Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder

Oma's griessnockerlsuppe (rund- en griesmeelknoedelsoep)
 
 
8 PortiesPTM720 min

Oma's griessnockerlsuppe (rund- en griesmeelknoedelsoep)


Er is niets beter dan een griesmeelknoedelsoep gemaakt van rundvlees. Dit is een Duits gerecht genaamd Griessnockerlsuppe. Samsolum dumplings zijn geschikt om in te vriezen, net als de bouillon. Het gekookte rundvlees kan worden gebruikt voor andere gerechten, zoals gemarineerde rundvleessalade.

  Share
  Tweet
  Pin
  Whatsapp
  Print

Bereiding

 1. Doe de runderbotten en de runderbout in een grote pan; voeg koud water, ui, peperkorrels, laurier en zout toe. Breng aan de kook; kook, schuim van bovenaf, gedurende 30 minuten. Verminder hitte en laat de bouillon gedurende 1 uur sudderen.
 2. Roer pastinaak, raap, prei, wortel en selderij in de bouillon; kook nog 1 uur langer. Train de bouillon met een fijnmazige zeef en keer terug naar de pot; breng op smaak met zout en gemalen zwarte peper. Koel tot kamertemperatuur en koel, 8 uur tot een nacht. Haal het vet uit de bovenkant van de bouillon.
 3. Breng de bouillon aan de kook; zet het vuur laag, dek de pan af en laat sudderen.
 4. Verwarm de melk in een kleine steelpan op middelhoog vuur; voeg boter toe en bak tot de boter gesmolten is, ongeveer 5 minuten. Roer griesmeel grofkorrelig in een melkmengsel met een houten lepel tot het mengsel glad is. Klop lichtjes eieren in een kom en roer het griesmeelmengsel tot het heel zacht is; breng op smaak met zout en nootmuskaat. Haal de pan van het vuur en laat 30 minuten op een koele plaats staan.
 5. Vorm griesmeelmengsel in kleine knoedels met behulp van 2 eetlepels of natte handen. Laat de dumplings in de sudderende bouillon vallen en kook tot ze zacht zijn, ongeveer 15 minuten.


Voeding

CaloriesCalorieën

Ik vond het geweldig

Recensies  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407