Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom een ​​boek het beste cadeau is dat u kunt geven

Je wist het niet, maar dit is waarom je aardbeien zou moeten eten

 1. Iedereen die als kind een boek leest, kent de kracht van een goed stuk literatuur. Of het nu een fictief avontuur is in denkbeeldige landen, een biografisch stuk met lessen uit de geschiedenis of iets heel anders, een boek heeft de kracht om nieuwsgierigheid te wekken, innovatie te introduceren en open kansen te bieden.

 2. Helaas is voor veel kinderen in gemeenschappen met lage inkomens een goed leesresultaat buiten bereik. Gezinnen hebben thuis geen boeken, maar liefst 60 procent van de huishoudens met een laag inkomen heeft geen enkel boek om aan hun kinderen voor te lezen. Scholen en openbare bibliotheken in gemeenschappen met lage inkomens hebben ook een tekort aan middelen, waarbij 80 procent van de onderwijsprogramma's helemaal geen boeken hebben voor de kinderen die ze dienen. In die buurten kan er voor elke 300 kinderen maar één boek zijn dat geschikt is voor de leeftijd. Bij afwezigheid van interessante en informatieve boeken vervaagt consistent lezen aan en door kinderen, wat hun cognitieve ontwikkeling al op zeer jonge leeftijd beïnvloedt.

 3. Als gevolg hiervan gaan kinderen naar school zonder de juiste basis om te floreren. Op 4-jarige leeftijd hebben kinderen uit gemeenschappen met een laag inkomen 30 miljoen minder woorden gehoord dan hun leeftijdsgenoten in gezinnen uit de midden- en hogere klasse. Deze "woordkloof" is van invloed op hun toekomstige prestaties, zowel in de vroege, kritieke schooljaren als gedurende hun hele leven. In de vierde klas slagen meer dan 80 procent van de kinderen uit gezinnen met een laag inkomen er niet in om "vaardig" te scoren bij het lezen van nationale examens, en op dit punt in hun leven zijn minderheidsstudenten die niet kunnen lezen twee keer zoveel kans als hun blanke middelbare school niet afmaken. Kinderen die niet op niveau kunnen lezen, gaan van school, te bang of beschaamd om het risico te nemen hardop te lezen voor hun leeftijdsgenoten. Jaar na jaar raken deze jongeren steeds verder achter, totdat het uiteindelijk gemakkelijker wordt om uit te vallen dan bij te lopen.

 4. Alleen boeken in de schappen van huizen, klaslokalen, bibliotheken en buurthuizen zullen niet al onze onderwijsuitdagingen oplossen, maar in combinatie met geletterdheidsprogramma's en familiebetrokkenheid is het een van de eerste , basisstappen die we kunnen nemen om ervoor te zorgen dat alle kinderen academisch succesvol zijn. Lees Notebooks gelanceerd om deze inspanning te ondersteunen. Via een sociaal ondernemingsmodel proberen we het bewustzijn over het belang van lezen te vergroten en directe ondersteuning te bieden door een verhalenboek te doneren aan een kind dat hulp nodig heeft voor elk verkocht Notebook. We richten ons op lokale gemeenschappen in New York City, waar onze notebooks zijn ontworpen en geproduceerd, en we kijken ernaar uit om andere gemeenschappen in het hele land en over de hele wereld te bereiken terwijl we groeien. Door ons duurzame model en door samen te werken met partners in de onderwijs-, publicatie- en creatieve industrie, hopen we ervoor te zorgen dat alle kinderen de meest elementaire hulpmiddelen hebben om uit te blinken in hun academische bezigheden.

 5. Dus vandaag, op dinsdag, hoop ik dat u zult overwegen om een ​​kind de gave van een boek en de vreugde van het lezen te geven. Of het nu gaat via het lezen van notitieboeken, het doneren van boeken aan uw plaatselijke school of bibliotheek, het lezen naar een klaslokaal in uw gemeenschap, of het ondersteunen van een van de vele geweldige organisaties die werken aan geletterdheid en ontwikkeling in de vroege kinderjaren, een kind een boek geven kan een van de beste zijn manieren om hen te helpen hun levensverhaal ten volle te leven.

 6. Iedereen die als kind een boek leest, kent de kracht van een goed stuk literatuur. Of het nu een fictief avontuur is in denkbeeldige landen, een biografisch stuk met lessen uit de geschiedenis of iets heel anders, een boek heeft de kracht om nieuwsgierigheid te wekken, innovatie te introduceren en open kansen te bieden.

 7. Helaas is voor veel kinderen in gemeenschappen met lage inkomens een goed leesresultaat buiten bereik. Gezinnen hebben thuis geen boeken, maar liefst 60 procent van de huishoudens met een laag inkomen heeft geen enkel boek om aan hun kinderen voor te lezen. Scholen en openbare bibliotheken in gemeenschappen met lage inkomens hebben ook een tekort aan middelen, waarbij 80 procent van de onderwijsprogramma's helemaal geen boeken hebben voor de kinderen die ze dienen. In die buurten kan er voor elke 300 kinderen maar één boek zijn dat geschikt is voor de leeftijd. Bij afwezigheid van interessante en informatieve boeken vervaagt consistent lezen aan en door kinderen, wat hun cognitieve ontwikkeling al op zeer jonge leeftijd beïnvloedt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407