Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat chocolade voor u kan doen

Brownie-recepten die u in de knieën doen verzwakken

 1. Na een maand ... komen er verdiende voordelen binnen. Goed nieuws voor mensen met de stalen discipline om elke dag, de hele maand chocolade te eten. Inmiddels is uw verhouding tussen "goede" (HDL) en "slechte" (LDL) cholesterol verbeterd, net als bij vrijwilligers die elke dag ongeveer 2,6 gram donkere of high-flavanolchocolade aten. De voordelen kunnen cumulatief zijn, en helpen in de eerste plaats om waas van de oude dame te voorkomen: mensen in de jaren zeventig die zeggen dat ze gewoonlijk elke week wat chocolade eten (samen met polyfenolrijke wijn en thee) scoorden significant hoger op cognitietesten dan onthouders. En na een maand van hoog-flavanolcacao (we hebben het over 500 mg flavanolen per dag, niet minder; dat is in 7 gram hoog-flavanolcacaopoeder of een reep intens donkere chocolade van 3,5 ounce), meldden proefpersonen beduidend meer sereen.

 2. Na twee en een halve maand ... weet niemand dat je eet als een tiener. Op dit moment zou je hamburgers en cheesecake elke dag kunnen omverwerpen - maar toch minder ontstekingen en een lager insulineniveau hebben dan verwacht. Cacao-etende muizen lijken dat tenminste te doen. Toen ze dagelijks het menselijke equivalent van 10 eetlepels (suikerarm, vetarm) cacaopoeder aten, daalde hun insulineniveau tot bijna een derde minder dan dat van niet-cacao-etende muizen op hetzelfde vette dieet. Dat is bijna net zo laag als dat van muizen met een vetarm dieet. En ze verloren - verloren! - gewicht om op te starten. Eén theorie: Prebiotische flavanolen in cacao kunnen de darmbarrière verbeteren, waardoor wordt voorkomen dat endotoxine, een junkfood-bloeiende bacterie, uit het spijsverteringsstelsel lekt en de ontsteking en insulineresistentie veroorzaakt die aan obesitas en diabetes type 2 voorafgaan. (De onderzoekers denken dat mensen op dezelfde manier zullen profiteren; blijf op de hoogte.)

 3. Na drie maanden ... ziet uw huid er 13 jaar jonger uit (zonder vullers). Oké, misschien geen tien jaar jonger, maar het kan in elk geval soepeler, soepeler en voller zijn - vond een Duitse studie waarin de huid van vrouwen werd vergeleken met een cacaoschema met veel flavanol. Voor degenen die gedurende 12 weken elke ochtend een high-flavanol (329 mg) cacaodrank dronken (vergelijkbaar met het grootste deel van een chocola-reep van 70%) gedurende 12 weken, verdubbelde de snelheid van de bloedstroom naar de opperhuid in vergelijking met een low-flavanol groep. Als gevolg hiervan werd hun huid gemiddeld 16 procent dichter, 11 procent dikker, 13 procent vochtiger en 42 procent minder schilferig dan vóór het experiment. Bovendien was het 25 procent beter bestand tegen de huidroodende effecten van UV-stralen - vergelijkbaar met een milde zonnebrandcrème. Daar zijn ze weer, flavanolen en andere antioxidanten die onze huiden redden.

 4. Na een jaar ... voelt u zich misschien dunner. Chocolade vormt een intrigerende paradox, vonden onderzoekers aan de Universiteit van Californië in San Diego. Van de 1.000 volwassenen die ze volgden, bleken degenen die het spul regelmatig meer dan twee keer per week aten iets dunner te zijn dan degenen die het minder vaak aten. En nee, ze oefenden niet meer. Het mysterie kan worden verklaard door knaagdierstudies waarin de flavanolen van coco subtiel het metabolisme en de verhoogde gevoeligheid voor insuline hebben teruggebracht - resulterend in het schijnbaar onmogelijke: gewichtsverlies zonder inspanning, zonder dieet. Maar voordat je hog-wild gaat, merk op dat de chocoladeliefhebbers niet noodzakelijk elke dag chocolade aten of veel in een portie. Het is een energierijk voedingsmiddel, zegt Haskell-Ramsay - vooral wanneer suiker wordt toegevoegd. Om te voorkomen dat uw gewoonte tot gewichtstoename leidt, raadt ze aan ervoor te zorgen dat de chocolade wordt geconsumeerd in plaats van - in plaats van als aanvulling op - iets anders.

 5. Door Jena Pincott

 6. Katharine Hepburn zei naar verluidt over zichzelf: "Wat je voor je ziet, mijn vriend, is het resultaat van een leven lang chocolade." Geïnspireerd hebben we dat opgesplitst in uren, weken, maanden en jaren. Dit is wat een oplossing kan doen ...

