Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom het eten van zalm zo verdomd goed is voor je huid

Gebakken weegbree salade

 1. Als u op een voortdurende reis bent naar een gezonde, stralende huid, sla dan de reis naar Sephora over, ga naar de visbalie en koop wat verse zalm.

 2. Zalm zit boordevol omega-3-vetzuren, waarvan wordt gezegd dat ze bepaalde vormen van kanker voorkomen en zelfs menstruatiepijn verlichten. Als die gezondheidsvoordelen niet genoeg zijn om je te bewegen meer zalm aan je dieet toe te voegen, zullen de huidvoordelen misschien van gedachten veranderen.

 3. Jarenlang heeft Dr. Nicholas V. Perricone gezworen door de voordelen van zalm en zijn teint aan de vis toegeschreven. "Als je nu zalm eet of visoliecapsules neemt, heb ik je geholpen", zei hij in een profiel van de New York Times uit 2005. (Beroemdheden zoals Victoria Beckham en Mariah Carey eten ook zalmzware diëten.)

 4. De reden dat de omega-3 in zalm zo geweldig is voor de huid, verklaarde Nazarian, is omdat het helpt om ontstekingen te kalmeren, wat kan leiden tot een afbraak van collageen en elastine, die beide blijf er jong uitzien.

 5. De huid heeft een natuurlijke oliebarrière die erop zit om het te beschermen tegen de buitenwereld, waardoor de huid vocht vasthoudt en gehydrateerd blijft, voegde ze eraan toe.

 6. "Als je veel vet in je lichaam hebt, voedt het de huid en maakt het de huid mogelijk deze gezonde olie aan te maken en kan de huid gezonder worden", zei ze. "Dat is wat de huid de gloed geeft."

 7. Isaac merkte ook op dat zalm vitamine D bevat, dat fotoprotectieve effecten kan hebben, wat betekent dat het de huid kan helpen beschermen tegen de negatieve effecten van UV-stralen. Vitamine D is ook geweldig voor de groei en reparatie van huidcellen en helpt bij het beschermen tegen vrije radicalen.

 8. Zalm bevat ook iets genaamd astaxanthine, een chemische verbinding die bekend staat als een keto-carotenoïde en die zalm zijn roze kleur geeft. Het is ook een antioxidant en ontstekingsremmer, zei Nazarian.

 9. "Dus dat helpt met hetzelfde soort dingen - zorgt voor meer collageen, kalmeert ontstekingen en is ook een fantastisch anti-verouderingsmiddel," zei ze. (Uit een onderzoek uit 2012 bleek dat astaxanthine het uiterlijk van rimpels, ouderdomsvlekken en huidtextuur heeft verbeterd.)

 10. Als je je afvraagt ​​hoeveel zalm je moet eten om de vruchten ervan te plukken, zei Nazarian dat drie keer per week een portie in palmformaat volstaat.

 11. "Ik denk eerlijk gezegd dat als je het meer dan dat gaat eten, je er waarschijnlijk ziek van wordt", zei ze en merkte ze op dat mager vlees en fruit aan je dieet zorgt voor extra antioxidanten en ontstekingsremmers. (Isaac houdt van blauwe bessen, waarvan wordt gezegd dat ze geweldig zijn voor de gezondheid van de hersenen, en tomaten, die ook een geweldig huidvoedsel zijn.)

 12. Zowel wilde als gekweekte zalm bevatten gezonde omega-3-vetzuren, volgens de studies gepubliceerd door het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Als u zich echter zorgen maakt over mogelijke additieven (inclusief pigmenten), kunt u wilde, biologische zalm kopen. Volgens Nazarian, zolang je die zalm aan je dieet toevoegt, krijg je nog steeds de voordelen van de omega-3-vetzuren.

 13. In termen van of je het rauw of gekookt moet eten, zijn beide manieren voordelig. Bovendien merkte een USDA-studie op dat bakken niet is bewezen dat het verlies van omega-3 vetzuren veroorzaakt, hoewel je het waarschijnlijk niet te gaar wilt maken.

 14. Als zalm niet jouw ding is, merkt de American Heart Association op dat makreel, haring, sardines en witte tonijn ook veel omega-3-vetzuren bevatten. Als je helemaal niet van vis houdt, zijn er supplementen beschikbaar die zowel Nazariër als Isaac zijn overeengekomen even voordelig zijn.

 15. Nu je weet hoe geweldig zalm kan zijn voor je huid (en algehele gezondheid), kun je enkele van onze favoriete zalmrecepten hieronder proberen.

 16. Als u voortdurend op weg bent naar een gezonde, stralende huid, sla dan de reis naar Sephora over, ga naar de visbalie en koop wat verse zalm.

 17. Zalm zit boordevol omega-3-vetzuren, waarvan wordt gezegd dat ze bepaalde vormen van kanker voorkomen en zelfs menstruatiepijn verlichten. Als die gezondheidsvoordelen niet genoeg zijn om je te bewegen meer zalm aan je dieet toe te voegen, zullen de huidvoordelen misschien van gedachten veranderen.

 18. Jarenlang heeft Dr. Nicholas V. Perricone gezworen door de voordelen van zalm en zijn teint aan de vis toegeschreven. "Als je nu zalm eet of visoliecapsules neemt, heb ik je geholpen", zei hij in een profiel van de New York Times uit 2005. (Beroemdheden zoals Victoria Beckham en Mariah Carey eten ook zalmzware diëten.)Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407