Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wil je je lichaam een ​​plezier doen? Eet meer Guacamole!

Sport combineren met de militaire zwakte democratie

 1. Als we denken aan guacamole, stellen we ons automatisch een smakelijke duik voor bij ons favoriete Mexicaanse eten. Maar deze topping heeft zoveel gezondheidsvoordelen dat het een meer centrale rol in uw dieet zou moeten spelen dan alleen als bijgerecht. Het zit boordevol gezonde vetten, vezels, antioxidanten, vitamines en mineralen, die allemaal helpen onze spijsvertering, gezondheid van het hart en immuunsysteem te verbeteren.

 2. Wat is de geheime magie van guacamole? Het belangrijkste ingrediënt: de avocado. Natuurlijk, er zijn vaak wat extra kruiden in toegevoegd, zoals citroen- of limoensap, ui en koriander, maar het is de gepureerde avocado waarvan de voedingswaarde een klap is. Bovendien kost het slechts enkele minuten om te bereiden, wat cruciaal is in de snelle wereld van vandaag, waar het handhaven van een uitgebalanceerd dieet een uitdaging kan zijn.

 3. Gezondheidsvoordelen van Guacamole

 4. Deze dip is speciaal omdat het niet alleen de smaak van uw volgende maaltijd verbetert, maar ook wonderen doet voor uw algehele gezondheid. Hieronder staan ​​5 voedingsredenen om guacamole regelmatig in uw dieet op te nemen.

 5. Guacamole bevat vezels, die zich langzaam in uw lichaam verteren, waardoor u zich langer vol voelt. Dit betekent minder eten tussen de maaltijden. Naar schatting bevat een kopje guacamole 15,4 gram vezels. Dit is een grote hoeveelheid voor het dagelijkse minimum aan vezels dat je nodig hebt. Bronnen zeggen dat vrouwen 21-25 gram per dag nodig hebben, terwijl mannen tussen 30-38 gram vezels per dag nodig hebben. Vezel voorkomt ook constipatie door voedsel te helpen door de darmen te bewegen. Het kan ook helpen het risico op aambeien te verminderen. Vezels kunnen ook de opbouw van cholesterol in uw bloedvaten voorkomen, waardoor het risico op hartaandoeningen en een hartaanval wordt verminderd. [! 5517 => 1140 = 1!

 6. De avocado's in guacamole zijn een geweldige bron van gezonde vetten, enkelvoudig onverzadigde vetten genoemd. Omdat deze vetten langzaam verteren, net als vezels, voel je je langere tijd vol, wat betekent dat je minder tussendoortjes eet. Een dieet met enkelvoudig onverzadigde vetten zal ook helpen het cholesterol te verlagen, wat, net als een vezelrijk dieet, het risico op hartaandoeningen en een hartaanval kan verlagen. Studies hebben zelfs aangetoond dat het eten van avocado's specifiek de LDL-waarden (of 'slechte' cholesterol) kan verlagen en tegelijkertijd de HDL-waarden ('goede' cholesterol) kan verhogen. Bronnen zeggen dat deze gezonde vetten ook helpen de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. En als je enkele uren voor een training avocado-rijke guacamole eet, zullen de gezonde vetten je van energie voorzien.

 7. 3. Antioxidanten

 8. Avocado's bevatten chemische stoffen voor planten, fytochemicaliën genoemd, waarvan vele antioxidanten zijn. Deze beschermen uw lichaam tegen schadelijke chemicaliën die vrije radicalen worden genoemd en voorkomen chronische ziekten. De avocado's in guacamole bevatten carotenoïde fytochemicaliën genaamd bètacaroteen, zeaxanthine en luteïne. Bètacaroteen kan uw immuunsysteem stimuleren en uw risico op het ontwikkelen van kanker en hartaandoeningen verminderen. Ondertussen beschermen zeaxanthine en luteïne je ogen tegen schadelijke lichtgolflengten en kunnen ze maculaire degeneratie en staar helpen voorkomen.

 9. 4. Vitaminen

 10. We weten allemaal dat vitamines goed voor ons zijn. Dus waarom zou je ze niet krijgen van zoiets lekkers als guacamole? Van een kopje guacamole wordt gezegd dat het 4,76 milligram vitamine E bevat, dat, net als antioxidanten, het lichaam helpt om schadelijke vrije radicalen te verwijderen die het risico op ziek worden en het ontwikkelen van hartaandoeningen of kanker kunnen verhogen. De aanbevolen dagelijkse dosering vitamine E is 15 milligram. Guacamole is ook een goede bron van vitamine C, die helpt uw ​​immuunsysteem sterk te houden en infecties kan voorkomen en bestrijden. Bovendien zit er ongeveer 4 milligram niacine in een kopje guacamole, een vitamine B die cruciaal is voor de normale functie van het spijsverteringsstelsel. Naar schatting is 14 tot 16 milligram Niacine elke dag nodig.

 11. Bovendien bevat een avocado ongeveer 42,2 mcg vitamine K, of ongeveer 35 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor mannen en ongeveer 47 procent voor vrouwen. Vitamine K is van vitaal belang voor de bloedstolling omdat het helpt bij de vorming van bloedplaatjes, wat helpt bij het voorkomen van overmatig bloeden door verwondingen. Vitamine K verhoogt ook het vermogen van uw lichaam om calcium te absorberen, wat osteoporose kan helpen voorkomen.

 12. 5. MineralenDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407