Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wie heeft er baat bij de Amerikaanse Amerikaanse aandelenmarkt?

8 voedingsmiddelen die je nog nooit kende bevatten probiotica (en het zijn geen yoghurt)

 1. Ik luisterde dit weekend naar de radio en hoorde een aantal cheerleaders op de aandelenmarkt over hoe de versmelting op de aandelenmarkt de fortuinen van bijna iedereen opheft. Hoewel ik het ermee eens ben dat het niet alleen belangrijk is voor de top 1 procent - veel pensioenfondsen en 401 (k) krijgen een boost van de stier - het overgrote deel van de waarde van de aandelenmarkt is in handen van de rijksten huishoudens. Ik ben er zeker van dat dat een grote "duh" is voor veel lezers, maar het idee dat de markt alle boten optilt is waarschijnlijk alomtegenwoordiger dan je denkt.

 2. De onderstaande figuur is afkomstig van rijkdomwetenschapper Ed Wolff via EPI's State of Working America (u moet echt hun rijkdomhoofdstuk lezen - one stop shopping voor deze info). Het laat zien wie aandelenbezit in de loop van de tijd bezit. De kleine vlek onderaan is de onderste 40 procent van de huishoudens, en de middelste vijfde doet het niet veel beter. De top 1 procent bezit meer dan een derde van de rijkdom op de aandelenmarkt en de top 10 procent bezit ongeveer 80 procent.

 3. Wat betekent dat in dollars? Volgens de analyse van Wolff waren de aandelen in het midden van de vijfde in 2010 ongeveer $ 9.000 waard. De bedrijven van de top 10 procent waren $ 500.000 waard, en die van de top 1 procent: $ 3,5 miljoen.

 4. Dus hoe komt het dat ik moest luisteren naar commentatoren die beweerden dat 50 procent van de huishoudens nu aandelen bezit, tegen 30 procent eind jaren tachtig? Omdat ze het niet hebben over aandelenrijkdom; ze hebben het alleen over aandelen, met al die verhoging uit pensioenrekeningen. Als u één aandeel of duizend aandelen bezit, wordt u in die berekening hetzelfde geteld.

 5. OK ... en zoals ik al zei, het is waar dat er nu veel meer mensen op de markt zijn. Maar tenzij u wilt misleiden, moet u voorzichtig zijn om ook de punten uit de onderstaande grafiek te maken, omdat uw toename in rijkdom natuurlijk evenredig is aan uw bezit.

 6. Dus ga je gang en juich de klimmarkt toe, maar houd jezelf niet voor de gek dat het rijkdom op iedereen regent.

 7. Bron: EPI, State of Working America, bovenstaande link

 8. Dit bericht is oorspronkelijk verschenen op het blog On The Economy van Jared Bernstein.

 9. Ik luisterde dit weekend naar de radio en hoorde een aantal cheerleaders op de aandelenmarkt over hoe de versmelting op de aandelenmarkt de fortuinen van bijna iedereen opheft. Hoewel ik het ermee eens ben dat het niet alleen belangrijk is voor de top 1 procent - veel pensioenfondsen en 401 (k) krijgen een boost van de stier - het overgrote deel van de waarde van de aandelenmarkt is in handen van de rijksten huishoudens. Ik ben er zeker van dat dat een grote "duh" is voor veel lezers, maar het idee dat de markt alle boten optilt is waarschijnlijk alomtegenwoordiger dan je denkt.

 10. De onderstaande figuur is afkomstig van rijkdomwetenschapper Ed Wolff via EPI's State of Working America (u moet echt hun rijkdomhoofdstuk lezen - one stop shopping voor deze info). Het laat zien wie aandelenbezit in de loop van de tijd bezit. De kleine vlek onderaan is de onderste 40 procent van de huishoudens, en de middelste vijfde doet het niet veel beter. De top 1 procent bezit meer dan een derde van de rijkdom op de aandelenmarkt en de top 10 procent bezit ongeveer 80 procent.

 11. Wat betekent dat in dollars? Volgens de analyse van Wolff waren de aandelen in het midden van de vijfde in 2010 ongeveer $ 9.000 waard. De bedrijven van de top 10 procent waren $ 500.000 waard, en die van de top 1 procent: $ 3,5 miljoen.

 12. Dus hoe komt het dat ik moest luisteren naar commentatoren die beweerden dat 50 procent van de huishoudens nu aandelen bezit, tegen 30 procent eind jaren tachtig? Omdat ze het niet hebben over aandelenrijkdom; ze hebben het alleen over aandelen, met al die verhoging uit pensioenrekeningen. Als u één aandeel of duizend aandelen bezit, wordt u in die berekening hetzelfde geteld.

 13. OK ... en zoals ik al zei, het is waar dat er nu veel meer mensen op de markt zijn. Maar tenzij u wilt misleiden, moet u voorzichtig zijn om ook de punten uit de onderstaande grafiek te maken, omdat uw toename in rijkdom natuurlijk evenredig is aan uw bezit.

 14. Dus ga je gang en juich de klimmarkt toe, maar houd jezelf niet voor de gek dat het rijkdom op iedereen regent.

 15. Bron: EPI, State of Working America, bovenstaande link

 16. Dit bericht is oorspronkelijk verschenen op het blog On The Economy van Jared Bernstein.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407