Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van bottenbouillon voor spijsvertering, artritis en cellulitis

Geschiedenis

 1. Al duizenden jaren zijn er traditionele voedingsmiddelen zoals gefermenteerde groenten en gekweekte zuivelproducten die worden aangeprezen vanwege hun gezondheidsvoordelen. Maar een veelgebruikt genezend voedsel dat nu wordt erkend om zijn ongelooflijke gezondheidsvoordelen is bottenbouillon - zo trendy dat het een hoofdbestanddeel is van het Paleo-dieet en er bestaan ​​nu zelfs bottenbouillonwinkels! De voordelen van bottenbouillon zijn inderdaad talrijk en uitgebreid. Om het nog beter te maken, zijn er veel verschillende soorten bottenbouillons (kip, rundvlees, vis, van bottenbouillonpoeder en meer) die je kunt maken, allemaal met nieuwe gezondheidsvoordelen op tafel.

 2. Met dat in gedachten, laat me een paar oude geheimen met u delen over wat de voordelen van bottenbouillon zo opmerkelijk maakt en precies uitleggen wat bottenbouillon is.

Wat is bottenbouillon? Het is goed voor je?

 1. Kippensoep is niet alleen goed voor de ziel. Er is een reden dat het zowel door artsen als moeders wordt voorgeschreven als je je onder het weer voelt. Alle bottenbouillons - rundvlees, kip, vis, lam en meer - zijn nietjes in de traditionele voeding van elke cultuur en de basis van alle fijne gerechten. Ze zijn nu ook een nietje in het Paleo-dieet en het keto-dieet. Dat komt omdat bottenbouillons rijk aan voedingsstoffen zijn, gemakkelijk te verteren, rijk aan smaak en genezing stimuleren.

 2. Bottenbouillon of bouillon was een manier waarop onze voorouders elk deel van een dier gebruikten. Beenderen en merg, huid en voeten, pezen en ligamenten die u niet direct kunt eten, kunnen worden gekookt en vervolgens gedurende een periode van dagen worden gestoofd. Dit sudderen zorgt ervoor dat de botten en ligamenten genezende verbindingen zoals collageen, proline, glycine en glutamine vrijgeven die de gezondheid kunnen transformeren.

 3. Voedingsonderzoekers Sally Fallon en Kaayla Daniel van de Weston A. Price Foundation leggen uit dat bottenbouillon mineralen bevat in vormen die uw lichaam gemakkelijk kan opnemen: calcium, magnesium, fosfor, silicium, zwavel en andere . Ze bevatten chondroïtinesulfaat en glucosamine, de verbindingen die worden verkocht als dure supplementen om ontstekingen, artritis en gewrichtspijn te verminderen.

 4. Een studie van kippensoep (bouillon) uitgevoerd door het University of Nebraska Medical Center vroeg zich af wat het was in de soep dat het zo gunstig maakte voor verkoudheid en griep. Onderzoekers ontdekten dat de aminozuren die werden geproduceerd bij het maken van kippenbouillon de ontsteking in de luchtwegen verminderde en de spijsvertering verbeterde. Onderzoek heeft ook aangetoond dat het ook het immuunsysteem kan stimuleren en aandoeningen zoals allergieën, astma en artritis kan genezen.

 5. Fallon legt uit dat de meeste in de winkel gekochte "bouillon en" bouillon "tegenwoordig niet" ECHT "zijn. In plaats daarvan gebruiken bedrijven in het laboratorium geproduceerde vleesaroma's in bouillonblokjes, soep- en sausmixen. , fabrikanten begonnen mononatriumglutamaat (MSG) te gebruiken, dat wordt erkend als een vleessmaak maar in werkelijkheid een neurotoxine is.

 6. Als u echte bottenbouillon en echte bottenbouillon wilt, kunt u het zelf thuis maken. Als je die tijd of moeite niet wilt spenderen, kun je ook eiwitpoeder kopen gemaakt met bottenbouillon. Het is een zeer populair supplement (met veel verschillende smaken) dat kan worden gebruikt in smoothies, gebak en meer - en er zijn tal van voordelen van bottenbouillonproteïne.

 7. Om runderbouillonbouillon thuis goed te maken, moet u botten met gras krijgen van uw lokale boerenmarkt of van een online natuurvoedingswinkel. Gebruik voor een kippenbouillonbouillon het karkas en de botten van uw reeds gekookte kip.

