Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wanneer u een keukenmachine, blender, dompelmixer of standaardmixer gebruikt (en wanneer niet!)

Appeltaart van Joyce Maynard

 1. Foto: Kimberley Hasselbrink

 2. DOOR ROCHELLE BILOW

 3. Van alle apparaten waarmee we onze keuken in voorraad hebben, behoren de blender, de staafmixer en de keukenmachine tot de handigste. Op het eerste gezicht lijken ze vergelijkbare taken uit te voeren - en kunnen ze zelfs uitwisselbaar zijn. Ze gebruiken tenslotte allemaal draaiende messen om vast voedsel in goed, niet-vast voedsel te veranderen. Maar als u het van dichterbij bekijkt, ziet u dat er taken zijn waarvoor elk apparaat het beste is. Dit is het moment waarop je je blender, dompelmixer en je keukenmachine kunt gebruiken - en wanneer je naar je mixer kunt springen.

 4. Koning van alle blenders: de krachtige Vitamix. Foto: Vitamix

 5. De messen van een blender zijn niet superscherp. Rick Martinez, BA's geassocieerde voedselredacteur, zegt zelfs dat het in feite stompe voorwerpen zijn. Maar de scherpte van het mes verandert niet je gekookte wortels en bouillon in soep. Het is de krachtige motor die blenders hun superpuree-kracht geeft.

 6. Smoothies en bevroren cocktails vragen absoluut om een ​​traditionele blender - nogmaals, die bazige motor kan tegen zware dingen, zoals ijs. (Test het favoriete ding van keukenmanager Brad Leone om in een blender te maken? "Margaritas!") Je kunt zeker een blender gebruiken om gepureerde soep te maken, maar we geven de voorkeur aan een staafmixer - meer over waarom in een minuut! Dat gezegd hebbende, de diepe "kom" van de blender zorgt ervoor dat vloeistof onrustig wordt zonder over te lopen of door het deksel te exploderen (vul het niet gewoon helemaal naar boven). Volg bij twijfel de regel van Martinez: als het zijdezacht en gelijkmatig gepureerd moet worden, profiteer dan van de motor en gebruik een traditionele blender.

 7. Blend It: Watermelon, Lime en Tequila Frozen Cocktail The Greenest Smoothie

 8. De Electrolux is onze keuze voor de beste staafmixer op de markt. Foto: Electrolux.

 9. Onderdompelingsmixer

 10. Wilt u geen extra set vaat vuil maken? De staafmixer is je beste vriend. Martinez wijst er ook op dat het een handig hulpmiddel is als je soep in meerdere batches met een traditionele blender zou moeten pureren. Met een staafmixer dompel je het mes gewoon in de pot of pan en laat je het scheuren. De staafmixer werkt het beste bij voedingsmiddelen die een vloeibaar element bevatten, zoals soepen of puree. Woord aan de wijzen: gebruik nooit een staafmixer in een ondiepe pan. De messen moeten volledig in de vloeistof zijn ondergedompeld, anders spatten ze en versieren ze je keukenmuren met saus of soep.

 11. Afhankelijk van het model kunnen dompelmixers minder punch bevatten dan traditionele blenders. Hun motor kan minder krachtig zijn, dus als je met zware groenten of zeer grote stukken voedsel werkt, ben je beter af met een traditionele keukenmachine. Hier is onze favoriete staafmixer.

 12. Onderdompeling-meng het: gerookte tomatensoep Selderiesoep

 13. Cuisinart maakt een stevig werkpaard van een keukenmachine. Foto: Cuisinart

 14. Keukenmachine

 15. De messen van een keukenmachine zijn geribbeld en vlijmscherp. Dit is waar ze schitteren, omdat hun motor niet zo krachtig is als die van een blender. "Een keukenmachine is een geweldig hulpmiddel voor meerdere doeleinden," legt Martinez uit. "Het doet veel dingen efficiënt." Voedselverwerkers maken snel werk van hard, hard voedsel - zoals noten en zaden. Ze doen in sommige gevallen ook het werk van een koksmes. Leone gebruikt ze graag voor het snel verpulveren van alliums zoals uien en knoflook. Je kunt ook deeg maken in een keukenmachine door de motor snel te pulseren.

 16. Wanneer wilt u geen keukenmachine gebruiken? Met voedsel dat vloeibaar of los is. Hoewel je soep in een keukenmachine kunt doen, raden we het niet aan. Je zou het in meerdere batches moeten mengen, omdat de kom van een keukenmachine niet te vol moet zijn. (Door de agitatie zal de vloeistof door het deksel ontsnappen of de zijkanten naar buiten sijpelen.) Het is het beste om een ​​keukenmachine te gebruiken voor gerechten die een beetje grof of getextureerd zijn, zoals pesto. (Eigenlijk zouden we beweren dat pesto een van de beste manieren is om je keukenmachine te gebruiken.) Deze machine schijnt echt wanneer je veel verschillende ingrediënten hebt, zoals harde pijnboompitten, knoflook en zachte basilicum.

 17. Food-Pro It: Ligurian Pesto All-Butter Pie Deeg

 18. Stand MixerDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407