Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


12 voedingsmiddelen die aantonen dat koolhydraten goed voor u kunnen zijn

Take Home Message

 1. Vette lever kan leiden tot een aantal gezondheidsproblemen. Gelukkig kan het worden teruggedraaid als het in een vroeg stadium wordt aangepakt.

 2. Na een gezond dieet, kan het verhogen van lichamelijke activiteit en misschien het nemen van supplementen overtollig levervet verminderen en het risico op de progressie naar meer ernstige leverziekte verminderen.

]

 1. "Eet je koolhydraten."

 2. Ik wed dat je dat niet vaak hoort. Maar iemand moet het zeggen. Koolhydraten bevatten niet alleen enkele van de lekkerste smaken op aarde, maar ook enkele van de meest gunstige gezondheidsbevorderende voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft. En ze zijn hier om te blijven.

 3. Inderdaad, de Amerikaanse Dietary Guidelines (USDA) 2015-2020 beveelt aan om 45 tot 65 procent van uw energiebehoefte uit koolhydraten te halen.

 4. Maar waarom krijgen koolhydraten zo'n slechte rap? Nou, dat komt omdat er twee soorten koolhydraten zijn - complex en eenvoudig - en ons lichaam heeft verschillende hoeveelheden van elk nodig.

 5. Volgens de USDA zouden de meeste koolhydraten die je uit je dieet zou moeten halen, complexe koolhydraten moeten zijn: de onbewerkte, vezelrijke, lange keten complexe koolhydraten zoals volle granen, groenten en fruit . Minder dan 10 procent moet afkomstig zijn van eenvoudige koolhydraten, zoals tafelsuiker, geraffineerd of verwerkt.

Wat doen koolhydraten voor ons?

 1. Angie Stewart, MPH, is een gecertificeerde kracht- en conditioneringsspecialist. Ze is een voormalige Division I collegiale atleet uit Georgia en is nu een beroemdheidstrainer in Los Angeles. Als moeder heeft Angie een online fitnessplan gemaakt, Road to Awesome genaamd, om vrouwen te helpen vanuit hun eigen huis toegang te krijgen tot fitness- en voedingsplannen.

 2. Kortom, onze hersenen geven de voorkeur aan glucose als brandstof. Wanneer de concentratie glucose in uw bloedstroom tekortschiet, laten uw hersenen u dit snel weten - u kunt zich bijvoorbeeld licht in het hoofd, duizelig of lusteloos voelen. Complexe koolhydraten geven ons hoogwaardige brandstof voor de hersenen, de functie van het centrale zenuwstelsel en onze darmbacteriën.

 3. Laten we dus de juiste soorten koolhydraten tanken. Hier zijn enkele van de meest voordelige koolhydraten voor ons lichaam:

 4. Nu ik uw aandacht heb - ja, u kunt pizza eten! Als je het goed maakt, dan wel. Maak het met een dunne korst (bij voorkeur volkoren of glutenvrij) en laad het op met tomatensaus of pestosaus, plus veel smaakvolle groenten. Deze veganistische pizza van Minimalist Baker doet me letterlijk watertanden.

 5. Deze krachtpatser werkt en smaakt als een nootachtige korrel, maar het is eigenlijk een glutenvrij zaad. Het bevat meer voedingsstoffen en eiwitten dan de meeste granen, wat betekent dat je kunt afzien van de cholesterol, verzadigde vetten en kankerverwekkende stoffen in dierlijke eiwitten.

 6. Yum! Linzen zijn snel en gemakkelijk te bereiden in vergelijking met andere soorten bonen. Ze bevatten veel eiwitten en een zeer goede bron van cholesterolverlagende vezels, wat nuttig kan zijn voor mensen met diabetes, omdat vezels voorkomen dat de bloedsuikerspiegel na een maaltijd te snel stijgt. Linzen bevatten veel belangrijke mineralen, waaronder ijzer, magnesium en folaat.

 7. Datums kunnen helpen alles af te weren, van nachtblindheid tot bloedarmoede en constipatie tot seizoensgebonden allergieën. De aanzienlijke hoeveelheden mineralen in dadels zoals ijzer, calcium en kalium kunnen helpen bij een gezonde botontwikkeling en het behoud van een gezonde darm. Ik ben een grote fan van het opnemen van dadels in mijn snacks en desserts, zoals deze pompoenbeten zonder bak.

 8. Haver speelt een cruciale rol bij het verbeteren van ons gevoel van volheid en kan een weldaad zijn voor onze spijsvertering, cardiovasculaire en algehele metabolische gezondheid. Haver is rijk aan een specifiek type vezel, bèta-glucan genaamd, waarvan bekend is dat het helpt bij het verlagen van slechte cholesterolwaarden.

 9. Yes! Spaghetti, linguine, farfalle. Geef pasta een kans, in kleinere porties en vooral in combinatie met een overvloed aan groenten, zoals dit veganistische recept van Vegan Miam.

 10. Zwarte bonen worden geclassificeerd als peulvruchten. Ze zijn gemakkelijk te maken en zitten boordevol eiwitten, vezels en ijzer. Ze bevatten ook veel mineralen die belangrijk zijn bij het opbouwen en onderhouden van botstructuur en -sterkte, en bevatten selenium, dat een rol speelt bij de werking van leverenzymen en helpt bij het ontgiften van kankerverwekkende stoffen in het lichaam.

 11. Appels zijn een van de beste koolhydratenbronnen die je kunt eten, omdat ze grote hoeveelheden pectine bevatten, waardoor je je vol blijft voelen, evenals vitamine C en kalium. Ze zijn ook rijk aan natuurlijke suikers, die langzamer verteren dan die in bewerkte voedingsmiddelen.

 12. Kikkererwten zijn bijzonder vezelrijk en bevatten veel mineralen voor de gezondheid en botopbouw, waaronder vitamine K, fosfaat en calcium. Deze oranje kikkererwten van Plant Based Jane zijn een speciale favoriet van mij.

 13. Peren bieden een grote dosis kalium, vitamine C, magnesium en vezels. Ze zijn decadent zoet en helpen bij het reinigen van het spijsverteringskanaal. Probeer ze toe te voegen aan een smoothie, zoals in dit recept:

 14. Bananen zijn veelzijdig en draagbaar. Ze kunnen ook helpen bij het verlichten van ontstekingen, misselijkheid, maagzweren, depressie en zelfs angst.

 15. Zoete leden van de squashfamilie zijn favoriet bij het publiek en een uitstekende bron van vitamine C, magnesium, vitamine B-6 en vezels. Ze hebben een lage glycemische index en kunnen uitstekend werken als bijgerecht of als hoofdgerecht, zoals in dit recept van One Green Planet voor een zoete aardappel gevuld met geroosterde kikkererwten.

 16. Dus, de volgende keer dat iemand je vertelt dat koolhydraten de vijand zijn, laat je wat kennis vallen!Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407