Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom leven vegetariërs langer?

Appeltaart van Joyce Maynard

 1. Dus de top drie belangrijkste doodsoorzaken waren hartziekten, kanker en vervolgens beroerte, maar de nieuwste CDC-statistieken plaatsen COPD derde longziekten zoals emfyseem. Verrassend genoeg kan COPD worden voorkomen met behulp van een plantaardig dieet en kan het zelfs met planten worden behandeld. Natuurlijk zag de tabaksindustrie deze historische bevindingen een beetje anders. Zou het niet eenvoudiger zijn om ze gewoon aan de sigaretten toe te voegen in plaats van planten aan het dieet toe te voegen om emfyseem te voorkomen? Vandaar de studie "Toevoeging van Acai [!bessen

 2. De vleesindustrie probeerde dezelfde tack. Vruchtenextracten in hamburgers doen was echter niet zonder problemen. De bramen "letterlijk geverfde hamburgerpasteitjes met een duidelijke paarsachtige kleur," en hoewel het mogelijk was om het voedingsprofiel van knolworsten met druivenpoeder in poedervorm te verbeteren, waren er klachten dat de druiven "deeltjes zichtbaar werden" in het eindproduct. En als er iets is dat we weten over hotdog-eters, is het dat ze kieskeurig zijn over wat er in hun eten zit!

 3. Doorgaan naar beroertes: De sleutel tot het voorkomen van beroertes kan zijn om kaliumrijk voedsel te eten. Hoewel Chiquita misschien een goed PR-bedrijf heeft gehad, komen bananen niet eens in de top 50. De toonaangevende bronnen voor hele voedingsmiddelen zijn donkergroene bladgroenten, bonen en dadels. We eten zo weinig planten dat 98 procent van de Amerikanen niet eens de aanbevolen minimale dagelijkse inname van kalium bereikt. En als je kijkt naar moordenaar nummer vijf - ongelukken - kunnen bananen (en hun schillen) ronduit gevaarlijk zijn!

 4. De ziekte van Alzheimer is nu onze zesde leidende moordenaar. We weten nu al bijna 20 jaar dat degenen die vlees eten - inclusief kip en vis - drie keer meer kans lopen dement te worden in vergelijking met langdurig vegetariërs. Opwindend nieuw onderzoek suggereert dat men de ziekte van Alzheimer kan behandelen met natuurlijke plantaardige producten zoals de kruidensaffraan, die placebo versloeg en ook werkte als een toonaangevend medicijn tegen Alzheimer.

 5. Nierfalen, onze achtste doodsoorzaak, kan ook worden voorkomen en behandeld met een plantaardig dieet. De drie voedingsrisicofactoren die onderzoekers van Harvard vonden voor het verminderen van de nierfunctie waren dierlijk eiwit, dierlijk vet en cholesterol, die allemaal alleen in dierlijke producten voorkomen.

 6. Hoofdmoordenaar nummer negen is luchtweginfecties. Nu het griepseizoen voorbij is, is het goed om te weten dat de consumptie van groenten en fruit de beschermende immuunrespons op vaccinatie aanzienlijk kan verhogen. Bekijk de korte video 'Boerenkool en het immuunsysteem' en je zult zien dat er niet veel boerenkool aan kan doen.

 7. Zelfmoord is nummer 10. Oh ja, veganistisch eten heeft hier zelfs iets goeds te bieden! Cross-sectionele studies hebben aangetoond dat de gemoedstoestand van die op plantaardig dieet meestal superieur is, maar genomen in slechts een momentopname kan men oorzaak en gevolg niet plagen. Misschien eten gelukkiger mensen gezonder en niet andersom. Maar dit jaar werd een interventionele proef gepubliceerd waarin alle vlees, gevogelte, vis en eieren uit de voeding van mensen werden verwijderd en een significante verbetering in de stemming werd gevonden na slechts twee weken. Het kan een maand of langer duren voordat medicijnen zoals Prozac worden gebruikt. Je kunt dus sneller gelukkiger worden door dierenvoeding te verwijderen dan door drugs te gebruiken.

 8. Medicijnen kunnen ook helpen bij de andere aandoeningen, maar in plaats van elke dag een medicijn voor cholesterol te gebruiken voor de rest van je leven, misschien een paar voor hoge bloeddruk of diabetes, hetzelfde dieet lijkt over de hele linie te werken zonder het risico op bijwerkingen van geneesmiddelen. Eén studie toonde aan dat voorgeschreven medicijnen elk jaar naar schatting 106.000 Amerikanen doden. Dat komt niet door fouten of overdosering, maar door bijwerkingen, waardoor artsen aantoonbaar de zesde belangrijkste doodsoorzaak zijn.

 9. Gebaseerd op een onderzoek onder 15.000 Amerikaanse vegetariërs hebben degenen die vlees eten ongeveer twee keer zoveel kans op antacida, aspirine, bloeddrukmedicatie, insuline, laxeermiddelen, pijnstillers, slaappillen en kalmeringsmiddelen. . Dus plantaardige diëten zijn geweldig voor degenen die niet graag drugs gebruiken, betalen voor medicijnen of het riskeren van nadelige bijwerkingen.