 8. Bouillonbouillon is een geweldige plek om alle waardevolle aminozuren, collageen, gelatine en sporenelementen te vinden. In feite zijn er tientallen verschillende voedingsstoffen gevonden in bottenbouillon, waarvan vele niet gemakkelijk kunnen worden verkregen uit ander veel gegeten voedsel. Dat is gedeeltelijk de reden waarom er zoveel ongelooflijke voordelen van bottenbouillon zijn.

 9. Door regelmatig bottenbouillon te drinken of in recepten te gebruiken, kunt u een gezonde darmintegriteit bevorderen en de permeabiliteit en ontsteking verminderen. Het is zo gezond dat bottenbouillon voor honden zelfs nuttig kan zijn.

Voordelen van de beste bottenbouillon voor uw gezondheid

 1. Bottenbouillon is een van de meest nuttige voedingsmiddelen om te consumeren om de darmgezondheid te herstellen en daarom de immuunsysteemfunctie en een gezonde ontstekingsreactie te ondersteunen. Collageen / gelatine en de aminozuren proline, glutamine en arginine helpen deze openingen in de darmwand af te dichten en ondersteunen de darmintegriteit. Er wordt aangenomen dat traditioneel gemaakte bottenbouillons een gezonde ontstekingsreactie en een normale immuunsysteemfunctie ondersteunen. Bottenbouillon kan zelfs een gezonde slaap bevorderen, de energie overdag stimuleren en een gezond humeur ondersteunen.

 2. Tegenwoordig wordt de gemiddelde persoon in de westerse wereld blootgesteld aan een reeks milieutoxines, pesticiden, kunstmatige ingrediënten en allerlei chemicaliën. Hoewel het menselijk lichaam zijn eigen middelen heeft om zichzelf te ontgiften van zware metalen en andere giftige blootstellingen, heeft het vaak moeite om bij te houden wanneer het wordt overspoeld met een overweldigende hoeveelheid chemicaliën. Bottenbouillon wordt beschouwd als een krachtig ontgiftingsmiddel, omdat het het spijsverteringsstelsel helpt afval te verwijderen en het vermogen van de lever om gifstoffen te verwijderen bevordert. Het helpt ook de integriteit van het weefsel te behouden en verbetert het gebruik van antioxidanten door het lichaam.

 3. Bouillonbouillon bevat kalium en glycine, die zowel ontgifting door cellen als lever ondersteunen. Sommige van de manieren waarop bottenbouillon ontgifting verhoogt, is door zwavel toe te voegen (vooral wanneer je groenten, knoflook en kruiden aan je bouillon toevoegt) en glutathion, een ontgiftingsmiddel in fase II dat oxidatieve stress verlaagt.

 4. Glutathion helpt bij de verwijdering van in vet oplosbare verbindingen, met name zware metalen zoals kwik en lood. Het helpt ook bij de opname van verschillende voedingsstoffen, het gebruik van antioxidanten en bij leverreinigende functies. Bottenbouillon verhoogt ook de inname van essentiële mineralen, die werken als chelatoren om gifstoffen te verwijderen door te voorkomen dat zware metalen zich hechten aan minerale receptoren.

 5. Bottenbouillon is een geweldige manier om meer glutathion te verkrijgen. Studies tonen aan dat glutathion een belangrijke rol speelt bij de antioxidantafweer, het metabolisme van voedingsstoffen en de regulering van cellulaire gebeurtenissen. Een studie uit 2004, gepubliceerd in het Journal of Nutrition, stelt dat de rollen en voordelen van glutathion onder meer reguleren van genexpressies, DNA- en eiwitsynthese, celproliferatie en apoptose, signaaltransductie, cytokineproductie en immuunresponsen.

 6. Aminozuren in bottenbouillon hebben een groot aantal metabole functies, waaronder het opbouwen en repareren van spierweefsel, het ondersteunen van botmineraaldichtheid, het stimuleren van de opname en synthese van voedingsstoffen, en het handhaven van de gezondheid van spieren en bindweefsel. Glycine gevonden in collageen helpt spierweefsel te vormen door glucose om te zetten in bruikbare energie. Bovendien vertraagt ​​het kraakbeen, weefsel en spierverlies geassocieerd met veroudering door het gebruik van antioxidanten door het lichaam te verbeteren. Studies tonen aan dat glycine skeletspierverlies beschermt en de expressie van genen in verband met leeftijdgerelateerde spiereiwitafbraak stopt.

