Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom u zeer enthousiast zou moeten zijn over de terugkeer van Blue Cocktails

Werken aangehaald

 1. De wedergeboorte van cocktails met blauwe ogen is niet specifiek voor Boston. Gereserveerde barmannen van dichtbij en veraf hebben de likeur in hun zorgvuldig gemaakte drankroosters. Neem Brooklyn Cocktail King Maxwell Britten. Hij combineert blauwe curacao met de verheven absint in Maison Premiere en is getuige geweest van een groeiende obsessie met tiki-cocktails bij barprofessionals. Britten gelooft dat "we ons in een nieuw tijdperk van drankcultuur bevinden waardoor we speelser kunnen zijn met ingrediënten terwijl we de verwachting voor geweldige cocktails behouden. Blauwe curacao is een symbolisch ingrediënt in dranken in tiki-stijl die echt de voortgang van de cocktailcultuur vastlegt en voegt plezier toe aan een menu. "

 2. Met invloed die zich zelfs over de vijver uitstrekt, heeft blauwe curacao vorig jaar ook zijn weg gevonden naar een cocktail van de Diageo World Class Global Best Bartender Winner. David Rios van de Spaanse Jigger Cocktail Bar gebruikte de likeur om zijn Musica es Vida te kleuren, een intense wodkacocktail met een scherpe schok van citrus van mandarijnlikeur, ananas, blauwe curacao en limoenbitter. Deze gewaagde blauwe zet speelde duidelijk een rol in zijn triomf tijdens de wedstrijd.

 3. Als u het visuele potentieel van blauwe curacao echt wilt waarderen, kijk dan naar The Oakroom in het Seelbach Hotel in Louisville. Daar presenteert hoofdbarman Eron Plevan een blauwe cocktail die een eerbetoon is aan een langdurige hotelgast - The Lady in Blue. De cocktail is vernoemd naar de geest van een vrouw die zichzelf in 1931 op lift nummer drie wierp. De verschijning draagt ​​een blauwe chiffon jurk en wordt vaak gezien door gesloten liftdeuren door hotelmedewerkers.

 4. Plevan dient de dame aan tafel in Blauw terwijl hij het droevige verhaal van de geest aan gasten vertelt. Een variatie op een White Lady (een New Orleans Sour), de gin-gebaseerde coupe draagt ​​creme de Violette, oranje bloemenwater en eetbare bloembladen, maar blauwe curacao is het kroonjuweel. Het wordt als laatste gegoten om de cocktail te voltooien - heel langzaam langs de rand van het glas om een ​​"spookachtig wervelingseffect te creëren terwijl het zich op de bodem nestelt."

 5. Volgens Plevan past blauwe curacao het beste bij heldere dranken en zuren op basis van citrus. Hij zegt dat hij "graag versies van [!blauwe curacao

 6. Blauwe curacao. Die twee onschuldige woorden kunnen snel visioenen oproepen van ziekelijk zoete, elektrisch-blauwe vissenkommen en slecht gemaakte tiki-drankjes van de afgelopen decennia.

 7. Maar die onbegrepen mixer dient een belangrijk doel, hoewel het vaak een gekruide hand vereist om te bewijzen. In de afgelopen paar jaar is blauwe curacao begonnen terug te kruipen in ambachtelijke cocktails - ten eerste, tijdens de speakeasy-revival van het midden tot eind 2000 - en opnieuw tijdens de Tales of the Cocktail-conventie in New Orleans in 2012. At Tales , bespraken een drietal experts uit de industrie de effecten van kleur op de smaak en het aroma van cocktails, en of de blauwe likeur echt de moeite waard was om zelf te maken.

 8. Het doel van elke blauwe renaissance was eenvoudig, en de trend is cyclisch: barmannen bereiken een ander hoogtepunt van cocktailvaartuigen en beginnen naar de ironische kant van het spectrum te sturen in het streven naar een nieuw perspectief. Dat perspectief? Herinner jezelf eraan dat genieten van een cocktail leuk moet zijn - en een beetje kleur gaat een lange weg.

