Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Verrassende gezondheidsvoordelen van knoflook en uien

Je wist het niet, maar dit is waarom je aardbeien zou moeten eten

 1. Als we het hebben over aromatische uien en knoflook, kunnen we net zo goed de vraag beantwoorden:

 2. Zou u bereid zijn een beetje slechter te ruiken om u een beetje beter te voelen? [! 3140 => 1140 = 1!

 3. Sinds de oudheid worden uien, knoflook en lente-uitjes over de hele wereld gewaardeerd vanwege hun culinaire toepassingen. Vanwege hun duurzaamheid zijn uien over lange afstanden verzonden en verhandeld. Volgens een studie uit het Verenigd Koninkrijk zijn uien wat tomaten betreft de tweede belangrijkste na tomaten.

 4. Nu bevestigen wetenschappers uit de VS, Engeland, Frankrijk, Italië en andere landen de uitstekende gezondheidsvoordelen van alliumgroenten zoals uien, knoflook en lente-uitjes. Onderzoek heeft onderzocht hoe deze groenten helpen om ontgifting te vergemakkelijken en als krachtige antioxidanten werken, immuunreacties stimuleren en ontstekingen verminderen.

 5. Meer informatie: Knoflook - Weet wat kruiden wat doen

 6. Wat maakt uien en knoflook speciaal?

 7. Sommige wetenschappers geloven dat de componenten in uien en knoflook, allylsulfiden en bioflavonoïden genaamd, van cruciaal belang kunnen zijn voor de onderzoekswaarnemingen van over het algemeen lagere incidentie van kanker en hartaandoeningen bij mensen die grote hoeveelheden knoflook en uien consumeren. , vergeleken met degenen die minder eten.

 8. Voedingsondersteuning voor kankerpreventie

 9. Uit een studie van het National Cancer Institute bleek dat het eten van 10 gram (ongeveer twee theelepels) of meer knoflook, uien of lente-uitjes per dag werd geassocieerd met een statistisch significant lager risico op prostaatkanker voor de deelnemers aan het onderzoek.

 10. Een studie uitgevoerd aan de Case Western Reserve University gaf aan dat knoflook kan helpen het aantal gevallen van pre-kankergezwellen (poliepen) in de dikke darm te verminderen.

 11. Knoflook en uien voor ontgifting

 12. Van veel kankers wordt gedacht dat ze worden veroorzaakt door DNA-schade, vaak veroorzaakt door giftige stoffen in het milieu. Een studie uitgevoerd in het Fred Hutchinson Cancer Research Center in Seattle ontdekte dat het eten van een theelepel verse knoflook en een half kopje uien per dag de niveaus van een belangrijk enzym verhoogt voor het verwijderen van toxines in de bloedcellen van gezonde vrouwen. De auteurs van deze studie geloofden dat mannen gemiddeld een hogere dosis nodig zouden hebben voor hetzelfde effect, vanwege hun grotere lichaamsgrootte.

 13. Lees waarom u 24 uur per dag moet ontgiften

 14. Een ander onderzoek, uitgevoerd in Schotland, heeft aangetoond dat het eten van gebakken uien de weerstand van de bloedcellen tegen DNA-schade verhoogt.

 15. Knoflook en cholesterol

 16. Hoewel een zeer gepubliceerde klinische studie aan de Stanford University ontdekte dat knoflook het cholesterolgehalte niet verlaagde bij gezonde mensen met een matig verhoogd cholesterol, hebben eerdere onderzoeken aangetoond dat knoflook waarschijnlijk een gunstig effect heeft op cholesterol bij vrouwen dan bij mannen, en bij patiënten met diabetes of hartaandoeningen dan bij gezonde personen.

 17. Nieuwsberichten van deze negatieve studie erkenden niet dat de cholesterolverlagende effecten van knoflook niet voor alle mensen hetzelfde zijn en dat elke studie met een groot percentage gezonde mannen een effect zou kunnen missen dat kan worden gevonden als de onderzochte mensen patiënten met diabetes of hartziekten waren.

 18. Bovendien, hoewel er zoveel aandacht is voor het verband tussen cholesterol en hartaandoeningen, zijn de voordelen van knoflook bij het voorkomen van hartaandoeningen waarschijnlijk te wijten aan andere factoren dan veranderingen in cholesterol.

 19. Klinische experimenten hebben met name aangetoond dat regelmatige consumptie van knoflook de calciumafzetting en de grootte van arteriële plaque in kransslagaders verminderde, ongezonde bloedstolling voorkwam en de circulatie van de onderzochte proefpersonen verbeterde.

 20. Uw dag knoflook en uien toevoegen

 21. De minimale effectieve hoeveelheid is over het algemeen twee theelepels knoflook of twee eetlepels uien of lente-uitjes, gehakt of geplet.

 22. Gekarameliseerde ui

 23. Voor een hartig bijgerecht schreef mijn zoon Jonathan Galland dit eenvoudige recept voor gekarameliseerde ui.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407