Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat is het doel van het leven?

De echte reden dure pastasmaak smaakt beter dan de goedkope dingen

 1. Al duizenden jaren pauzeren filosofen en anderen tot op de dag van vandaag hun dagelijkse leven om de vraag te stellen: "Wat is het doel van het leven?" Is het om meer geld te verdienen? Heb je een stabiele baan? Leuke auto kopen? Meer kleding kopen? Het bedrijf uitbreiden? De nieuwste smartphone kopen? Kinderen krijgen? Reis de wereld rond? Of heb je een mooie wijncollectie?

 2. Rond 380 v.Chr. Schreef Plato de Republiek. Het is misschien zijn bekendste en meest invloedrijke werk. In het gebruik van het karakter van Socrates beschrijft hij dat mensen "rechtvaardig" moeten zijn, inclusief het helpen van vrienden, maar niemand kwaad doen. Sindsdien zijn er misschien miljarden mensen die dit of iets dergelijks ook geloven met betrekking tot het doel van het leven. Maar is er enig bewijs dat dit het doel van het leven is of een bewijs van wat het doel van het leven is?

 3. Om me te helpen deze vraag lang geleden te beantwoorden toen ik op de medische school zat, onderzocht ik het gebruik van iets concreets en bekend bij iedereen in de wereld: het menselijk lichaam. De schoonheid van het menselijk lichaam is dat miljoenen processen op elk moment plaatsvinden zonder dat u zich daarvan bewust bent. Terwijl u dit leest, denkt u niet aan de miljoenen, misschien miljarden gebeurtenissen die plaatsvinden zonder dat u iets doet om ze te laten gebeuren. Heb je een schakelaar omgedraaid om je mond en maag te activeren om spijsverteringsenzymen af ​​te scheiden toen je vandaag at? Was u rechtstreeks verantwoordelijk voor het instrueren van uw immuuncellen om een ​​virus aan te vallen dat uw lichaam is binnengekomen omdat u vergat uw handen te wassen voordat u een broodje at? Wanneer heb je voor het laatst in je agenda voor smartphones een herinnering geplaatst om je hersenen te vertellen zeker te zijn dat ze hormonen uit je hypofyse afscheiden? In een gezond lichaam gebeurt het allemaal automatisch zonder enige invloed van de bewuste jij.

 4. Het menselijk lichaam verricht een verbijsterend volume en verschillende activiteiten, maar met welk doel? Het handige aspect van het gebruik van het menselijk lichaam om het doel van het leven te begrijpen, is dat we het doel kunnen zien van organen, weefsels en cellen waaruit het lichaam bestaat. Organen bestaan ​​uit weefsels. Weefsels bestaan ​​uit cellen. Cellen worden constant aangevallen door virussen en bacteriën. Virussen en bacteriën hebben een slecht doel omdat ze proberen de cellen te vernietigen. Het omgekeerde is dat cellen een doel hebben dat goed is door goed te functioneren. Sommige cellen ontwikkelen mutaties en kunnen zich oncontroleerbaar delen. Dit zijn kankercellen in het vroegste stadium die veel vaker voorkomen dan u denkt. De hele tijd zelfs. Er gaat een signaal uit (zoals wanneer een superheld arriveert) en de gespecialiseerde immuuncellen van ons lichaam (zoals NK - Natural killer - cellen) komen deze eigenzinnige tumorcellen binnen en vernietigen ze voordat ze uit de hand groeien, weefsels en organen vernietigen en kanker worden. Een ander voorbeeld is dat trauma dat slecht is. Een lichaamsreactie is het stollen van het bloed om doodbloeden te voorkomen. Het DNA in onze cellen dicteert direct beschermende functies (die niet altijd slagen) van cellen, weefsels en organen tegen slechte bedreigingen. Er is een interne consistentie van het doel van de lichaamsfuncties.

 5. Daarom is het doel van de cellen in het menselijk lichaam om goed te doen door goed te blijven functioneren. Hetzelfde geldt voor weefsels en organen van het menselijk lichaam. Als het interne doel van het menselijk lichaam is om goed te doen, dan lijkt, in overeenstemming met de consistentie van de lichaamsfuncties, het externe doel van het menselijk lichaam (d.w.z. gedrag) ook goed te moeten zijn. Daarom kunnen we concluderen dat het doel van het leven is om goed te doen.

 6. Hoe kunnen we "het goede doen?" Anderen helpen en anderen niet schaden zijn zeker goede om mee te beginnen (vergelijkbaar met wat Plato schreef zoals hierboven beschreven). Maar is er meer, misschien zelfs een blauwdruk? Ongeveer tien jaar nadat ik mijn redenering voor het doel van het leven had ontwikkeld, begon ik de geschriften van Benjamin Franklin te lezen. Tegen het einde van het voltooide leven van Franklin schreef hij een brief aan Samuel Mather (geciteerd in het boek Benjamin Franklin's The Art of Virtue uitgegeven door George L. Rogers) waarin zijn mening over het doel van het leven werd beschreven:

 7. Hier zijn de dertien deugden van Franklin om een ​​succesvol leven van goed te leiden:

 8. 1. TEMPERANCE - Eet niet aan saaiheid; drink niet op hoogte.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407