Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Veganistische geheimen (of waarom mijn huid altijd gloeit)

Gebakken weegbree salade

 1. Toen ik voor het eerst besloot een veganistisch dieet te volgen, vertelden veel van de meer 'doorgewinterde' veganisten in mijn leven me over alle geweldige voordelen die ik kon verwachten. Ik hoorde dat ik waarschijnlijk sneller ongewenst gewicht zou laten vallen, dat ik meer energie zou hebben en dat ik me niet zoveel zorgen hoefde te maken over dingen als hartaandoeningen of kanker.

 2. Die dingen klonken allemaal geweldig, maar nadat ik vegan was geworden, ontdekte ik een hele wereld aan voordelen waar niemand me ooit over had verteld.

 3. De eerste was dat mijn huid schijnbaar van de ene dag op de andere veranderde van een acne-gevoelige puinhoop in een mooie, heldere, gezond ogende huid. Ik had mijn hele tienerleven en in mijn vroege volwassenheid geworsteld met acne, en om eerlijk te zijn, ik had alles geprobeerd om het probleem op te lossen. Ruwe chemicaliën op mijn gezicht, het elimineren van junkfood, gezichtsbehandelingen - het werkt! Ik wist niet dat mijn zuivelgewoonte de oorzaak kon zijn van mijn constant geïrriteerde huid. Blijkt dat er een verband bestaat tussen het sloten van zuivelproducten en het verbeteren van het algehele uiterlijk van uw huid. Ik wou dat iemand het me had verteld, zodat ik het eerder had kunnen weggooien!

 4. Het volgende "geheime" voordeel dat ik ontdekte, was dat ik beter sliep dan ooit. Ik heb een reputatie bij vrienden en familie omdat ik ongewoon lang heb kunnen slapen, maar nadat ik vegan was geworden, realiseerde ik me dat dat kwam omdat de kwaliteit van mijn slaap altijd verschrikkelijk was geweest. Nadat ik veganist was geworden, merkte ik dat ik elke nacht voor minder tijd sliep, maar meer verfrist wakker werd. Blijkt dat ik het niet alleen was: een onderzoek naar de fysiologische voordelen van een veganistisch dieet wees uit dat proefpersonen die overstapten naar puur plantaardig eten, een verbetering van de kwaliteit van hun slaap meldden.

 5. Ik heb ook anekdotisch bewijs gelezen van oudere veganisten over hoe zij vonden dat hun dieet hun veroudering had vertraagd. Het was zeker leuk om te horen dat de manier waarop ik aan het eten was me zou kunnen helpen jong te blijven!

 6. Ik was niet alleen in het vinden van "geheime" voordelen voor mijn nieuwe dieet. Een vriend van mijn zus werd vegan en bijna 's nachts stopte haar strijd met IBS. De zuivel leek haar maag van streek te maken en vegan worden had haar problemen geëlimineerd. Een andere vriend zag zijn slechte cholesterolgehalte dalen. Dit is niet super ongebruikelijk, heb ik geleerd, omdat alleen dierlijke producten cholesterol uit de voeding bevatten. Nog een andere vriend zag zijn allergieën verdwijnen.

 7. Naast de fysieke voordelen waren er echter ook enkele geweldige voordelen voor het leven. Een van de eerste was dat ik bijna onmiddellijk een hele gemeenschap van vrienden ontdekte die ik miste - niet alleen veganisten, maar ook diegenen die geïnteresseerd waren in een betere gezondheid en duurzaamheid van het milieu. Het was niet leuk om op het werk te zijn en uitgenodigd voor een bijeenkomst waar ik wist dat iedereen bier zou puffen en vette pizza zou eten, dus ik verwelkomde mensen met vergelijkbare interesses. Om eerlijk te zijn, de vegetarische potlucks waarvoor ik was uitgenodigd, hebben zeker mijn vriendenkring helpen verbeteren (en niet te vergeten, ze waren heerlijk!).

 8. Nog een geweldig, niet-fysiek voordeel dat ik ontdekte door vegan te worden, was dat ik het gevoel had dat er een hele nieuwe wereld van eten voor mij was opengegaan. Als ik vegan zou worden, dacht ik, zou ik me beperkend voelen - ik gaf tenslotte voedsel op dat ik mijn hele leven al kende. Wat ik me niet realiseerde, was dat ik nooit buiten de doos waagde omdat ik vastzat in het vlees- en zuivelpatroon. Het weggooien van de dierlijke producten gaf me een geweldig excuus om dit te doen - en tijdens het proces ontdekte ik voedsel dat ik nooit eerder zou hebben gehad.

 9. De voordelen die ik ontdekte - vooral de fysieke - waren dingen die ik nooit eerder had verwacht. Ik dacht dat ik vast zat met een slechte huid omdat die erfelijk was. Ik dacht dat ik altijd het type persoon zou zijn dat alleen kon werken met 10 uur slaap. Gelukkig had ik het fout met beide dingen. Veel van mijn vrienden vonden ook een betere gezondheid nadat ze vegan waren geworden.

 10. Door mijn dieet te veranderen, heb ik een heel nieuw niveau van gezond gemaakt dat ik nu niet denk dat ik zonder zou kunnen leven.

 11. Klik hier voor meer informatie over Anjali Sareen.

 12. Klik hier voor meer informatie over veganisme.

 13. Toen ik voor het eerst besloot een veganistisch dieet te volgen, vertelden veel van de meer 'doorgewinterde' veganisten in mijn leven me over alle geweldige voordelen die ik kon verwachten. Ik hoorde dat ik waarschijnlijk sneller ongewenst gewicht zou laten vallen, dat ik meer energie zou hebben en dat ik me niet zoveel zorgen hoefde te maken over dingen als hartaandoeningen of kanker.

 14. Die dingen klonken allemaal geweldig, maar nadat ik vegan was geworden, ontdekte ik een hele wereld aan voordelen waar niemand me ooit over had verteld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407