Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom de vluchtelingenstatus voor Cubaanse immigranten zou moeten veranderen

De echte reden dure pastasmaak smaakt beter dan de goedkope dingen

 1. Ik ben een trotse Cubaan. Ik ben een Cubaan die is geboren en getogen op het eiland. Ik was nog steeds in de ban van mijn jaren van droom en fantasie op mijn universiteit toen ik aankwam in de Verenigde Staten en om politiek asiel vroeg.

 2. De Amerikaanse regering heeft me een visum verleend waarmee ik de Cubaanse Aanpassingswet niet kon aanvragen, een programma waarmee Cubaanse immigranten in aanmerking kunnen komen voor een uitkering en een permanente verblijfsvergunning kunnen aanvragen. een jaar na aankomst in de VS

 3. Daarom was mijn immigratieproces vervelend en lang.

 4. Ik herinner me nog hoe de immigratierechter me voortdurend vroeg waarom hij me een speciale vluchtelingenstatus moest verlenen. In die tijd was ik te jong en politiek naïef om politieke veldslagen te voeren. Ik weet niet hoe ik hem kon overtuigen, maar ik werd een politieke vluchteling in 1995.

 5. Fotocredit: Hirania Luzardo

 6. Vanwege mijn immigratiestatus kon ik niet naar huis terugkeren en kreeg ik herhaaldelijk een visum geweigerd. Mijn grootouders stierven in Cuba en mijn enige troost was afscheid nemen via mijn herinneringen. Spanje werd de nieuwe plek voor korte familiereünies toen mijn ouders besloten terug te keren naar het thuisland van mijn grootouder.

 7. Nu ik meer dan 20 jaar in de VS woonde, heb ik kunnen zien hoe de Cubaanse Aanpassingswet de hoop en het licht is geweest voor een betere toekomst voor Cubanen die op de vlucht zijn voor repressie en vrijheid van meningsuiting zoeken , maar ik heb ook gezien hoe anderen misbruik hebben gemaakt van de voordelen van het programma.

 8. De Cubaanse aanpassingswet is een voorrecht. Geen andere immigrantengroepen ontvangen deze unieke rode loperbehandeling zodra ze in dit land aankomen. Dit programma is een hulpmiddel dat Cubanen op korte termijn moeten helpen om zich te vestigen, geen last voor Amerikaanse belastingbetalers.

 9. Hoe kan men de ontvangst van de vluchtelingenstatus op basis van politieke vervolging rechtvaardigen en vervolgens naar Cuba reizen zodra de groene kaart is toegekend?

 10. Hoe kan men rechtvaardigen dat zij in aanmerking moeten komen voor sociale uitkeringen wanneer zij nog nooit in de VS hebben gewerkt en vervolgens een deel van dat geld gebruiken om naar Cuba te reizen of naar familieleden in het buitenland te sturen?

 11. Heb je twee keer nagedacht voordat je de antwoorden vond?

 12. Senator Marco Rubio, R-FLA, heeft er bij het Congres op aangedrongen dit decennia-oude programma te beëindigen. Andere Cubaans-Amerikaanse wetgevers hebben dat ook, maar om deze wetgeving te corrigeren zijn meer gevechten nodig.

 13. "Dit huidige beleid wordt niet alleen misbruikt, het doet ook de Amerikaanse belastingbetaler pijn", zei Marco Rubio, een zoon van Cubaanse immigranten.

 14. Er zijn rapporten die aangeven dat de financiële steun voor Cubaanse immigranten in 2014 meer dan $ 680 miljoen bedroeg en die aantallen zijn trouwens sindsdien eerlijk gezegd gestegen, volgens de Sun Sentinel, een krant uit Florida .

 15. Veel Cubanen hebben menselijk recht op bescherming wanneer zij beweren en politieke onderdrukking en foltering bewijzen. Zonder navraag zouden ze de vriendelijkheid van de wet moeten ontvangen. Degenen die om andere redenen komen en geen politieke vervolging aanvoeren, moeten echter redelijk worden afgewezen.

 16. Tijden zijn meedogenloos. Obama heeft een nieuw hoofdstuk gelanceerd. Het "normalisatieproces" tussen Cuba en de VS is begonnen en zal nieuwe mentaliteiten, attitudes en maatregelen vereisen. Sommige hiervan hebben invloed op de laatste grote voordelen die al tientallen jaren worden toegekend.

 17. We leven in een land dat met trots de eerbiediging van de mensenrechten afkondigt. Iedereen die politiek asiel aanvraagt, wordt beschermd.

 18. Ik ben een trotse Cubaan. Ik ben een Cubaan die is geboren en getogen op het eiland. Ik was nog steeds in de ban van mijn jaren van droom en fantasie op mijn universiteit toen ik aankwam in de Verenigde Staten en om politiek asiel vroeg.

 19. De Amerikaanse regering heeft me een visum verleend waarmee ik de Cubaanse Aanpassingswet niet kon aanvragen, een programma waarmee Cubaanse immigranten in aanmerking kunnen komen en sociale uitkeringen kunnen verkrijgen en een permanente verblijfsvergunning kunnen aanvragen. een jaar na aankomst in de VS

 20. Daarom was mijn immigratieproces vervelend en lang.

 21. Ik herinner me nog hoe de immigratierechter me voortdurend vroeg waarom hij me een speciale vluchtelingenstatus moest verlenen. In die tijd was ik te jong en politiek naïef om politieke veldslagen te voeren. Ik weet niet hoe ik hem kon overtuigen, maar ik werd een politieke vluchteling in 1995.

 22. Fotocredit: Hirania LuzardoDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407