 9. Een beetje historische achtergrond van de verrassend oudere likeur: het ontstond op het kleine Caribische eiland Curacao, ontdekt in 1499. Gekoloniseerd door de Nederlanders in 1634, werd het eiland bekend om zijn wilde bittere sinaasappel (of laraha) bomen, waaruit een geurige olie werd gewonnen. Lucas Bols, het hoofd van een in Amsterdam gevestigde distilleerderij, bezat aandelen in de Nederlandse West-Indische Compagnie en exporteerde die bittere sinaasappelolie terug naar zijn land. Daar ontwikkelde hij een drankje dat lijkt op moderne curacao, gemaakt met de sinaasappelolie en een cognacbasis, geconserveerd met kruiden en specerijen. Bols, een zakenman die de voorkeur gaf aan een vleugje mysterie en alchemie in zijn producten, wordt ook gecrediteerd als de eerste die de kenmerkende blauwe kleur aan de oranje likeur toevoegt.

 10. Misschien heeft blauwe curacao Lucas Bols te danken aan zijn originele slechte rap. Maar ondanks het verleden om in en uit de gratie te vallen, lijkt het alsof de sjofele blauwe kaf nog een comeback maakt. Barmannen in de Verenigde Staten en daarbuiten gebruiken opnieuw serieus gekleurde curacao en sturen hun moderne ambachtelijke cocktails de wilde blauwe daarginds in.

 11. Blue Curacao lijkt een veilige haven te hebben gevonden in Massachusetts, vooral in de omgeving van Boston. Net buiten de stad in Somerville, is een vrij nieuwe bar en restaurant, The Kirkland Tap Trotter, bezig met het maken van zijn eigen huisgemaakte blauwe curacao - een praktijk die zelden wordt gezien in cocktailprogramma's. Gemaakt van een combinatie van wodka, jenever, bittere sinaasappelschil en kruidnagel, laat de vanaf-nul likeur ongeveer 20 dagen trekken. Het wordt vervolgens getint en gebruikt in huiscocktails zoals de Leaps and Bounds, een gewaagde highball blanco tequila, blauwe curacao en met munt doordrenkte eenvoudige siroop.

 12. Verschillende andere Beantown-balken zijn ook aan boord met blauw. Barmannen Kevin Mabry van Merrill Co. en Jason Cool van The Franklin Cafe verdedigen beiden het gebruik van blauwe curacao voor zijn vrolijke esthetiek. Voor Mabry presenteerde blauwe curacao een manier om de New England zeevruchtenfocus van Merrill Co. te benadrukken met een op de oceaan geïnspireerd drankje. De tequila-gebaseerde Ocean Mist wordt geschud met abrikozenlikeur, citroen, zeezout en een eiwit, en wanneer gegoten over blauwe curacao, gaat de cocktail over van blauw naar aqua naar zeeschuimgroen, met een kam van wit schuim.

 13. Maar waarom probeert de groep blauwe curacao terug te halen? Zoals Mabry zegt: "Er is zoveel druk geweest op bruine, bittere, obscure ingrediënten - ik denk dat we ons moeten concentreren op het maken van heerlijke drankjes die leuk zijn aan het einde van de dag [!...

 14. Cool gelooft dat blauwe curacao in elke cocktail kan worden verwerkt, maar zegt dat het het beste kan worden gebruikt met heldere alcoholische dranken zoals unaged mezcal, witte whisky, cachaca en pisco om zijn kleur te laten zien. Hij heeft zelfs verwijzingen naar de saffierlikeur gevonden in het Cafe Royal Cocktail Book: Coronation Edition uit 1937, dat een selectie van recepten voor blauwe curacao herbergt en zijn theorie bewijst dat het ooit in Europa populair was.

 15. Meer van Liquor.com:

 16. 7 van America's Most Haunted Bars

 17. 5 Scotch Drinks om nu te proberen

 18. De beste rum onder $ 30Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407