 7. Binnen 90 minuten ... neuriën je neuronen. Een manier waarop wetenschappers testen op alertheid en mentale uithoudingsvermogen is door hun proefpersonen te vragen om wiskunde in hun hoofd te doen - aftellen met 3s en 7s bijvoorbeeld - taken die zo vervelend zijn dat ze zijn voorgeschreven voor slapeloosheid. Maar 90 minuten nadat mensen cacao dronken, ratelden ze van de juiste cijfers, vonden een studie aan de Northumbria University in het Verenigd Koninkrijk. Lof gaat naar flavanol, een plantaardige antioxidant waarvan is vastgesteld dat deze de bloedvaten verwijdt en de bloedstroom in de hersenen verhoogt. Hoeveel flavanol u krijgt, hangt af van de herkomst, de oogst en de verwerking, zegt een van de auteurs van de studie, Crystal Haskell-Ramsay, PhD. De meest flavanolrijke opties zijn meestal de donkerste en bitterste, zoals cacaopoeder en chocolade bakken. Om de cognitieve zoete plek van de studie te evenaren, zegt ze, hebben we ongeveer 7 gram speciaal, verrijkt high-flavanol cacaopoeder nodig of een chocoladereep van 3,5 ounce met minimaal 70 procent cacaogehalte. (Het cacaopoeder in de studie was CocoaPro; het zit in CocoaVia en Dove Dark Chocolate-producten.)

 8. Binnen twee en een half uur ... kunt u zich verzetten tegen een pizzabuffet. Zelfs als Mario Batali je vanavond uitnodigt voor een diner, zou je verrast kunnen zijn door je eigen terughoudendheid. Ongeveer 2,5 uur na het eten van 70 procent cacao-chocolade (een 3,5-ounce reep), consumeerden vrijwilligers aan de Universiteit van Kopenhagen 17 procent minder calorieën bij een onbeperkt pizza-buffet dan als ze eerder melkchocolade hadden gegeten . Zoet, zout of vet voedsel had gewoon niet dezelfde trekking, zeiden ze. Ander onderzoek bevestigt: donkere chocolade - misschien omdat het zo intens is - verlaagt de niveaus van het eetlustbevorderende hormoon ghreline en is meer vullend. En hier is de verrassing: zelfs de geur ervan maakte mensen minder hongerig.

 9. Binnen drie uur ... begint het uw hart te beschermen. Dit is wanneer cacao begint te werken als een klasse van hypertensie medicijnen genaamd ACE (angiotensin-converting enzyme) -remmers, vonden onderzoekers aan de Zweedse Linkoping University. De dosis: ongeveer 2,6 gram ongezoete pure chocolade van 72 procent cacao, waardoor het bloeddrukregulerende enzym (ACE) in drie uur met 18 procent daalde. Ander onderzoek wees uit dat tegen de twee maanden, een dagelijkse dosis high-flavanol chocolade leidde tot een bloeddrukdaling van 2 tot 3 mm Hg, wat kan leiden tot een 8 procent lager risico op een beroerte. Hoewel geen cardioloog (nog) chocolade voorschrijft in plaats van geneesmiddelen, is er onderzoek gaande. De kans is groot dat de therapietrouw hoog is.

 10. Na twee weken ... beginnen je buikgevoel te veranderen. Mensen die zichzelf 'angstige' types noemen, ondervonden op dit moment een dramatische verschuiving, vonden een studie gepubliceerd in het Journal of Proteome Research. Voordat ze dagelijks donkere chocolade (ongeveer 1,5 gram) begonnen te eten, vertoonden hun urine- en bloedmonsters hoge niveaus van stresshormonen. Na twee weken in het regime daalden die hormonen aanzienlijk. De wetenschappers merkten ook veranderingen op in het metabolisme van de darmbacteriën, wat suggereert dat microben in de dikke darm beter zijn geworden in het verwerken - en maximaliseren van de voordelen van - flavanol en andere gezonde polyfenolen. Flavanol is ook een bekend prebioticum; het ondersteunt de "good guy" -bacteriën zoals Lactobacillus die je zou krijgen als je dat andere "kalfsvoedsel" zou eten: yoghurt.)

 11. Na een decennium ... blijft uw bloed stromen. Toen onderzoekers de cardiovasculaire voordelen van chocolade tot tien jaar volgden, waren de trends ... hartverwarmend. Van de 31.000 Zweedse vrouwen, degenen die zeiden dat ze één of twee keer per week chocolade aten, hadden een 32 procent lager risico op hartfalen dan onthouders. Hoewel de wetenschap niet kan bewijzen dat cacao alle lof krijgt, kunnen de flavanolen ervan weerhouden dat bloedplaatjes samenklonteren om dodelijke stolsels te vormen. Maar - en hier is een grote - de meesten van ons geven de voorkeur aan melkchocolade boven de donkere dingen, en al die overtollige suiker elke dag kan uiteindelijk opwegen tegen de voordelen. De les is om de traktatie alleen de magerste, krachtigste vormen te eten: cacao of pure chocolade met veel flavanol, weinig suiker en vet. Dat is voor sommigen bitterzoet nieuws.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407