 7. Glutamine is een ander aminozuur dat belangrijk is voor een gezond metabolisme. Het helpt ons energie te behouden door voedingsstoffen, waaronder stikstof, naar onze cellen te sturen. Arginine heeft ook de rol van het afbreken van stikstofmonoxide dat helpt de bloedsomloop te verbeteren en bloed en voedingsstoffen naar cellen door het hele lichaam stuurt. Het verbetert de spier- en weefselintegriteit en bevordert de normale wondgenezing.

 8. Waar is bottenbouillon goed voor? Ik heb gevonden dat botbouillonvoorraad het nummer 1 is dat je kunt consumeren:

 9. Hier zijn enkele voordelen die u kunt halen uit het drinken van bottenbouillon:

 10. Bottenbouillon is een van 's werelds beste bronnen van natuurlijk collageen, het eiwit dat voorkomt in werveldieren - in hun botten, huid, kraakbeen, ligamenten, pezen en beenmerg. Naarmate we ouder worden, ervaren onze gewrichten van nature slijtage en worden we minder flexibel.

 11. Waarom is dat belangrijk? Naarmate we ouder worden, neemt het kraakbeen af ​​naarmate het wordt aangevallen door antilichamen (leeftijdsgebonden afbraak van gewrichtskraakbeen). Terwijl bottenbouillon suddert, loogt collageen uit de dierlijke delen in de bouillon en wordt het gemakkelijk opneembaar om kraakbeen te herstellen.

 12. Een van de meest waardevolle componenten van bouillonbouillon is gelatine. Gelatine werkt als een zacht kussen tussen de botten en helpt hen zonder wrijving te "glijden". Het biedt ons ook bouwstenen die nodig zijn om sterke botten te vormen en te behouden. Dit helpt de druk van verouderende gewrichten weg te nemen en ondersteunt de minerale dichtheid van heide botten.

 13. Uit onderzoek van het Department of Nutrition and Sports Nutrition for Athletics van Penn State University bleek dat wanneer atleten gedurende 24 weken met collageen werden aangevuld, de meerderheid significante verbeteringen in gewrichtscomfort vertoonde en een afname van factoren die de atletische prestaties negatief hebben beïnvloed.

 14. Studies tonen aan dat gelatine gunstig is voor het herstellen van de sterkte van de darmwand en het bestrijden van voedselgevoeligheden (zoals tarwe of zuivelproducten). Het helpt ook bij de groei van probiotica (goede bacteriën) in de darm en ondersteunt een gezond ontstekingsniveau in het spijsverteringskanaal. Een rapport gepubliceerd in het Journal of Clinical Gastroenterology ontdekte dat gelatine de darmgezondheid en integriteit effectief ondersteunt.

 15. Bouillonbouillon wordt gemakkelijk verteerd en kalmeert het spijsverteringsstelsel, in tegenstelling tot veel andere voedingsmiddelen, die moeilijk volledig kunnen worden afgebroken. Een voedingsmiddel is tenslotte alleen nuttig als we de middelen hebben om zijn voedingsstoffen op te nemen.

 16. Studies hebben aangetoond dat bij personen met spijsverteringsstoornissen de serumconcentraties van collageen zijn verlaagd. Omdat de aminozuren in collageen het weefsel vormen dat de dikke darm en het gehele maagdarmkanaal bekleedt, kan supplementen met collageen een gezonde spijsvertering ondersteunen.

 17. Collageen helpt elastine en andere stoffen in de huid te vormen die verantwoordelijk zijn voor het behoud van de jeugdige toon, textuur en het uiterlijk van de huid. Collageenintegriteit is geaccrediteerd door de zichtbare tekenen van rimpels te verminderen, wallen te verminderen en verschillende andere tekenen van veroudering te bestrijden. Veel mensen melden een afname van cellulitis bij het consumeren van voedsel en supplementen die collageen bevatten, omdat cellulitis ontstaat door een gebrek aan bindweefsel, waardoor de huid zijn stevige toon kan verliezen.

