Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom Duitsers minder uren werken maar meer produceren: een studie in cultuur

IN VERBAND ...

 1. Wanneer veel Amerikanen aan Duitsland denken, komen beelden van de Tweede Wereldoorlog vaak voor de geest. Maar wat veel mensen zich niet realiseren, is dat Duitsland de industriële grootmacht van Europa is en een toonaangevende producent van goederen is voor export naar Aziatische landen in ontwikkeling. We horen niet voor niets over de superioriteit van Duitse engineering in Volkswagen-commercials!

 2. De economische motor van de EU, Duitsland heeft de Eurozone in 2012 afzonderlijk gered van de ineenstorting. Tegelijkertijd genieten Duitse werknemers ongeëvenaarde werknemersbescherming en kortere werktijden dan de meeste van hun wereldwijde collega's . Hoe kan een land dat gemiddeld 35 uur per week werkt (met een gemiddelde van 24 betaalde vakantiedagen om op te starten) zo'n hoog niveau van productiviteit handhaven?

 3. Werkuren Gemiddelde werkuren In de Duitse bedrijfscultuur, wanneer een werknemer aan het werk is, mag hij niets anders doen dan zijn werk. Facebook, roddels op kantoor met collega's, urenlang trollen met Reddit en een nep-spreadsheet opstellen wanneer je baas langsloopt, zijn sociaal onaanvaardbaar gedrag. Het is duidelijk dat in de Verenigde Staten dit gedrag door het management wordt afgekeurd. Maar in Duitsland is er nultolerantie onder gelijken voor dergelijke frivole activiteiten.

 4. In de BBC-documentaire "Make Me A German" legde een jonge Duitse vrouw haar cultuurschok uit tijdens een werkbeurs naar het VK.

 5. "Ik was in Engeland voor een uitwisseling ... Ik was op kantoor en de mensen praten de hele tijd over hun privé-zaken ... 'Wat is het plan voor vanavond?', en altijd koffie drinken ... "

 6. Ze was nogal verrast door het informele karakter van Britse arbeiders. Bij verdere bespreking onthullen de Duitsers dat Facebook op geen enkele manier op kantoor is toegestaan ​​en geen privé-e-mail is toegestaan.

 7. Doelgericht, directe communicatie wordt gewaardeerd Duitse bedrijfscultuur is er een van intense focus en directe communicatie. Terwijl Amerikanen de neiging hebben om over koetjes en kalfjes te praten en een opgewekte sfeer te behouden, slaan Duitsers zelden rond. Duitse werknemers zullen rechtstreeks met een manager spreken over prestatiebeoordelingen, een zakelijke bijeenkomst starten zonder 'ijsbrekers' en commandantaal gebruiken zonder de richtlijnen te verzachten met beleefde zinnen. Terwijl een Amerikaan zou zeggen: "Het zou geweldig zijn als u dit voor mij om 15.00 uur, "zou een Duitser zeggen:" Ik heb dit om 15.00 uur nodig ".

 8. Wanneer een Duitser aan het werk is, zijn ze gefocust en ijverig, wat op zijn beurt leidt tot een hogere productiviteit in een kortere periode.

 9. Duitsers hebben een leven buiten het werk Duitsers werken hard en spelen hard. Omdat de werkdag is gericht op het leveren van efficiënte productiviteit, zijn de off-hours echt off-hours. Vanwege de gerichte sfeer en formele omgeving van Duitse bedrijven hangen werknemers niet noodzakelijk samen na het werk. Duitsers waarderen over het algemeen een scheiding tussen privéleven en beroepsleven.

 10. De Duitse regering overweegt momenteel een verbod op werkgerelateerde e-mails na 18.00 uur, om de toegankelijkheid van smartphones en constante connectiviteit voor werkgevers aan hun werknemers tegen te gaan. Kun je je voorstellen dat president Obama een dergelijk beleid voert in de Verenigde Staten?

 11. Om hun overvloedige Freizeit te bezetten, zijn de meeste Duitsers betrokken bij Verein (clubs); regelmatig anderen ontmoeten met gedeelde interesses in hun gemeenschap. Gemeenschappelijke belangen in Duitsland zijn Sportvereine (sportclubs), Gesangvereine (koren of zangclubs), Musikvereine (muziekclubs), Wandervereine (wandelclubs), Tierzuchtvereine (fokclubs voor dieren - meestal konijnen / duiven) en verzamelclubs van alle streken. Zelfs het kleinste dorp van Duitsland heeft verschillende actieve Vereinen om de belangen van de bewoners te behartigen. In plaats van een avondje tv na het werk te regelen, socialiseren de meeste Duitsers met anderen in hun gemeenschap en cultiveren zichzelf als mensen.

 12. Duitsers genieten ook van een groot aantal betaalde vakantiedagen, waarbij veel werknemers 25-30 betaalde dagen ontvangen (de wet vereist 20). Verlengde vakanties betekenen dat gezinnen tot een maand samen kunnen genieten, een appartement aan zee kunnen huren of een lange reis naar een nieuwe, opwindende stad kunnen maken.

 13. Heb je je kaak al van de vloer genomen?Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407