Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van bottenbouillon?

Wat zijn de voordelen van bottenbouillon?

 1. De botten en weefsels van veel soorten dieren kunnen goede bottenbouillon vormen. Bottenbouillon bevat ook andere belangrijke voedingsstoffen, vooral mineralen, afkomstig van deze weefsels. Dit kan bottenbouillon een heilzaam voedingssupplement voor veel mensen maken.

 2. Door de botten in water te laten sudderen met wat azijn komen voedingsstoffen vrij uit het merg in de botten en worden andere weefsels in het water afgebroken. Het resultaat is een smaakvolle, voedzame bouillon.

1. Het is zeer voedzaam

 1. Botten zelf zijn rijk aan vitamines en voedingsstoffen, waaronder calcium, magnesium en fosfor.

 2. Ook zorgt het brouwen van bindweefsel in bottenbouillon voor het lichaam met natuurlijke verbindingen uit het kraakbeen.

 3. Weefsels en botten bevatten ook collageen. Koken collageen verandert het in gelatine, die het lichaam voorziet van aminozuren, de bouwstenen van eiwitten.

 4. Het is niet mogelijk om te zeggen hoeveel voedingsstoffen er in een bepaalde partij bottenbouillon zitten, omdat dit grotendeels afhankelijk is van het type en de hoeveelheid botten en weefsels die erin zijn gegaan.

 5. Het kan echter het beste zijn om veel verschillende soorten botten en weefsels op te nemen voor de hoogste hoeveelheid voedingsstoffen.

 6. Beenmerg is rijk aan voedingsstoffen zoals:

 7. Bottenbouillon kan sporen van deze voedingsstoffen bevatten, en velen beweren dat het consumeren ervan een gemakkelijke manier is om deze voedingsstoffen op te nemen in een vorm die gemakkelijker te verteren is.

 8. Door andere ingrediënten, zoals groenten, aan de bouillon toe te voegen, kunnen ook extra voedingsstoffen worden toegevoegd.

2. Het kan de gewrichten beschermen

 1. Bottenbouillon is een bron van gelatine, die in het lichaam kan worden afgebroken tot collageen. Dit is vooral belangrijk in de gewrichten.

 2. Kraakbeen in de gewrichten verslijt of krimpt door voortdurend gebruik. Dit kan de gewrichten meer belasten, die door de extra druk beschadigd kunnen raken.

 3. Een beoordeling uit 2017 in het tijdschrift Sports Medicine suggereert dat zowel laboratorium- als dierstudies aantonen dat gelatinesuppletie de hoeveelheid collageen in de weefsels verhoogt. Dit kan helpen de gewrichten te beschermen tegen onnodige stress.

 4. Bottenbouillon consumeren kan een goede manier zijn om gelatine aan het dieet toe te voegen, wat kan helpen deze gewrichten te beschermen.

3. Het kan helpen bij de bestrijding van artrose

 1. De verbindingen in bottenbouillon helpen de gewrichten in stand te houden, en ze kunnen ook mensen helpen die al artrose hebben.

 2. Een onderzoek uit 2016 in het Nutrition Journal keek naar de effecten van type 2 collageen bij mensen met symptomen van osteoartritis in hun knieën. Het collageen kwam uit het bindweefsel van kippen.

 3. De resultaten tonen aan dat collageen de symptomen van kniegewrichten, zoals pijn, stijfheid en slechtere fysieke functie, kan verbeteren bij mensen met artrose.

 4. Bottenbouillon consumeren kan een gemakkelijke manier zijn om hetzelfde type collageen, samen met andere nuttige voedingsstoffen, aan het lichaam af te leveren.

4. Het kan helpen ontstekingen te verminderen en de darm te genezen

 1. Sommige aminozuren in bottenbouillon kunnen ook nuttig zijn voor de spijsvertering. Een aminozuur genaamd glutamine lijkt veelbelovend.

 2. Zoals een studie uit 2017 in het tijdschrift Current Opinion in Clinical Nutrition and Metabolic Care aantekeningen, helpt glutamine-suppletie de darmbarrière te genezen in modellen voor mens en dier.