 18. Dubbelblinde, placebogecontroleerde onderzoeken naar de leeftijdsverdedigende eigenschappen van collageen hebben aangetoond dat 2,5-5 gram collageenhydrolysaat dat wordt gebruikt bij vrouwen van 35-55 eenmaal daags gedurende acht weken gedurende acht weken de huid ondersteunt elasticiteit, huidvocht, transepidermaal waterverlies (droogheid) en huidruwheid. Na slechts vier weken vertoonden diegenen die collageen gebruikten een statistisch significante verbetering in vergelijking met diegenen die een placebo gebruikten met betrekking tot huidvochtigheid en huidverdamping, plus merkbare afname van tekenen van versnelde veroudering, allemaal met weinig tot geen bijwerkingen.

 19. Een van de meest opmerkelijke dingen van bottenbouillon zijn de darmondersteunende voordelen, die zoals hierboven beschreven daadwerkelijk een holistisch effect op het lichaam hebben en een gezonde immuunsysteemfunctie ondersteunen.

 20. Lekdarmsyndroom treedt op wanneer onverteerde deeltjes uit voedsel door kleine openingen in de verzwakte darmwand sijpelen en in de bloedbaan terechtkomen, waar het immuunsysteem ze detecteert en hyperactief wordt. Dit verhoogt de ontsteking en leidt overal tot disfuncties. Het immuunsysteem geeft hoge niveaus van antilichamen af ​​die een auto-immuunachtige reactie veroorzaken en gezond weefsel aanvallen.

Feiten over bottenbouillon

 1. Bottenbouillon kan "multivitamine van de natuur" worden genoemd. Hoezo precies? Bottenbouillonvoeding zit vol met:

 2. Heb je dat begrepen? Bottenbouillon komt letterlijk alle delen van je lichaam ten goede, van je darmen tot je hersenen, spieren en ligamenten.

 3. Het bevat ook relatief weinig calorieën en toch veel mineralen en andere chemische verbindingen die veel mensen niet hebben. Het lijdt geen twijfel dat bottenbouillon een geweldige dagelijkse toevoeging aan uw dieet is.

 4. Hier zijn zes van de belangrijkste voedingsstoffen in bottenbouillon die helpen om al deze prachtige voordelen van bottenbouillon te bieden - allemaal voor kleine calorieën in bottenbouillon.

 5. Glycosaminoglycanen hebben de primaire rol van het handhaven en ondersteunen van collageen en elastine die de ruimtes tussen botten en verschillende vezels innemen. GAG's ondersteunen de spijsvertering, omdat ze helpen bij het herstel van de darmwand. Daarom is een tekort aan deze voedingsstoffen gekoppeld aan spijsverteringsproblemen.

 6. Verschillende belangrijke GAG's worden gevonden in bottenbouillon, waaronder glucosamine, hyaluronzuur en chondroïtinesulfaat.

 7. Er zijn twee hoofdtypen van nature voorkomende glucosamine: hydrochloride en sulfaat. Beide helpen de integriteit van kraakbeen te behouden, de rubberachtige substantie in gewrichten die werkt als een natuurlijk kussen. Studies tonen aan dat glucosamine uitgeput raakt naarmate we ouder worden, dus supplementen worden vaak gebruikt om de gezondheid van de gewrichten te ondersteunen.

 8. Een gemakkelijke en relatief goedkope manier om op natuurlijke wijze glucosamine te verkrijgen, is door meer bottenbouillon te drinken. Bottenbouillon helpt het verlies van de gezondheid van het kraakbeen te ondersteunen en fungeert als een alternatief voor dure glucosaminesupplementen. Meer glucosamine consumeren kan de gezondheid, flexibiliteit en comfort van de gewrichten ondersteunen.

3. Hyaluronzuur

 1. Hyaluronzuur wordt overal in bindweefsel, epitheel (huid) en neurale weefsels gevonden en draagt ​​bij aan celproliferatie, differentiatie en mitigatie. Hierdoor kunnen onze cellen indien nodig verschillende functies in het lichaam uitvoeren. Het biedt ondersteuning voor meerdere huidtypen en bevordert een gezonde veroudering, celverjonging en stevigheid van de huid.

