Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom 25 zaken veranderen

# 6 Clean Home

 1. Vijfentwintig. Waarom is deze leeftijd zo belangrijk? Waarom voelt het alsof we tegen die tijd iets moeten bereiken? Waarom is het een marker - zoals 30 of 40 of 16?

 2. Ik heb niet alle antwoorden, maar elke dag zoeken mensen van over de hele wereld op internet met trefwoorden als "25 jaar oud", "Ik 25 jaar", "wat 25 jaar oud betekent", en, mijn favoriet, "25 en freaking out" - en ze landen op mijn blog, waar een versie van dit bericht voor het eerst werd gepubliceerd.

 3. Het is zeker een mijlpaaljaar. Maar waarom?

 4. Toen ik 25 werd, schreef ik dit in mijn dagboek:

 5. Ik ben 25 in bijna een maand. Iedereen wordt gek van deze verjaardag. De man die me had aangemeld voor mijn lidmaatschap van de sportschool en ik had het over waarom. Hij zei dat het aspect 'levensdoelen' ervan is - wat betekent dat mensen beginnen na te denken over waar ze in het leven zijn. Hij zei dat ik waarschijnlijk niet in paniek raakte omdat ik op de goede weg ben, doe wat ik wil doen en erover nadenk.

 6. Destijds dacht ik dat ik "op de goede weg" was en deed wat ik wilde doen. Ik was net klaar met de graduate schoolklassen en ik was net begonnen met mijn semesterstudent die Engelse les op de middelbare school gaf in een buitenwijk van Chicago. Mijn carrière was "op schema". Ik had een langeafstandsrelatie met de man - die 11 jaar oud was - met wie ik dacht dat ik zou trouwen; mijn plan was om naar New York te verhuizen om bij hem te zijn wanneer het semester afgelopen was.

 7. Plannen veranderen. Dat doen ze altijd. Na twee maanden lesgeven wist ik dat ik leraar wilde worden, maar ik wist niet zeker of ik naar het oosten wilde verhuizen om mijn carrière te beginnen. Ik ben een Midwest-meisje. Lake Michigan pompt door mijn bloed - en toen ik naar Chicago verhuisde, voelde ik me thuis; Ik wilde niet vertrekken.

 8. Er waren veel redenen waarom de man uit New York en ik uit elkaar gingen - maar ik denk dat een grote factor in ons uiteenvallen het feit was dat ik 25 werd. Ik had mijn carrière en ik wilde ermee beginnen, maar ik wilde het beginnen op de plaats die ik naar huis wilde noemen: Chicago. Toen ik mijn eerste contract tekende een paar weken nadat ik 25 was geworden op een school in een andere buitenwijk van Chicago (dezelfde school waar ik vandaag les geef), wist ik dat mijn relatie echt voorbij was. Het was een paar weken eerder afgelopen, maar - zoals vaak uit elkaar gaat - duurde het even voordat het voorgoed voorbij was.

 9. Toen we uit elkaar gingen (via de telefoon), zei hij eigenlijk de woorden: "Oh, je wordt 25, geen wonder." Op 36-jarige leeftijd wist hij wat 25 betekende. Vijfentwintig is wanneer dingen beginnen te veranderen, beginnen om te draaien - de langzame mars naar de machine van het leven. Voor mij zou het nog vijf jaar duren voordat ik trouwde en acht jaar tot mijn eerste kind, maar op mijn 25e begonnen de noties van verantwoordelijkheid en "settelen". Mijn carrière en mijn stad werden gekozen - en de rest zou spoedig volgen.

 10. Nu, op 38, lijkt 25 jong maar belangrijk - alsof mijn hele leven in een of andere richting had kunnen gaan. Met één beslissing - uit elkaar gaan met deze ene man - veranderde mijn toekomst.   Gedurende ons leven nemen we beslissingen om onbekende redenen, of redenen die we op dat moment niet aan onszelf toegeven of niet kunnen. Deze beslissingen leiden ons nieuwe wegen, nemen ons nieuwe plaatsen, plaatsen waar we nieuwe mensen ontmoeten en plotseling verandert de wereld weer. Plots kan wat er ging gebeuren niet meer gebeuren en wat langzaam zal worden verandert in wat het bedoeld is. De ene beslissing vouwt in de andere en ons leven ligt voor ons. De meeste dagen zijn we zo verstrikt in het dagelijkse leven dat we niet stoppen na te denken over hoe elke beslissing ons naar de volgende gelegenheid leidt - of er vanaf.

 11. Niet elk jaar - en de beslissingen die we daarbij nemen - zijn net zo belangrijk als de volgende. Voor mij deed 25 ertoe. Ik heb het me toen misschien niet gerealiseerd, maar als ik terugkijk, valt het wel op als een belangrijk jaar, een jaar dat me naar het pad leidde waar ik nu woon en waar ik van hou.

 12. Evelyn Lauer werkt momenteel aan een memoires over het verliezen en vinden van liefde en blogs op www.firstpagelast.com. Je kunt haar volgen op Facebook, Twitter of Instagram.

 13. Vijfentwintig. Waarom is deze leeftijd zo belangrijk? Waarom voelt het alsof we tegen die tijd iets moeten bereiken? Waarom is het een marker - zoals 30 of 40 of 16?

 14. Ik heb niet alle antwoorden, maar elke dag zoeken mensen van over de hele wereld op internet met trefwoorden als "25 jaar oud", "Ik 25 jaar", "wat 25 jaar oud betekent", en, mijn favoriet, "25 en freaking out" - en ze landen op mijn blog, waar een versie van dit bericht voor het eerst werd gepubliceerd.

 15. Het is zeker een mijlpaaljaar. Maar waarom?

 16. Toen ik 25 werd, schreef ik dit in mijn dagboek:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407