Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat Hawaii de rest van Amerika kan leren over beter leven

15. Camera's

 1. Het tropische eilandparadijs van Hawaï is niet de fontein van de jeugd, maar het is dichtbij. Hawaii locals leven niet alleen langer - ze zijn minder gestrest en gelukkiger dan inwoners van een andere staat.

 2. Hoe lang leven inwoners van Hawaii nog? Een 65-jarige in Hawaii leeft gemiddeld nog 16,2 jaar, vergeleken met nog eens 10,6 jaar in Mississippi, volgens recente gegevens van de Centers for Disease Control and Prevention. En naast het leven van een langer leven, worden inwoners van de staat Aloha gelukkiger naarmate de tijd verstrijkt. In de afgelopen vier jaar heeft Hawaii de eerste plaats ingenomen in de welzijnspeiling van Gallup-Healthways.

 3. Dus wat zijn de geheimen van de Aloha State voor geluk en levensduur?

 4. Hawaiiaanse tijd

 5. De vertraagde, stressvrije eilandlevensstijl geeft Hawaiianen een groot gezondheidsvoordeel. Minder dan een derde van de inwoners van Hawaï zegt dat ze op een bepaalde dag gestrest zijn, waardoor ze de minst gestresste staatsbevolking in het land zijn.

 6. Hoe ziet dat vertraagde leven eruit? "Het is wat we 'Hawaiiaanse tijd en Hawaiiaanse stijl' noemen", vertelt Rochelle Ballard, een Kauai-surfer en oprichter van Surf Into Yoga-retraites, aan de Huffington Post. "Het is gewoon genieten van tijd met vrienden en familie die langskomen en die tijd nemen om te lachen en een verhaal te vertellen, zelfs als je een drukke dag hebt. Ik denk dat de reden dat we dat gezondere, langere leven op de eilanden hebben, is dat -back levensstijl. "

 7. Zonneschijn en frisse lucht

 8. Hawaii heeft ongerepte stranden, weelderig tropisch groen en gemiddelde temperaturen in de jaren 70 in Honolulu, dus de lokale bevolking geniet van veel zon - en gezondheidsvoordelen - door zoveel van hun leven buiten door te brengen .

 9. "Je krijgt vitamine D uit de zon als je buiten bent, en het is gemakkelijker om hier fysiek actief te zijn - je hebt niet te maken met twee voet sneeuw voor een goed stuk jaar ", zegt Dr. Bradley Willcox, een expert op het gebied van levensduur en professor aan de John A. Burns School of Medicine aan de Universiteit van Hawaï.

 10. Vers eten en bewegen

 11. "Mensen eten hier meestal beter en oefenen meer", zegt Willcox. Meer dan 60 procent van de Hawaiianen traint - alleen na Alaska. En het Hawaiiaanse dieet, dat veel verse vis, peulvruchten, groenten en fruit bevat, helpt ook het lichaam tegen ziekten te beschermen. "In Hawaï heb je de neiging om een ​​oost-westmix van eetgewoonten te hebben," zegt Willcox, die eraan toevoegt dat het Hawaiiaanse dieet veel van de voordelen van het Japanse dieet heeft, naast dat het minder zout bevat.

 12. Kijkend naar de zonnige kant

 13. Het optimisme dat centraal staat in de Aloha-spirit heeft bewezen gezondheidsvoordelen. Inwoners van Hawaii zijn optimistisch dat hun steden beter worden, volgens gegevens van Gallup.

 14. Een groeiend aantal onderzoeken verbindt geluk met een goede gezondheid en een lang leven. Mensen met een positieve kijk op het leven kunnen genieten van een betere slaapkwaliteit, en onderzoekers van Harvard hebben ontdekt dat geluk het functioneren van het immuunsysteem kan stimuleren en het risico op hartaandoeningen kan verminderen.

 15. Voorbeeldgezondheidszorg

 16. Niet alle staten zijn gelijk geschapen als het gaat om gezondheid en geluk, en Hawaii legt een hoge lat voor de rest van het land. Het voorbeeldige gezondheidszorgsysteem van Hawaï verplicht werkgevers zorg te bieden aan werknemers die meer dan 20 uur per week werken. Het resultaat is, zegt Willcox, "mensen krijgen hier goede gezondheidszorg."

 17. Sterke communities

 18. Inwoners van Hawaii zijn vooral goed in het prioriteren van tijd doorbrengen met familie en vrienden - activiteiten die van invloed zijn op stressniveaus, welzijn en levensduur. De gemeenschapszin wrijft op individuen en creëert een uniek Hawaiiaans perspectief op het leven. "Je ziet meer stressbestendige persoonlijkheden", zegt Willcox. "Elk weekend is iedereen op het strand voor een cookout met familieleden rondom."

 19. Verduidelijking: de taal in dit bericht is overal bijgewerkt om aan te geven dat het onderwerp niet alleen Native Hawaiians is, maar inwoners van Hawaii in bredere zin.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407