 2. Chondroïtinesulfaat is een nuttige glycosaminoglycan die wordt aangetroffen in het kraakbeen in de gewrichten van alle dieren. Het wordt vaak gebruikt om de gezondheid en het comfort van de gewrichten te ondersteunen, vooral in combinatie met glucosamines.

 3. Studies hebben aangetoond dat suppletie met chondroïtine een gezonde ontstekingsreactie ondersteunt, evenals cardiovasculaire gezondheid, botgezondheid, huidgezondheid en een gezond cholesterolgehalte.

 4. Bottenbouillon levert essentiële mineralen, waaronder elektrolyten, allemaal in een gemakkelijk opneembare vorm. Elektrolyten gevonden in bottenbouillon omvatten calcium, magnesium en kalium (om nog maar te zwijgen van vele andere mineralen, zoals fosfor). Deze zijn belangrijk voor het ondersteunen van een gezonde bloedsomloop, botdichtheid, zenuwsignalering, hartgezondheid en spijsvertering.

 5. Wanneer de toegevoegde natriumgehaltes laag worden gehouden, bevat bottenbouillon een ideale balans van natrium en kalium om de cellulaire gezondheid en efficiëntie te ondersteunen en elektrolytenbalans te voorkomen. [! 734 => 1140 = 5!

 6. Irritatie in de darm tast de normale spijsverteringsfuncties aan en veroorzaakt permeabiliteit, waardoor deeltjes in de bloedbaan terecht kunnen komen, de zogenaamde lekkende darm.

 7. Als een rijke bron van gelatine beschermt en beschermt botbouillon de slijmvliezen van het maagdarmkanaal. Dat betekent dat het de opname van voedingsstoffen verbetert en ook helpt voorkomen dat deeltjes uitlogen waar ze niet zouden moeten zijn.

Collageen versus gelatine

 1. Echt collageen is de bron van de immuunversterkende eigenschappen van het bestand. Je hebt waarschijnlijk deze jiggling-laag bovenop de bouillon in je koele braadpan gezien en weggegooid, maar denk de volgende keer opnieuw na. Dit is het goede spul dat veel van de beschikbare botbouillonvoordelen biedt.

 2. Collageen is het eiwit dat voorkomt in bindweefsel van gewervelde dieren. Het is overvloedig aanwezig in bot, merg, kraakbeen, pezen en ligamenten. De afbraak van collageen uit beenmerg, beenderen, enz. In bottenbouillon is wat gelatine produceert.

 3. Gelatine (de afbraak van collageen) was een van de eerste functionele voedingsmiddelen die in het oude China als medische behandeling werden gebruikt. Dr. Francis Pottenger en andere onderzoeken van wereldklasse hebben de voordelen van gelatine gevonden en de voordelen van collageen zijn onder meer:

 4. Hier is nog een ongelooflijk voordeel van het collageen in bottenbouillon: het kan je huid er fantastisch uit laten zien! Volgens Donna Gates, auteur van 'Body Ecology', komt bottenbouillon uw huid ten goede omdat het soepel wordt en cellulitis kan verminderen.

 5. Ze zegt dat cellulitis komt door een gebrek aan bindweefsel. Als iemand een zeer gladde huid heeft, is dat omdat de huid veel bindweefsel bevat. Gates legt uit dat het consumeren van collageenrijke bottenbouillon cellulitis kan verminderen en je huid strakker kan maken, waardoor je er jonger uitziet - dit wordt toegevoegd aan de lange lijst met voordelen van bottenbouillon.

Genezende aminozuren in bottenbouillon

 1. Gelatine in bottenbouillons bevat "voorwaardelijke" aminozuren arginine, glycine, glutamine en proline. Deze aminozuren dragen ook bij aan de helende eigenschappen van stock.

 2. Voorwaardelijke aminozuren zijn die geclassificeerd als niet-essentiële aminozuren die onder bepaalde omstandigheden essentieel zijn. Je produceert ze niet zo goed als je ziek of gestrest bent. Kaayla Daniel van de Weston A. Price Foundation wijst erop dat ongezonde westerse diëten, rijk aan verwerkte koolhydraten, grasproducten met een lage kwaliteit gras en zonder zelfgemaakte soepen en bouillons, het waarschijnlijk maken dat deze aminozuren fundamenteel essentieel zijn.

