Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom weeknachtmaaltijden ertoe doen (plus 5 heerlijke recepten)

Hier is de deal met dat witte spul dat uit uw zalm sijpelt

 1. Na een lange dag op het werk, is het laatste wat u wilt doen vaak de keuken in om een ​​maaltijd te bereiden. Er is het hakken, het koken, en dan, nadat iedereen de maaltijd heeft weggespoeld - de gevreesde schoonmaakbeurt. Is het niet gewoon gemakkelijker om een ​​pizza te bestellen en te ontspannen voor de tv?

 2. Makkelijker misschien, maar op de lange termijn zijn er enkele behoorlijk grote voordelen aan het maken van zelfs een eenvoudige, zelfgemaakte maaltijd (zoals krokante varkensschnitzel met gemengde groenten) en als gezin rond de tafel eten. Niet alleen zijn er de duidelijke gezondheidsvoordelen van het eten van zelfgemaakt voedsel versus verwerkt, maar het hebben van die tijd om contact te maken met je gezin is onbetaalbaar. (Scroll naar beneden voor recepten!)

 3. Ik had het geluk om rond de tafel op te groeien. Mijn familie at bijna elke maaltijd samen - vaak met een paar extra vrienden of familieleden - en we brachten uren door met praten over het leven, verhalen vertellen en lachen (veel). De tafel was het middelpunt van ons huis - een plek waar we bekend en geliefd waren, waar ideeën werden geboren en waar we leerden waar het in het leven om ging.

 4. Natuurlijk bereiden de maaltijden zich niet zelf. Mijn moeder bracht op tijd grote offers om elke avond gezonde maaltijden te bereiden. Grappig genoeg bekende ze me onlangs dat ze eigenlijk niet van koken houdt - ze wilde gewoon zeker weten dat we goed aten, en dat we tijd hadden om aan tafel te zitten als gezin. Haar maaltijden waren eenvoudig (stoofschotels, salades en verschillende vlees-aardappel-groentecombinaties), maar ze waren heerlijk en met liefde bereid en we sloegen ze op.

 5. Na al die maaltijden rond de tafel ben ik opgegroeid tot kok. Ik ben geobsedeerd door ingrediënten en smaakcombinaties op een manier die mijn moeder niet deed, maar mijn passie voor etenstijd is hetzelfde. Hoewel we nog geen kinderen hebben, eten mijn man en ik de meeste nachten samen rond onze tafel en hebben we vaak vrienden voor het avondeten. Ik kan niet wachten om op een dag de traditie van gezinsmaaltijden voort te zetten met onze toekomstige kinderen.

 6. Koken op een doordeweekse avond hoeft geen intimiderend vooruitzicht te zijn. Het vergt alleen een beetje planning en pre-shopping. Het ergste is thuiskomen in een lege koelkast. Als je je maaltijden in het weekend plant, kun je op zondag winkelen en alles hebben wat je nodig hebt om maandagavond Spring Pea Risotto te maken. (Ik weet dat sommigen van jullie denken: "Risotto op een doordeweekse avond ?! Maak je een grapje?" Maar geloof me, het is veel gemakkelijker dan je zou denken!)

 7. Elk van de onderstaande maaltijden is ontworpen om ongeveer 30-45 minuten te duren, met restjes voor de lunch de volgende dag (een leuk extraatje koken op een doordeweekse avond!). Probeer het eens. Koop vooruit, schakel uw partner of kinderen in bij de voorbereiding en opruiming en zie hoe uw gezin van de nieuwe routine houdt. Geloof me, of ze het meteen zeggen of wachten tot jaren later, ze zullen je bedanken. Die zelfgemaakte maaltijd, en de tijd die je eraan besteedt om te delen en te praten, is misschien wel het beste cadeau dat je ze ooit kunt geven.

 8. HEERLIJKE LENTEWEEKNACHTMAALEN (klik op onderstaande links voor recepten)

 9. Lente-erwt Risotto met citroen Pecorino

 10. Biefstuk 'Marchand du Vin' met geroosterde aardappelen asperges

 11. Knapperige varkensschnitzel met gemengde groenten

 12. Garnalensaffraanrijst met venkelsalade

 13. Israëlische couscous-salade met gegrilde kip

 14. Na een lange dag op het werk, is het laatste wat u wilt doen vaak de keuken in om een ​​maaltijd te bereiden. Er is het hakken, het koken, en dan, nadat iedereen de maaltijd heeft weggespoeld - de gevreesde schoonmaakbeurt. Is het niet gewoon gemakkelijker om een ​​pizza te bestellen en te ontspannen voor de tv?

 15. Makkelijker misschien, maar op de lange termijn zijn er enkele behoorlijk grote voordelen aan het maken van zelfs een eenvoudige, zelfgemaakte maaltijd (zoals krokante varkensschnitzel met gemengde groenten) en als gezin rond de tafel eten. Niet alleen zijn er de duidelijke gezondheidsvoordelen van het eten van zelfgemaakt voedsel versus verwerkt, maar het hebben van die tijd om contact te maken met je gezin is onbetaalbaar. (Scroll naar beneden voor recepten!)

 16. Ik had het geluk om rond de tafel op te groeien. Mijn familie at bijna elke maaltijd samen - vaak met een paar extra vrienden of familieleden - en we brachten uren door met praten over het leven, verhalen vertellen en lachen (veel). De tafel was het middelpunt van ons huis - een plek waar we bekend en geliefd waren, waar ideeën werden geboren en waar we leerden waar het in het leven om ging.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407