 3. Dit kan helpen bij aandoeningen zoals een lekkende darm, die de slijmvliezen in de darmen irriteert en het vermogen van het lichaam om voedsel te verteren verstoort.

 4. Zoals een onderzoek uit 2017 in het tijdschrift Nutrients zegt, hebben mensen met inflammatoire darmziekten de neiging om lagere niveaus van sommige aminozuren in hun lichaam te hebben. Voor deze mensen kan het krijgen van extra aminozuren in hun dieet helpen met enkele symptomen van de aandoening.

 5. Het dagelijks drinken van bottenbouillon kan een eenvoudige manier zijn om ontstekingsremmende aminozuren in het lichaam te krijgen.

5. Het kan de slaap bevorderen

 1. De aminozuren in bottenbouillon kunnen bij sommige mensen ook een betere slaap bevorderen. Een studie uit 2015 in het tijdschrift Neuropsychopharmacology meldt dat het aminozuur glycine een veilige therapeutische optie is om de slaap te verbeteren.

 2. Mensen die glycine gebruiken voordat ze gaan slapen, kunnen het gevoel hebben dat ze beter slapen en minder vermoeid zijn tijdens de volgende dag. Voor deze mensen kan het drinken van bottenbouillon met een eenvoudig diner helpen deze glycine te leveren.

6. Het kan gewichtsverlies ondersteunen

 1. Bottenbouillon kan ook mensen helpen gewicht te verliezen. Het bevat veel eiwitten, waardoor het lichaam zich langer vol voelt en caloriebeperking ondersteunt.

 2. Een onderzoek uit 2017 in het Journal of Renal Nutrition wijst erop dat de gemiddelde beker kippenbouillonbouillon meer eiwitten bevat dan de gemiddelde beker basische kippenbouillon.

 3. Bottenbouillon drinken of een eenvoudige soep maken kan een gunstige manier zijn om meer eiwitten aan het dieet toe te voegen en meer tevreden te zijn met een maaltijd zonder teveel calorieën te consumeren.

Hoe bottenbouillon te maken

 1. Winkels dragen bottenbouillon, maar het is ook heel gemakkelijk om thuis te maken.

 2. Een eenvoudige manier om het te maken, is door botten van andere maaltijden te redden. Een kippenkarkas dat compleet is met bek en klauwen kan bijvoorbeeld een goede basis vormen voor een bottenbouillon.

 3. Veel slagers en vleesafdelingen in supermarkten verkopen ook botten die ze beschikbaar hebben.

 4. Probeer het volgende recept om zelfgemaakte bouillon te maken:

 5. Kook de ingrediënten samen in een grote pan of slowcooker en laat het 10-24 uur zachtjes koken voordat u het laat afkoelen. Zeef door een kaasdoek en giet in kleinere containers voor opslag.

 6. Het kan ook helpen om zout, groenten en kruiden zoals salie of tijm toe te voegen om de bouillon meer smaak te geven.

 7. Na het maken van een grote partij bouillon, bewaar deze in kleinere containers in de vriezer. Verwarm deze kleinere containers indien nodig, en de bouillon gaat langer mee.

Samenvatting

 1. Bottenbouillon bevat direct beschikbare voedingsstoffen en mineralen die kunnen helpen het lichaam op zijn best te houden. Hoeveel van elke voedingsstof in elke afzonderlijke batch zit, is moeilijk te voorspellen.

 2. Er zijn extra voordelen voor bottenbouillon die het onderzoek nog moet ontdekken. Voorlopig is bottenbouillon een zeer voedzame drank die het lichaam en veel van zijn functies kan ondersteunen.

 3. Artikel laatst herzien door wo 5 december 2018. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding / Dieet te ontvangen. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 4. Achamrah, N., Dechelotte, P., Coeffier, M. (2017, januari). Glutamine en de regulatie van de darmpermeabiliteit: van bank tot bed [!Abstract

 5. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 6. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407