Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wie heeft daar tijd voor?

Dit is waar u echt voor betaalt met uw $ 13 Lunchtime salade

 1. Ik breng het grootste deel van mijn werkzame leven door mensen te informeren over de impact van de keuzes die ze maken in voedsel en levensstijl. Er is zoveel informatie aangetast door een speciale interesse dat we verward en bang worden, dus we veranderen niets. We worden door elk bedrijf op de markt gebracht met iets om ons te verkopen en elk product is 'gegarandeerd' om ons slimmer, sexier, dunner (altijd dunner ...), heter, jonger, meer volleerd, gezonder, mooier, sterker te maken, benijdenswaardig, meer ... compleet. En toch voldoet elk product niet aan zijn belofte en verleidt het ons om nog een ding te proberen ... omdat dit het is. Je dacht dat het laatste 'het' was 'het' maar nee ... dit is het. En de cyclus gaat door en laat ons hoofd draaien en onze geest failliet.

 2. Maar soms, als ik naar de keuken ga en gewoon kook, vervagen alle problemen van de wereld uit mijn bewustzijn terwijl ik verdwaald ben in de kunst van het bereiden van voedsel. Het parfum van de kookingrediënten; de symfonie van elke sudderen en sauteren; de levendige kleuren als de maaltijd samenkomt, creëert een diep, soulvol geloof in de juistheid van de natuur en in het vermogen van de mensheid om onze planeet te redden van vernietiging door bedrijfszucht.

 3. Dat brengt me terug bij Marie Callender-pottaarten en al dat product symboliseert. We zijn op zoek naar het comfort van zelfgemaakte maaltijden zolang we ze niet zelf hoeven te koken. En adverteerders weten dit en willen maar al te graag dienst doen als verleidelijke sirenes van gemak en gemak. Ze zuigen ons in met afbeeldingen van vrouwen die heerlijke potten voedsel op fornuizen sudderen; het uitrollen van taartbodems, met bloem bestoven onderarmen, de randen van een schort zichtbaar in het gouden licht van het keukenraam.

 4. De realiteit van verwerkt voedsel is dat het precies dat is - verwerkt. Het wordt niet liefdevol met de hand gemaakt; het wordt in grote hoeveelheden op assemblagelijnen gemaakt. Het bevat ingrediënten die ons lichaam moeilijk kan verwerken. Verwerkt voedsel is gewoon goedkoop, gemakkelijk en handig. Als dat jouw keuze is, om welke reden dan ook, dan is dat jouw keuze. Geen oordeel. Mijn argument is niet bij de consument, maar bij de bedrijven die ons proberen te overtuigen dat verwerkt voedsel iets anders is dan goedkoop, gemakkelijk en gemakkelijk. Met kunstmatig versterkte smaken worden we misleid om te denken dat het heerlijk is. Ze vertellen ons dat het eten is zoals Mama zou doen als ze niet twee banen zou werken om rond te komen.

 5. Uiteindelijk moeten we leren de hype en de reclame door de waarheid te zien. Sinds de ontdekking van vuur, hebben mensen zich rond de haard verzameld en gekookt voedsel, het creëren van gemeenschap en samenlevingen ... en worden de mensen die we zijn. Zoals Michael Pollan zegt, zie je geen mensen rond de magnetron zitten kijken naar de bevroren pottaart die ronddraait. Het is tijd om terug naar de keuken te gaan en eenvoudige, heerlijke maaltijden te maken van hele, natuurlijke ingrediënten. Het is niet Marie Callender die uw gezin zal voeden met kracht en welzijn; jij bent het.

 6. Onlangs keek ik naar een kookprogramma en zag ik een advertentie voor Marie Callender-pottaarten over hoe de korst helemaal opnieuw wordt gemaakt en de ingrediënten met liefde en zorg worden gestoofd. En toen zei de advertentie: "Wie heeft daar tijd voor? Marie Callender, dat is wie." Ernstig? Gaan we hier weer voor vallen?

