Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen, nadelen en tips voor het grillen op tafel in Hibachi-stijl

Je wist het niet, maar dit is waarom je aardbeien zou moeten eten

 1. Als het gaat om maximale grillefficiëntie in minimale ruimte, kunnen weinig grills de directe, geconcentreerde hoogovenwarmte overtreffen van de compacte tafelbladgrill in Japanse stijl die in het Westen bekend staat als de hibachi . Zonder dit zou er geen yakitori of robatayaki zijn.

 2. Probeer de Yakitori zoals ze het maken in Japan recept.

 3. Misschien bezat u er een toen u studeerde of installeerde u er een op de brandtrap of het balkon van uw eerste appartement. Als er weinig geld en ruimte was, had je eerste ervaring met grillen misschien op een hibachi plaatsgevonden. (Hé, je vergeet je eerste keer nooit.)

 4. Voor mij - geboren in Japan - is de hibachi meer dan een nostalgisch icoon. Het herinnert ons eraan hoe ongecompliceerd en elementair grillen kan zijn, waarbij weinig meer nodig is dan een vat om het vuur te houden en te kanaliseren, en ventilatieopeningen om de luchtstroom en dus de hitte te regelen.

 5. Dus wat zijn de voor- en nadelen van tafelbladgrills in hibachi-stijl?

 6. * Kleine voetafdruk, waardoor ze ideaal zijn voor mensen met beperkte ruimte buitenshuis. * Goedkoop - over het algemeen een van de meest betaalbare houtskoolgrills op de markt. * Zeer draagbaar, waardoor ze ideaal zijn voor picknicks, kamperen en tailgating. * Zeer zuinig. * Geschikt voor het grillen van één of twee personen. * Kan eenvoudig worden opgeslagen op een kast of in de garage. * Een geweldig cadeau voor studenten, studenten of pasgetrouwden. * Leuk voor entertainment - stel bijvoorbeeld een kebab of satébar in waar uw gasten hun spiesjes kunnen bestellen om te bestellen - of gebruik ze om voorgerechten te grillen terwijl u grote stukken vlees op uw grotere grill bereidt.

 7. * Kan niet worden gebruikt voor indirect grillen of roken, omdat er geen deksel of deksel is. Alleen geschikt voor kleine, dunne, snelkokende gerechten die direct kunnen worden gegrild. * Beperkte opbrengst: u kunt koken voor twee personen - maximaal vier. * Warmtecontrole kan een uitdaging zijn, vooral in low-end hibachis die zijn gemaakt van dun metaal en geen afzonderlijke ventilatieopeningen hebben.

 8. Tips voor het gebruik van hibachis:

 9. * Hittebestendige tegels of stenen vormen een goed oppervlak om uw hibachi op te leggen. U kunt ook omgekeerde bakplaten van commerciële kwaliteit gebruiken. Als u kiest voor een houten snijplank, gebruik dan een oude die u niet erg vindt met littekens met vonken of sintels. Plaats geen plastic snijplank of bak onder een hete hibachi. * Als u prijzig binchotan-houtskool gebruikt, bewaar alle niet-verbrande stukken door ze in een luchtdichte metalen container te plaatsen. Dit dooft het vuur. * Gebruik een brander om binchotan aan te steken. Het is erg dicht en het duurt langer om aan te steken dan houtskool of briketten. * Belucht de kolen met een föhn of ventilator om een ​​heter vuur te krijgen. * Spuit geen water op uw gietijzer of klei hibachi terwijl deze heet is. De grill kan barsten. * Gietijzer is gevoelig voor roest. Wrijf het na elk gebruik in met plantaardige olie en bewaar het op een droge plaats. * Goed voedsel voor het grillen op een hibachi omvat yakitori, saté, kebabs, kipfilets of dunne visfilets of steaks, gesneden groenten, tofu, hamburgers, hotdogs, varkenskarbonades en runderlapjes vlees (minder dan 3/4 inch dik), fruit en brood (maar let goed op).

 10. Lees meer over de oorsprong van de hibachi (beter bekend als de shichirin of konro in Japan) en vergelijk enkele Japanse en Amerikaanse modellen.

 11. SCHRIJF U IN voor de nieuwsbrief van Steven Raichlen IN IN ROKEN voor meer informatie over barbecue!

 12. LEES MEER OVER GRILLEN BIJ BARBECUEBIBLE.COM

 13. Steven Raichlen is de auteur van de Barbecue! Bijbel kookboek-serie en de gastheer van Primal Grill op PBS. Zijn website is BarbecueBible.com.

 14. Als het gaat om het bieden van maximale grillefficiëntie in minimale ruimte, kunnen weinig grills de directe, geconcentreerde hoogovenwarmte overtreffen van de compacte tafelbladgrill in Japanse stijl die in het Westen bekend staat als de hibachi . Zonder dit zou er geen yakitori of robatayaki zijn.

 15. Probeer de Yakitori zoals ze het maken in Japan recept.

 16. Misschien bezat u er een toen u studeerde of installeerde u er een op de brandtrap of het balkon van uw eerste appartement. Als er weinig geld en ruimte was, had je eerste ervaring met grillen misschien op een hibachi plaatsgevonden. (Hé, je vergeet je eerste keer nooit.)

 17. Voor mij - geboren in Japan - is de hibachi meer dan een nostalgisch icoon. Het herinnert ons eraan hoe ongecompliceerd en elementair grillen kan zijn, waarbij weinig meer nodig is dan een vat om het vuur te houden en te kanaliseren, en ventilatieopeningen om de luchtstroom en dus de hitte te regelen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407