Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom blanke Amerikanen graag inheemse voorouders claimen

OOK OP HUFFPOST OPINIE

 1. Net als senator Elizabeth Warren (D-Mass.) Groeide ik op in het geloof dat ik deel uitmaakte van Cherokee. Net als zij werd ik overtuigd door de familiemythologie dat de "hoge jukbeenderen" van mijn grootvader voldoende bewijs waren van onze Indiase afkomst.

 2. Toen las ik Vine Deloria Jr.'s boek Custer Died for Your Sins, dat een gat in de genealogische stof die ik had geërfd. In dit klassieke boek over de American Indian Movement schreef Deloria over zijn tijd op het National Congress of American Indianen, waarbij blanken bijna elke dag zijn kantoor binnenkwamen en beweerden dat ze een "Cherokee grootmoeder" hadden. Ik erkende dat mijn dierbare geloof in een Cherokee-voorouder in feite een cliché was, en ik liet vooral dit valse verhaal over het erfgoed van mijn familie los.

 3. Maar niet iedereen geeft dat verhaal op. Elizabeth Warren heeft dat zeker niet gedaan. De verdubbeling van de senator op haar claims op Indiaanse afkomst - en de afwijzing van de Cherokee Nation van haar claims - benadrukt dat de manier waarop aanspraak wordt gemaakt op inheemsheid voor blanken, en specifiek voor een blanke als Elizabeth Warren, blanke supremacist ondersteunt ideeën en praktijken.

 4. Voor veel blanke Amerikanen is er iets aantrekkelijks aan het zijn van een "klein beetje Cherokee"; sommige waarnemers noemen het het 'Cherokee-syndroom'. In de telling van 2010 identificeerden meer dan 819.000 Amerikanen zichzelf als Cherokee - maar de gecombineerde bevolking van de drie federaal erkende Cherokee-stammen (de Cherokee Nation en United Keetoowah Band of Cherokee in Oklahoma, en de Eastern Band of Cherokee in North Carolina) bedraagt ​​minder dan 400.000.

 5. Materiële voordelen maken deel uit van de allure. De mogelijkheid om een ​​Indiaanse identiteit op officiële formulieren te laten gelden, kan leiden tot toegang tot aanvullende bronnen. Bijvoorbeeld, eind jaren negentig won een bedrijf van de schoonfamilie van House Majority Leader Kevin McCarthy's (R-Calif.) Meer dan $ 7 miljoen aan no-bid en andere federale contracten bij Amerikaanse militaire installaties en andere overheidsgebouwen in Californië gebaseerd op een dubieuze claim van de Indiaanse identiteit door de zwager van McCarthy. Op de Harvard Law School werd Warren gevierd als de eerste "minderheids" vrouw die een vaste aanstelling kreeg. Dit was gebaseerd op haar eigen claims van de Indiaanse identiteit op arbeidsvormen, hoewel zij en Harvard Law hebben ontkend dat haar identiteit iets te maken had met haar promotie.

 6. Dan zijn er de kortstondige oproepen om Cherokee-identiteit op te eisen. "Ik geloof dat hier een terugtrekking van witte schuld is", schrijft antropoloog Circe Sturm van de Universiteit van Texas in haar boek Becoming Indian: The Struggle over Cherokee Identity. "Witheid is verantwoordelijk voor inheemse onteigening en het gebrek aan maatschappelijke connectie die de moderniteit kenmerkt," zei ze in een interview. Sturm noemt mensen die Cherokee-identiteit claimen zonder voorafgaande tribal affiliatie 'race shifters', die verbinding zoeken met een identiteit buiten witheid. Het claimen van een inheemse identiteit, hoe zwak ook het bewijsmateriaal, verlicht een deel van het ongemak van het zijn van een blanke kolonist.

 7. Race shifters zijn gemeengoed in de Amerikaanse geschiedenis; misschien wel het meest beruchte recente voorbeeld is Rachel Dolezal, die in een interview in 2015 beweerde dat ze in een 'tipi' was geboren en delen van haar jeugd op jacht naar voedsel had doorgebracht met een 'pijl en boog'. Deze beweringen bleken vals te zijn. Sturm betoogt dat raceshifters Indiaanse associëren met een reeks waarden en een gevoel van gemeenschap dat "het tegenovergestelde van het anomische individualisme is ... geassocieerd met de moderne toestand van witheid." Dolezal kon, net als andere raceshifters, een betaalde positie krijgen bij de NAACP met behulp van nog een andere raciale identiteit. Het claimen van een Indiaanse identiteit betekent dat sommige blanken toegang hebben tot materiële hulpbronnen en de emotionele afstand tot een erfenis als onderdrukker.

 8. Elizabeth Warren probeert haar familiegeschiedenis van een Cherokee-verleden in haar politieke toekomst te weven. En op die manier verschilt ze niet zo veel van de 'race shifters' die Sturm in haar onderzoek documenteert, of van mijn familie.

 9. Wat haar DNA-test ook zegt, Warren is niet meer Cherokee dan ik, wat helemaal niet is. Maar door een Cherokee-identiteit te claimen wanneer ze die niet heeft, steunt ze witte suprematie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407