 7. Deze duidelijk aan de lopende band gemaakte taarten zijn misschien ooit liefdevol door Marie zelf gemaakt, maar nu? Eigendom van Conagra, elke homogene taart wordt in een fabriek vervaardigd door werknemers met voordelen in witte jassen en haarnetjes. Ik zou niet op het 'met liefde' gedeelte vertrouwen.

 8. Is een Marie Callender-pottaart het slechtste voedsel dat u uw gezin kunt voeden? Misschien niet, maar we moeten stoppen met werken onder de illusie dat deze diepvriesproducten alles behalve zijn wat ze zijn ... diepgevroren bewerkte voedingsmiddelen. Ze zijn niet handgemaakt en ze zijn niet zoals Mama (of Marie) vroeger maakte.

 9. Ik maak me zorgen dat als we weer voor deze pseudo-zelfgemaakte onzin vallen; als we geen controle over ons voedsel nemen, is dit misschien wat toekomstige generaties als zelfgemaakt beschouwen.

 10. Reclame moet het gewoon vertellen zoals het is: hier is een pottaart. Het zijn leuke, handige, comfortabele voedingsmiddelen gemaakt in onze fabriek, zodat u ze niet zelf hoeft te maken. We weten dat je het druk hebt en dit kan beter zijn dan door junkfood te rijden.

 11. Maar om een ​​vrouw in een schort te tonen die taartbodem uitrolt? Misschien maakte Marie haar taarten met de hand in de jaren veertig voordat haar zoon Don (het genie achter het merk) besloot ze te verkopen aan restaurants en het bedrijf explodeerde, wat geen slechte zaak is. Het is de Amerikaanse droom.

 12. Wat is er mis met Marie's zelfgemaakte taarten? Hoewel er ingrediënten zijn die je zult herkennen, zijn er dingen die mijn moeder niet zou hebben gebruikt ... en er zijn zeker dingen die je in de natuur niet zult vinden.

 13. Uit hun kippottaartpakket zijn hier de feiten:

 14. Voedingswaarden: Portiegrootte 1 kop (283 g) (1, 16 ounce taart is 2 porties) Calorieën 650 calorieën uit vet 350 Totaal vet 38 g Verzadigd vet 14 g Transvet 0 g Cholesterol 35 mg natrium 1000 mg Kalium 290 mg Totaal koolhydraten 59 g Voedingsvezels 4 g Suikers 4 g Eiwit 17 g

 15. Ingrediënten: Vulling: Water, gekookte witte vleeskip (witte vleeskip, water, geïsoleerde soja-eiwitproduct [!geïsoleerde soja-eiwit, gemodificeerd voedselzetmeel, zetmeel, carrageen, soja-lecithine

 16. In de dagen voordat ik veranderde hoe ik eet, maakte ik een gemene pottaart ... helemaal opnieuw ... van het recept van mijn moeder. Het bevatte elf ingrediënten, waaronder zout en peper, allemaal natuurlijke ingrediënten die je daadwerkelijk zou kunnen vinden en identificeren in een markt of een tuin. Kijkend naar de lijst met ingrediënten in de pottaart van Marie Callender, weet ik niet of ik mijn oven moet voorverwarmen of een bunsenbrander moet krijgen voor chemlab!

 17. Dit is gewoon een andere reden waarom ik me zorgen maak. Ik maak me zorgen over ons eten en wat multinationale bedrijven zoals Monsanto en Conagra nu gaan doen. Ik maak me zorgen over de gezondheid van onze kinderen. Ik maak me zorgen om onze kwetsbare planeet. Ik maak me zorgen dat het junkfood aan ons wordt verkocht. Ik maak me zorgen over misleidende advertenties en labels die ons verleiden om junkfood te kopen dat gezond lijkt te zijn.

 18. Ik kook veel. De meeste maaltijden die mijn familie geniet, worden bij ons thuis bereid door Robert of door mij. We eten graag op die manier. Zo blijven we gezonder. Ik weet wat er in de meeste maaltijden zit omdat ik kook.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407