Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Vegetariërs hebben minder kanker maar een hoger risico op colorectale kanker, studie

Vegetariërs hebben minder kanker maar een hoger risico op colorectale kanker, studie

 1. Britse onderzoekers ontdekten dat vegetariërs een lager totaal aantal kankergevallen hadden dan vleeseters, maar in tegenstelling tot suggesties uit andere studies, vonden ze een hoger percentage colorectale kanker bij de vegetariërs dan bij de vleeseters. De studie was het werk van onderzoekers die werken aan het Europese prospectieve onderzoek naar kanker en voeding-Oxford (EPIC-Oxford) en de bevindingen werden gepubliceerd in het online nummer van het American Journal of Clinical Nutrition op 11 maart. In hun achtergrondinformatie, hoofdauteur Tim Key, een epidemioloog bij Cancer Research UK, gevestigd aan de Universiteit van Oxford, en collega's schreef dat enkele prospectieve studies (waarbij groepen mensen gedurende een bepaalde periode worden gevolgd) gekeken hebben naar het kankerpercentage bij vegetariërs, hoewel de aanbeveling "5 per dag" is gericht op het verlagen van het risico op kankers en andere ziekten, besloten ze om te kijken naar de algemene en individuele incidentie van kanker bij vegetariërs en niet-vegetariërs. Voor de studie onderzochten ze EPIC-gegevens over 63.550 mannen en vrouwen van 20 tot 89 jaar die in de jaren negentig in het Verenigd Koninkrijk waren geworven. Ze hebben de kanker incidentiecijfers van nationale kankerregisters. De resultaten toonden aan dat:

 2. Er zijn geen referenties voor dit artikel.

 3. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet.

 4. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 5. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 6. Britse onderzoekers ontdekten dat vegetariërs een lager totaal aantal kankergevallen hadden dan vleeseters, maar in tegenstelling tot suggesties uit andere studies, vonden ze een hoger percentage colorectale kanker bij de vegetariërs dan bij de vleeseters. De studie was het werk van onderzoekers die werken aan het Europese prospectieve onderzoek naar kanker en voeding-Oxford (EPIC-Oxford) en de bevindingen werden gepubliceerd in het online nummer van het American Journal of Clinical Nutrition op 11 maart. In hun achtergrondinformatie, hoofdauteur Tim Key, een epidemioloog bij Cancer Research UK, gevestigd aan de Universiteit van Oxford, en collega's schreef dat enkele prospectieve studies (waarbij groepen mensen gedurende een bepaalde periode worden gevolgd) gekeken hebben naar het kankerpercentage bij vegetariërs, hoewel de aanbeveling "5 per dag" is gericht op het verlagen van het risico op kankers en andere ziekten, besloten ze om te kijken naar de algemene en individuele incidentie van kanker bij vegetariërs en niet-vegetariërs. Voor de studie onderzochten ze EPIC-gegevens over 63.550 mannen en vrouwen van 20 tot 89 jaar die in de jaren negentig in het Verenigd Koninkrijk waren geworven. Ze hebben de kanker incidentiecijfers van nationale kankerregisters. De resultaten toonden aan dat:

 7. Er zijn geen referenties voor dit artikel.

 8. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet.

 9. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 10. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407