Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom de vraag naar Spaans sprekende leraren toeneemt

Sport combineren met de militaire zwakte van democratie

 1. De vraag naar Spaanssprekende leraren neemt toe in toenemende mate: aangezien scholen zich inspannen om leerplannen en lessen aan te passen aan een veranderende bevolking, is het belangrijker dan ooit dat leraren in twee talen kunnen communiceren.

 2. Het is geen verrassing dat deze enorme vraag gezien het feit dat meer dan 37,6 miljoen mensen in de VS nu thuis Spaans spreken, volgens het Pew Research Center.

 3. Dat maakt het verreweg de meest gesproken niet-Engelse taal in het land. Buiten de Amerikaanse grens is Spaans de tweede meest gesproken taal ter wereld, en sommigen hebben beweerd dat het de internationale lingua franca kan worden.

 4. Engelse taalleerders op school

 5. Tijdens het schooljaar 2010-2011 was 10 procent van alle openbare schoolstudenten in het land Engelse leerlingen (EL's). Dat percentage is in sommige staten aanzienlijk hoger, met 29 procent van de studenten van Cailfornia die Engels leren als tweede taal (ESL).

 6. Hoewel er vraag is naar leraren die specifiek in ESL-klassen werken, zijn veel scholen op zoek naar leraren met kernvakken die ook Spaans-sprekers kunnen helpen als ze problemen hebben met wiskunde, lezen, wetenschap, of geschiedenis.

 7. Staten als Florida, Texas, Arkansas en Mississippi bevinden zich in een bijzonder slechte positie, waarbij de recente volkstelling laat zien dat het zuiden de grootste toename van de Spaanse bevolking in het land heeft gezien. Volgens NPR betekent de combinatie van schaarse middelen en een bloeiende immigrantenpopulatie in die regio dat bestuurders moeite hebben om 'leraren te vinden die Spaanstalige studenten kunnen helpen zich aan te passen aan een Amerikaans klaslokaal.'

 8. De behoefte aan Spaans sprekende leraren

 9. Onderzoek gerapporteerd door de Washington Post heeft aangetoond dat het hebben van een Spaanse, tweetalige leraar niet alleen EL's hielp bij het begrijpen van academisch materiaal, maar ook bij die groep de opkomst en het slagingspercentage verhoogde. In essentie hebben studenten de neiging om te profiteren van leraren die beiden hun taal spreken en hun cultuur weerspiegelen.

 10. Tewerkstelling van tweetalige leraren

 11. Dit alles leidt ertoe dat scholen ver en breed zoeken naar Spaanstaligen. De vraag naar leraren is zo sterk gestegen dat sommige scholen, zoals de Beltsville Academy in Maryland, zelfs leraren inhuren die nog Engels leren. Anderen, zoals Vardaman Elementary, in Mississippi, vertrouwen op Engelstalige leraren om Spaanse woorden in het leerplan op te nemen zonder veel van de taal te weten.

 12. In Illinois hebben staatswetgevers de behoefte aan Spaanstalige leraren verder vergroot. Een nieuwe wet vereist dat alle openbare scholen met voorschoolse programma's een tweetalig programma aanbieden voor kinderen die geen Engels spreken. Citizen Access merkt op dat, vooral vanwege deze nieuwe eis, het "aanbod van opvoeders met beide certificeringen [!voorschoolse educatie en tweetalige instructie

 13. Er is een duidelijke vraag naar leraren met tweede-taalvaardigheden, er zijn gewoon niet zoveel potentiële werknemers die Spaans spreken. Forbes Magazine stelt dat in de hele VS slechts 18% van de bevolking een andere taal dan het Engels spreekt. Door alle niet-onderwijzers uit die groep weg te laten, evenals degenen die een andere taal dan het Spaans spreken, blijft er een hopeloos klein zwembad over om leraren in te huren.

 14. Een deel van het probleem is dat het ons ontbreekt aan mogelijkheden voor het leren van talen: vreemde talenklassen op de lagere en middelbare school, evenals op de universiteit, zijn het afgelopen decennium gekrompen, volgens het rapport in Forbes. Het verminderen van mogelijkheden om Spaans te studeren kan helpen verklaren waarom het zoeken naar tweetalige werknemers zo moeilijk is.

 15. Ondanks deze obstakels wordt het publiek zich steeds meer bewust van de behoefte aan zowel Spaanstalige leraren als tweetalig onderwijs. We kunnen hopen dat de komende jaren zowel erkenning van onze behoefte aan taalonderwijs als een toename van het aantal Spaanse sprekers op onze scholen met zich meebrengt.

 16. Oorspronkelijk gepubliceerd op VOXXI als de vraag naar Spaanstalige leraren in de lift

 17. De vraag naar Spaanssprekende leraren neemt toe in toenemende mate: aangezien scholen zich inspannen om leerplannen en lessen aan te passen aan een veranderende bevolking, is het belangrijker dan ooit dat leraren in twee talen kunnen communiceren.

 18. Het is geen verrassing dat deze enorme vraag gezien het feit dat meer dan 37,6 miljoen mensen in de VS nu thuis Spaans spreken, volgens het Pew Research Center.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407