Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Verwissel uw witte pasta voor een van deze 6 gezondere variëteiten

 1. Pasta-nacht staat onder vuur. Of je nu een koolhydraatarme, glutenvrije, glycemische index of caloriearm dieet volgt, de pasta die je kent en waar je van houdt staat waarschijnlijk op je niet-eten lijst.

 2. En zonder in te gaan op de voordelen van elk anti-wit-pastadieet dat er is (dat is eigenlijk elk dieet dat de mens kent), is witte pasta een nee-nee om een ​​aantal behoorlijk goede redenen: Tijdens het maalproces wordt witte bloem gestript om de zemelen en kiemen van het graan te verwijderen, en daarmee vezels, eiwitten, ijzer en B-vitamines, legt de in Florida gevestigde diëtist Jaime Mass.

 3. Wat op je bord achterblijft is een snelwerkende koolhydraat, niet helemaal zo verschillend van pure suiker, die je bloedsuikerspiegel verhoogt en resulteert in een insuline achtbaan die je klaar maakt voor hunkeren, gewichtstoename en Type 2 diabetes, zegt ze. En afgezien van alle taille-metingen, suggereert onderzoek van de Harvard School of Public Health dat geraffineerde koolhydraten slechter voor je hart kunnen zijn dan verzadigd vet. Ondertussen bleek uit een onderzoek uit 2015 in The American Journal of Clinical Nutrition dat mensen die geraffineerde granen eten, een verhoogd risico op depressie lopen. Tot zover de comfort-reputatie van pasta's.

 4. Zelfs die witte pasta's die zijn "verrijkt" met toegevoegde vezels en vitamines hebben over het algemeen minder van de goede voedingsstoffen dan hun hele tegenhangers. Bovendien toont onderzoek van de Universiteit van Minnesota aan dat, hoewel vezels uit hele bronnen gekoppeld zijn aan een langere levensduur, vezels uit geraffineerde granen dat niet zijn.

 5. Gelukkig, hoe meer warmte witte pasta van critici ontvangt, hoe meer voedselfabrikanten werken aan hun alternatief-pasta-spel met volle granen, hart-gezonde vezels, vullende eiwitten en meer vitaminen en mineralen dan u zult in een salade vinden. (OK, die hangt echt van de salade af.) Dus bekijk tijdens deze volgende reis door de gang van de pasta deze zes soorten goed-voor-je-korrels. Vergeet niet om de portiecontrole te oefenen. Een portie pasta is nog maar een half kopje.

 6. 1. Volkoren Pasta Het traditionele alternatief voor geraffineerde pasta, volkoren pasta is een geweldige optie voor mensen die hun vezel- en eiwitinname willen verhogen, zegt Mass. In plaats van gestript te worden tijdens het maalproces, blijft de bloem in volkoren pasta heel, vandaar de naam. Onderzoek gepubliceerd in The Journal of Nutrition heeft volle granen gekoppeld aan een verminderd risico op obesitas, hartaandoeningen, diabetes type 2 en sommige vormen van kanker. Het bevat echter gluten, waardoor het verboden is voor mensen met een glutengevoeligheid of coeliakie, zegt Mass. Zoek naar producten die voor 100 procent uit volle tarwe bestaan. Veel producten zeggen dat ze 'gemaakt zijn met volkoren', maar voornamelijk geraffineerde granen bevatten.

 7. 2. Quinoa Pasta Quinoa is een verbazingwekkende korrel. (Technisch gezien is het een zaadje, maar omdat het kan worden vermalen tot bloem en kan worden gebruikt om brood en pasta's te maken, tellen de meeste mensen het als een korrel.) In pastavorm bevat quinoameel meer eiwitten dan alle andere meel die je ' Het zal rijk zijn aan ijzer en magnesium en is glutenvrij, waardoor het ideaal is voor mensen met coeliakie, zegt geregistreerde diëtist Lori Zanini, een woordvoerder van de Academie voor voeding en diëtetiek. Bovendien, volgens onderzoek gepubliceerd in het European Journal of Nutrition, vermindert quinoa-pasta de bloedsuikerspiegel, insuline en triglyceriden beter dan andere glutenvrije pasta's. Veel voedselproducenten hebben echter de quinoa-hype gemerkt en hebben dozen geëtiketteerd als quinoa-pasta, terwijl de inhoud eigenlijk voornamelijk rijst of maïs en een klein beetje quinoa bevat, zegt Mass. Zorg ervoor dat je quinoa-pasta echt is door de achterkant te lezen. De lijst met ingrediënten mag maar één voedingsmiddel bevatten: quinoa.

 8. 3. Boekweitnoedels Ook bekend als soba-noedels, boekweitnoedels zijn een soort Japanse pasta die meestal koud wordt geserveerd. Ze bevatten ook minder calorieën en koolhydraten dan andere pasta's. "In vergelijking met het eten van gewone witte pasta, kan het overschakelen op boekweitnoedels je calorie-inname met ongeveer de helft verminderen", zegt Mass. Zorg er echter voor dat "boekweit" het enige ingrediënt is en niet een mengsel van meerdere verwerkte meel met wat boekweit dat daar wordt gegooid. Zolang de pasta 100 procent boekweit is en wordt gemaakt in een faciliteit waar geen tarwe wordt verwerkt, zijn boekweitnoedels eigenlijk tarwe- en glutenvrij.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407