Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zwaar weer en Willie Tee

Appeltaart van Joyce Maynard

 1. In 2004 was Willie Tee een gast op Dr. John's grammy-winning, N'Awlinz: Dis Dat of d'Udder. Wardell maakte ook deel uit van dat project en Dr. John verving Wardell's verloren Grammy-certificaat met de zijne met het zijne bij het voordeel van het New Orleans Musicians Relief Fund voor Wardell het volgende jaar. Dat is ongeveer de volledige cirkel als het wordt, behalve het feit dat Willie Tee en zijn broer verdwenen zijn. En Willie Tee is nooit uit Baton Rouge thuisgekomen.

 2. "Dit is het moment van de waarheid en dat weet je. We moeten nadenken over onze kinderen en wat er achter hen komt. Ik weet niet waar deze wereld naartoe gaat. Maar we moeten het rechtzetten, we moeten de waarheid onder ogen zien. "

 3. "Moment of Truth" - Willie Tee

 4. Ik zal Willie Tee altijd associëren met te laat buiten blijven op Jazzfest. Dr. John bracht kikkerbilletjes en blauwe meervallenkuit terug uit de bayou en Jaeger kookte het allemaal in een feest van Romeinse proporties. Ik heb zelfs problemen met Wardell Quezergue omdat hij vermeldde hoeveel kikkers hij in één keer opbergde. Om dat op te helderen, hij is geen veelvraat, maar een man die heel, heel veel van zeevruchten houdt.

 5. Na het eten vertelden we Wardell dat er een Indiase Mardi Gras-top was in Rosie's Jazz Hall. Ik was al aan het vervagen, maar hij vroeg om te komen en je houdt Wardell niet weg van de Indianen. We kwamen bij de show en er was Willie Tee links van het podium, de muzikale architect van The Wild Magnolias en producer van They Call Us Wild, die Peter Watrous van The New York Times 'een van de meest funky albums ooit' noemde. Hij schreef 'Smoke My Peace Pipe', dus dat klinkt ongeveer goed. Willie Tee is overleden op 63 en zijn gedenkteken is zaterdag.

 6. Die nacht in Rosie's zaten Wardell en Willie Tee een uur lang aan de zijkant van het podium en haalden ze Mardi Gras-indianen in, waaronder Danny Montana, de zoon van Big Chief Tootie. Wardell produceerde een van Willie Tee's eerste singles, de top 20-hit "Teasin You". Hij beschrijft de sessies. "Willie Tee was een professional in alle opzichten. Een aardige kerel om mee samen te werken - zeer coöperatief zelfs op die jonge leeftijd. Geen problemen op de set." Willie was toen een tiener.

 7. Ik vroeg wie er op de sessie speelde en Wardell zei dat het Smokey Johnson op drums was, George Davis op gitaar, George Franse bas, Willie Tee op piano en een lokale hoornsectie met Carl Blouin baritonsax . "Allemaal jonger dan ik. Het werd gesneden in de studio van Cosimo (Matassa)."

 8. Dat is het mooie van de muziek in New Orleans. Je kunt de telefoon opnemen en een levende encyclopedie bellen.

 9. Of je nu wel of niet van hun liedjes hebt gehoord, de muzikanten van New Orleans zijn altijd te cool voor school. Alex Chilton kwam hier terecht en kreeg een A- van Robert Christgau voor zijn cover van Willie Tee's "Thank You John". Nummers van Wilson Turbinton (Willie Tee) zijn al tientallen jaren gesampled door rappers zoals P Diddy.

 10. Hij bracht zijn eerste volledige album uit met het productiebedrijf van Cannonball Adderly en zijn broer. Een maker van vroege funk, Willie Tee, beïnvloedde Joe Zawinul van Weather Report en schreef "Can It Be Done" voor de band. Joe stierf vorige week op dezelfde dag als Willie Tee. De fretloze baspionier Jaco Pastorius van Weather Report is tientallen jaren eerder gepasseerd en de band staat bekend om de funk-klassieker "Heavy Weather". Dat album heeft mijn man beïnvloed om de frets van zijn bas te laten knallen als een kind dat op Bourbon Street speelt met de zonen van Fats Domino.

 11. Willie Tee heeft ook "Brothers for Life" opgenomen met zijn broer Earl Turbinton die vorige maand is overleden. Earl stond bekend als de Afrikaanse cowboy, een natuurkracht op de saxofoon. Beide zijn opgegroeid in de Calliope-projecten, nabij de gebroeders Neville. Ze vonden allemaal een uitweg met muziek.

 12. Muziek uit New Orleans is een familieaangelegenheid. Willie Tee had 39 jaar huwelijk op zijn naam staan ​​en een begaafde muzikant als zijn dochter. Hij had een langdurig optreden bij Sweet Lorraine maar eindigde na 29-8-05 een artist in residence bij Princeton, waar hij twee bands uitvoerde en regisseerde. Hij werkte ook aan "Sing Me Back Home" met de prachtige Leo Sacks. In november '05 werd Willie Tee ingewijd in de Hall of Fame van Carolina Beach Music Awards en zong hij "Teasing You" voor het publiek, samen met zijn andere hits.

 13. Hij is ook erkend door de gouverneur van Louisiana voor zijn bijdrage aan de Indiase muziek van Mardi Gras, en elke entiteit die deze legendes herkende terwijl ze nog bij ons zijn, denkt goed. In 2002 speelde hij uren voor het Londense Music Cafe. Europa toont nog steeds liefde aan onze legendes en het is onmogelijk om in te schatten wat dat voor hun geest doet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407