Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom de dag van de arbeid ertoe doet

33 Salades voor mensen die salades haten

 1. Hier is een experiment om dit vakantieweekend te proberen. Test je vrienden, familie en kennissen over de betekenis van Dag van de Arbeid. Je zult misschien verrast zijn door de antwoorden die je hoort. Voor velen is de ware betekenis van Dag van de Arbeid verloren gegaan - het is slechts een driedaags vakantieweekend, tenzij je in de detailhandel werkt, in welk geval het ironisch genoeg een dag van werken en "speciale" verkoop is.

 2. Commercialisten hebben de dag van de arbeid veranderd in een reden om te winkelen. Het feit dat Dag van de Arbeid werd opgevat als een gelegenheid gewijd aan de Amerikaanse arbeiders en wat zij hebben doorstaan, is helaas onderkend en niet gewaardeerd. (In veel andere landen staat het evenement bekend als "Internationale Arbeidersdag" en wordt het gevierd op 1 mei.)

 3. Dag van de Arbeid is een tijd om de Amerikaanse handelaars te vieren - de loodgieters, elektriciens, timmerlieden, schilders, kleermakers, winkelbedienden en thuiszorgmedewerkers. Vier de vlees- en gevogelte-inspecteurs, bouwcode-inspecteurs, OSHA- en douane-inspecteurs, sanitaire inspecteurs van supermarkten en restaurants, nucleaire, chemische en vliegtuiginspecteurs, inspecteurs van laboratoria, ziekenhuizen en klinieken. Vier de buschauffeurs, mijnwerkers en verpleegkundigen. Vier de conciërges die vaak onze kantoorgebouwen, scholen, luchthavens en meer dankbaar schoonmaken. De lijst gaat verder.

 4. Bovendien moet Dag van de Arbeid worden gebruikt om na te denken over de historische overwinningen van Amerikaanse werknemers, zoals het vaststellen van het minimumloon en overuren, de vijfdaagse werkweek en het verbieden van het gebruik van kinderen. arbeid. Velen in de VS zouden het moeilijk kunnen voorstellen om in een land te leven waar deze dingen niet vanzelfsprekend waren.

 5. Dag van de Arbeid is ook een tijd om de toekomst van de arbeid te bevorderen en onze gekozen ambtenaren op de kritieke behoeften van werknemers te duwen, zoals verbeterde gezondheids- en veiligheidsmaatregelen en verhoogde economische voordelen voor tientallen miljoenen in nodig hebben. Het is een tijd om de intrekking van de Taft Hartley Act van 1947 te bespreken - een van de grote klappen voor de Amerikaanse democratie - waardoor het voor werknemers uitzonderlijk moeilijk is om vakbonden te organiseren. Taft-Hartley belemmerde het recht van werknemers om samen te werken in vakbonden, ondermijnde de macht van vakbonden om de belangen van werknemers effectief te vertegenwoordigen, en machtigde vele anti-vakbondsactiviteiten door werkgevers. Vakbonden zouden deze usurpatie van werknemersrechten niet langer moeten toegeven. Werknemers moeten de Dag van de Arbeid gebruiken als een jaarlijkse gelegenheid om de intrekking van Taft-Hartley te pushen.

 6. Dag van de Arbeid is een tijd om te erkennen dat grote Amerikaanse bedrijven een gebrek aan patriottisme hebben getoond door Amerikaanse arbeiders te verlaten en banen naar communistische en fascistische regimes in het buitenland te sturen. Deze landen betalen vaak lonen op het niveau van de horigen en misbruiken hun werknemers met gevaarlijke arbeidsomstandigheden - dit zijn de voorwaarden waartegen de arbeidersbeweging in de Verenigde Staten heeft gevochten en aanzienlijke winsten heeft geboekt.

 7. Misschien is het beste voorbeeld van hoe apathie de zwaar bevochten overwinningen van de arbeidersbeweging heeft beïnvloed, hoe het federale minimumloon is weggevallen. De kloof tussen de beloning van werknemers en CEO's wordt steeds groter, zelfs naarmate de productiviteit van de werknemers stijgt. Volgens het Economic Policy Institute: "De CEO-to-worker-beloningsverhouding was 20-tegen-1 in 1965 en 29,9-tegen-1 in 1978, groeide tot 122,6-tegen-1 in 1995, piekte op 383,4-tegen-1 in 2000, en was 295,9-tegen-1 in 2013 ... "

 8. Sinds 1968 heeft het minimumloon meer dan een derde van zijn koopkracht verloren. Als het de inflatie had bijgehouden, zou het vandaag $ 10,93 per uur zijn. Verhoging van het minimumloon tot $ 15 zou een loonsverhoging opleveren voor meer dan eenenvijftig miljoen Amerikanen.

 9. Waar zijn de presidentskandidaten voor deze essentiële kwestie? Democraten Martin O'Malley en Bernie Sanders zijn voorstander van een minimumloon van $ 15, waarbij Sanders afgelopen juli de Pay Workers een Living Wage Act introduceerde, die het loon tegen 2020 zou verhogen tot $ 15 per uur. Hillary Clinton steunt te laat minimumloon tot $ 12 per uur en gaf een lauwe goedkeuring aan fastfoodmedewerkers die vechten voor $ 15.

 10. Aan de Republikeinse kant zijn alleen Rick Santorum, Ben Carson en John Kasich voorstander van het verhogen van het minimumloon, maar geen voorstander van het verhogen van een leefbaar bedrag.

 11. Zie TimeForARaise.org voor meer informatie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407