Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom Valentine # x27; s Day misschien wel de gezondste dag van het jaar is!

 1. Als een dag gewijd aan het vieren van liefde, is het geen wonder dat Valentijnsdag ook het emotionele welzijn van een persoon kan beïnvloeden! Wij als sociale wezens gedijen wanneer we een intieme verbinding met een ander voelen en de intimiteit die gedeeld wordt tussen een paar kan leiden tot het vrijkomen van endorfines. Endorfines zijn het natuurlijke "feel good" -hormoon van ons lichaam. Ze hebben acties in het lichaam zoals opiaten en resulteren in pijnverlichting. Oefening, stress en intiem contact kunnen leiden tot het vrijkomen van onze endorfines. Een afgifte van endorfines kan het algehele welzijn van een paar op deze zeer gezonde vakantie intensiveren. Misschien is dit de reden waarom Valentijnsdag een van de meest populaire dagen moet zijn voor een partner om de vraag te stellen of voor een paar om te trouwen.

 2. Het aroma van verse bloemen kan u en uw geliefde helpen genieten van mentale ontspanning. Typisch rozen zijn de bloemen van keuze, maar lavendel zou ook werken. De rustige omgeving die je creëert, kan jullie beiden echt laten genieten van elkaars gezelschap en de problemen van de wereld vergeten op deze speciale dag. Het verminderen van stress en het handhaven van lage angstniveaus leiden tot een innerlijke rust die een meer bevredigend woon- en werkleven mogelijk maakt. Als je je goed voelt, schijnt dit door. Je kunt een ouder worden die beter in staat is om je gezin te leiden, een productievere werknemer of ondernemer, en een actievere persoon!

 3. De sleutel tot het maximaliseren van uw gezondheidsvoordelen voor Valentijnsdag is deze tradities het hele jaar door op te nemen. Goed eten, tijd doorbrengen met geliefden en focussen op een gezonde levensstijl moet een dagelijkse gebeurtenis zijn of op zijn minst een dagelijks doel. Deze heel speciale dag kan dan veranderen in een heel bijzonder leven!

 4. Veel mensen wachten gretig op Valentijnsdag, en om een ​​goede reden! Of u nu met een geliefde, familie of vrienden bent, verschillende Valentijnsdagtradities kunnen uw lichaam, geest en ziel ten goede komen. En om deze wetenschappelijke redenen is het misschien wel de gezondste dag van het jaar.

 5. Het draait allemaal om de flavonoïden

 6. Volgens de Cleveland Clinic worden flavonoïden in planten gevonden. Ze zijn geïdentificeerd als verbindingen die de plant helpen herstellen van milieuschade. Flavonoïden zijn ook te vinden in een breed scala aan eten en drinken. Wanneer we voedingsmiddelen innemen die rijk zijn aan flavonoïden, wordt aangenomen dat ze ons ook helpen beschermen tegen onze eigen milieutoxines zoals vervuilende stoffen uit fabrieken, auto's en de gevreesde sigaret.

 7. De voordelen houden daar niet op. Flavonoïden bleken ook een positief effect te hebben op de gezondheid van het hart en kunnen de bloedplaatjesactivatie helpen verminderen. Activering van bloedplaatjes speelt een sleutelrol bij de ontwikkeling van hartaanvallen en beroertes. Alles wat we kunnen doen om deze verlammende en dodelijke ziekteprocessen af ​​te weren, leidt tot een betere en aangenamere levenskwaliteit.

 8. Chocolade is geïdentificeerd als zo'n voedingsmiddel! Eigenlijk is niet alle chocolade van de stoute naar de mooie lijst gesprongen. De cacao waaruit chocolade is gemaakt, is rijk aan flavonoïden. Door de verwerking en het wegwerken van die sterke cacaosmaak gaan veel van de voordelen echter verloren. Donkere chocolade die een beetje van de bittere cacaosmaak behoudt, bevat de hoogste hoeveelheid flavonoïden. Hoewel melkchocolade misschien een zoetere smaak heeft en de voorkeur geniet boven de donkere chocolade, zijn de gezondheidsvoordelen niet hetzelfde. Zelfs met dit nieuwe "goed voor u" -label is moderatie altijd belangrijk. Om de zoveel tijd een paar kleine stukjes pure chocolade hebben, is misschien geen slecht idee meer. Wat je zou willen vermijden zijn snoepjes zoals met marshmallows bedekte melkchocolade of een karamelheuvel van genot. Zelfs als je er een beetje donkere chocolade over strooit, zou het risico zeker opwegen tegen het voordeel! Dus misschien koop je dit jaar je lieverd een klein doosje DONKERE chocolade.

 9. Een speciaal diner met een speciaal iemand

 10. Een andere traditie die ertoe bijdraagt ​​dat Valentijnsdag mogelijk de gezondste vakantie is, is dat speciale diner. Veel paren geven graag uit aan een "lekkere maaltijd" die vaak uit een magere filet bestaat of zelfs een vis- of zeevruchtengerecht is. Mager vlees is een uitstekende bron van eiwitten en ijzer die beide belangrijk zijn voor het behoud van sterke spieren, voldoende zuurstofniveaus die rode bloedcellen vervoeren en een algeheel gezond lichaam.

 11. Vis en zeevruchten bevatten weinig verzadigd vet, waardoor ze meer gezond kunnen zijn. Sommigen geloven dat het toevoegen van een verscheidenheid aan vis aan het dieet een voordeel is, omdat je dan de overmatige blootstelling aan gifstoffen beperkt die in een bepaalde soort aanwezig kunnen zijn. Ook bevatten sommige vette vis zeer veel omega-3-vetzuren, waardoor ze een gezonde optie voor het hart zijn, omdat ze erom bekend staan ​​dat ze de bloeddruk verbeteren, ontstekingen verminderen en het geheugen verbeteren.

 12. Rode rode wijn

 13. Genieten van een glas rode wijn bij uw Valentijnsdagmaaltijd kan ook de trend van een hartgezonde dag voortzetten! We hebben lang gehoord dat een glas rode wijn ons geen pijn zou doen. Hoewel het groene licht voor een glas van hun favoriete Malbec misschien genoeg is voor sommigen, blijft het de vraag wat RODE wijn zo speciaal maakt?

 14. Nou, de flavonoïden in chocolade zijn een vorm van een grotere groep antioxidanten die polyfenolen worden genoemd. De twee hoofdvormen van polyfenolen zijn flavonoïden en niet-flavonoïden. Rode wijn bevat beide vormen. Studies hebben aangetoond dat alcohol je goede cholesterol kan verhogen en slagaders kan beschermen. Alle alcohol kan dit voordeel hebben, maar rode wijn is speciaal omdat de niet-flavonoïden in de druivenhuid worden gevonden. Omdat rode wijn langer wordt gefermenteerd dan bijvoorbeeld witte wijn, heeft het meer niet-flavonoïden dan zijn tegenhanger van witte wijn. Het is dus OK om tijdens uw Valentijnsmaaltijd een glas WITTE wijn bij uw vis of zeevruchten te hebben. Je krijgt gewoon niet zoveel van het hart gezonde antioxidanten. En onthoud matiging ... slechts één glas.

 15. Liefde en huwelijkDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407