Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Verrassende voordelen van bosbessen

Het is tijd om je gietijzeren koekepan te kruiden. Hier is hoe.

 1. Je weet dat blauwe bessen goed voor je zijn. Maar wist u dat bosbessen kunnen helpen bij het bestrijden van veroudering, het bestrijden van ziekten, het verlagen van de bloeddruk, het beschermen van het hart en de hersenen en zelfs het stimuleren van uw geheugen?

 2. Intensief onderzoek door wetenschappers die werkzaam zijn in de VS, Canada, Europa en Azië blijft de verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van bosbessen onthullen.

 3. Bosbessen zijn onderverdeeld in twee grote soorten: de wilde soorten, die "lage struik" worden genoemd, en de gekweekte bessen die "hoge struik" zijn. Beide typen hebben de afgelopen jaren veel positieve aandacht gekregen van wetenschappers.

 4. Bosbessen verhogen het geheugen

 5. Onderzoekers van het University of Cincinnati Academic Health Center hebben zeer interessante resultaten behaald toen zij het verband tussen bosbessen en geheugen bestudeerden. Hun onderzoek bij oudere volwassenen met vroege achteruitgang van het geheugen vond dat de geheugenfunctie werd gestimuleerd door het sap van wilde bosbessen te drinken gedurende 12 weken. De onderzoekers van de University of Cincinnati merkten op: "Voor zover wij weten, is dit de eerste menselijke proef die het potentiële voordeel van bosbessensuppletie op neurocognitieve functie bij oudere volwassenen met een verhoogd risico op dementie beoordeelde." [! 2070 => 1140 = 1!

 6. Meer informatie over het gezond houden van de geest in "Voordelen van wandelen voor de gezondheid van de hersenen."

 7. Wat geeft bosbessen hun voedingskracht

 8. Bosbessen zijn een goede bron van vitamine C, vitamine K en vezels. De kleur van blauwe bessen, van diepblauw tot paars, wordt veroorzaakt door een groep flavonoïden die anthocyanen worden genoemd, die een opmerkelijke antioxiderende werking hebben.

 9. Laboratoriumtests suggereren dat anthocyanen kunnen helpen bij het voorkomen van degeneratieve ziekten, waaronder kanker, hartaandoeningen, beroertes en geheugenverlies.

 10. Blueberry-anthocyanen kunnen mensen en dieren beschermen tegen de effecten van een aandoening die oxidatieve stress wordt genoemd, die ten grondslag ligt aan de veel voorkomende aandoeningen die gepaard gaan met veroudering. Oxidatieve stress neemt toe met vetrijke maaltijden en met blootstelling aan giftige stoffen uit het milieu.

 11. Meer informatie over de voordelen van anthocyanen in "Cherry Season: Fight Pain and Inflammation."

 12. Bosbessen ondersteunen de gezondheid van het hart

 13. Recent onderzoek ondersteund door het Amerikaanse ministerie van Landbouw-Onderzoek, Onderwijs en Economie toont aan dat het eten van bosbessen kan helpen bij het bestrijden van hart- en vaatziekten. Wetenschappers van de Universiteit van Arkansas voedden muizen met een dieet versterkt met bosbessenpoeder en ontdekten dat het hielp atherosclerose te verminderen. Door hun bevindingen te publiceren in het Journal of Nutrition, geven de onderzoekers aan dat het voordeel kan zijn van het antioxiderende effect van de bosbessen, waardoor de oxidatieve stress die leidt tot hartaandoeningen wordt verminderd.

 14. Meer informatie over deze fascinerende studie, in het Engels en Spaans, hier: "Nature's Little Blue" -pillen "Fight Heart Disease."

 15. Dit is wat het eten van bosbessen kan doen voor oxidatieve stress:

 16. Toen gezonde vrijwilligers bosbessenpoeder samen met een vetrijke maaltijd aten, produceerden de bosbessen een significante toename van de antioxidantstatus van hun bloed, vergeleken met de vetrijke maaltijd alleen.

 17. Toen muizen die door veroudering of door toxines werden gestrest, bosbessen kregen met een dosis die één kopje per dag voor een mens zou bedragen, vertoonden hun hersenen een afname van de schade door oxidatieve stress. Blueberry-gevoede muizen presteerden beter dan "controle" muizen (geen gevoede bosbessen) op tests van leren, geheugen en coördinatie.

 18. Urineweginfecties (UTI's) voorkomen

 19. Net als hun neven, veenbessen, bevatten bosbessen flavonoïden die mogelijk urineweginfecties kunnen voorkomen. Blueberry flavonoïden voorkomen dat bacteriën die urineweginfecties veroorzaken zich binden aan de voering van de blaas en kunnen zelfs de groei van bacteriën remmen.

 20. Onderzoek naar bosbessen, kanker en cholesterol

 21. Genieten van bosbessen

 22. Kaneelkom met bosbessenDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407