 10. Bijna een decennium extra leven - dat is wat u krijgt als u afkeert van het eten van dierenvoeding en op weg bent naar een plantaardig dieet. Dit is echt spannende wetenschap voor iedereen die op zoek is naar een gezonde levensduur (en wie niet?)!

 11. Volgens een recent rapport over de grootste studie van vegetariërs en veganisten tot nu toe, lijken degenen die plantaardig dieet eten een aanzienlijk langere levensverwachting te hebben. Vegetariërs leven gemiddeld bijna acht jaar langer dan de algemene bevolking, wat vergelijkbaar is met de kloof tussen rokers en niet-rokers. Dit is niet verwonderlijk, gezien de redenen waarom de meesten van ons sterven. In een online video, "De belangrijkste doodsoorzaken ontrafelen", onderzoekt Michael Greger, M.D., de rol die een gezond dieet kan spelen bij het voorkomen, behandelen en zelfs omkeren van de top 15 moordenaars in de Verenigde Staten. Laten we eens nader kijken naar wat de goede dokter heeft samengebracht ...

 12. Hartziekte is onze belangrijkste doodsoorzaak. De 35-jarige follow-up van de Harvard Nurses Health Study werd onlangs gepubliceerd, nu de meest definitieve langetermijnstudie naar de gezondheid van oudere vrouwen. Dieetcholesterolinname - alleen gevonden in dierlijk voedsel - werd geassocieerd met een significant korter leven en vezelinname - alleen gevonden in plantaardig voedsel - werd geassocieerd met een significant langer leven. Het consumeren van de hoeveelheid cholesterol die in slechts één ei per dag wordt aangetroffen, kan het leven van een vrouw korter maken dan het roken van vijf sigaretten per dag gedurende 15 jaar, terwijl het eten van een dagelijkse kop vezel van havermout de levensduur van een vrouw met vier lijkt te verlengen uren joggen per week. (Maar er is geen reden dat we niet beide kunnen doen!)

 13. Maar wat als uw cholesterol normaal is? Dat hoor ik vaak. Maar hier is het ding: het hebben van een "normale" cholesterol in een samenleving waar het "normaal" is om dood te vallen door een hartaanval, is niet noodzakelijk een goede zaak. Volgens de hoofdredacteur van het American Journal of Cardiology: "Om de opbouw van plaque in onze bloedvaten te laten stoppen, lijkt het erop dat het totale serum-cholesterol moet worden verlaagd tot 150. Met andere woorden, het serum totale cholesterol moet worden verlaagd tot die van de gemiddelde pure vegetariër. "

 14. Meer dan 20 jaar geleden toonde Dr. Dean Ornish aan dat hartaandoeningen niet alleen konden worden gestopt, maar zelfs konden worden teruggedraaid met een veganistisch dieet, bloedvaten opengesteld zonder medicijnen of chirurgie. Sinds deze levensstijl werd ontdekt, zijn honderdduizenden onnodige doden gestorven. Wat moet men nog meer weten over een dieet dat onze dodelijkste ziekte omkeert?

 15. Kanker is moordenaar nummer twee. Ah, het gevreesde "C" -woord - maar kijk eens naar deze hoopvolle wetenschap. Volgens de grootste toekomstgerichte studie over voeding en kanker die tot nu toe is uitgevoerd, is de incidentie van alle soorten kanker bij vegetariërs lager. Het verband tussen vlees en kanker is zodanig dat zelfs een krant in het tijdschrift Meat Science onlangs vroeg: "Moeten we vegetariërs worden, of kunnen we vlees veiliger maken?" Er zijn een aantal additieven in onderzoek om de toxische effecten van bijvoorbeeld het op bloed gebaseerde "heem" ​​-ijzer te onderdrukken, wat zou kunnen bieden wat zij een "aanvaardbare" manier noemden om kanker te voorkomen. Waarom niet alleen de vleesconsumptie verminderen? De vleeswetenschappelijke onderzoekers merkten op dat als dergelijke richtlijnen voor de volksgezondheid werden nageleefd, "de incidentie van kanker kan worden verminderd, maar dat boeren en [!de

 16. Nadat het team van Dr. Ornish had aangetoond dat de bloedstromen van mannen die een jaar lang vegan aten, bijna acht keer zoveel kankerremmende kracht hadden, toonde een reeks elegante experimenten aan dat vrouwen hun afweer tegen borst konden stimuleren kanker na slechts twee weken op een plantaardig dieet. Zie hier voor en na. Als jij of iemand die je kent ooit kanker heeft gehad, zal dit onderzoek je hart doen stijgen. Omdat er echte, echte hoop is - iets wat je kunt doen om "de grote C." te voorkomen

 17. Diabetes staat op de volgende lijst. Plantaardige diëten helpen type 2 diabetes te voorkomen, behandelen en zelfs om te keren. Aangezien veganisten gemiddeld ongeveer 30 pond magerder zijn dan vleeseters, is dit geen verrassing; maar onderzoekers ontdekten dat veganisten slechts een fractie van het diabetesrisico lijken te hebben, zelfs na controle voor hun slankere cijfers.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407