 3. Wat doen deze voorwaardelijke aminozuren?

 4. Praat over enkele ongelooflijke voordelen van bottenbouillon! Om deze redenen laat ik de meeste van mijn patiënten bottenbouillon consumeren als een gedeeltelijke vasten, detox of tijdens maaltijden om hun darmen te genezen en hun cellen, darmen en lever te ontgiften.

Hoe maak je bottenbouillon en de beste basisbouillonrecept

 1. Vraagt ​​u zich af hoe u bottenbouillon maakt? Er zijn een paar belangrijke basisregels die u moet overwegen bij het maken van een goede voorraad. Je kunt bottenbouillon maken met alleen dierlijke componenten, maar studies tonen aan dat de combinatie van dierlijke producten en groenten synergetische effecten leek te hebben, samenwerkend om voordeliger te zijn dan beide alleen.

 2. Fallon zegt dat het voor een recept voor bottenbouillon van hoge kwaliteit belangrijk is om lichaamsdelen te gebruiken die je niet vaak op de vleesafdeling van je supermarkt vindt, dingen zoals kippenpoten en nek.

 3. U wilt ook dierlijke producten kopen waarvan u weet dat ze weidegevoerd zijn en geen antibiotica en hormonen bevatten om alle voordelen van bottenbouillon echt te ontgrendelen.

 4. Voor het klassieke bottenbouillonrecept beschrijft Fallon de essentie als botten, vet, vlees, groenten en water. Als je runderbouillon of lamsbouillon maakt, moet je het overgebleven vlees of orgelvlees bruin maken voordat je het in een bouillonpot doet. Rundvleesbotten hoeven niet van tevoren te worden gekookt. Vis en gevogelte (kip of kalkoen) zijn prima om in een pot te zetten zonder eerst bruin te worden. Voeg een beetje appelazijn aan je pot toe om de mineralen uit de botten te halen.

 5. Wil je zelf bouillon maken? Hier leest u hoe u de botten kunt braden om uw eigen bottenbouillon te maken, met kip- of rundvleesbouillon op basis van uw voorkeur:

 6. Na het koken in de slowcooker zal de bouillon afkoelen en zal een laag vet er bovenop uitharden. Deze laag beschermt de onderliggende bouillon. Gooi deze laag alleen weg als u op het punt staat de bouillon op te eten.

 7. Bekijk voor meer informatie mijn recepten voor het maken van kippenbouillon (geweldig voor kippensoep en voor het krijgen van alle voordelen van kippenbouillonbouillonvoeding!) En rundvleesbouillon om te profiteren van alle voordelen van runderbouillonbouillon.

 8. Je kunt natuurlijk soepen en andere recepten met bottenbouillon maken, waaronder kippensoep, rundvleessoep, beenmergsoep, x en een reeks andere botensoep en andere recepten.

 9. Te midden van de rage van het Paleo-dieet kun je tegenwoordig ook bottenbouillon kopen, zoals in een bouillonwinkel waar mensen bottenbouillon drinken in plaats van koffie of bij bepaalde gastronomische supermarkten. Of u kunt supplementen voor bottenbouillon kopen. Voor supplementen wilt u ervoor zorgen dat ze goed worden gewonnen (zonder antibiotica, bijvoorbeeld). Toch wordt thuis vaak de beste bottenbouillon gemaakt.

Laatste gedachten

 1. Denk eraan, bottenbouillon is rijk aan mineralen die het immuunsysteem ondersteunen en bevat genezende stoffen zoals collageen, glutamine, glycine en proline. Het beste is dat u thuis bouillon kunt maken en kunt profiteren van de voordelen voor de gezondheid van bottenbouillon.

 2. Het collageen in bottenbouillon geneest uw darmwand en vermindert darmontstekingen. Collageen ondersteunt bovendien een gezonde huid en kan het uiterlijk van cellulitis verminderen. Ook kan de glycine in bottenbouillon uw cellen ontgiften van chemicaliën en de hersenfunctie verbeteren.

 3. Hoeveel bottenbouillon moet u per dag drinken? Ik adviseer dagelijks één tot twee keer acht ons te consumeren als een bottenbouillon, een gewone drank of snel een bottenbouillon te nemen om al deze prachtige voordelen van bottenbouillon te krijgen. Ik drink meestal acht gram bij het ontwaken elke ochtend en raad aan dagelijks bottenbouillon te drinken.

 4. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407