Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


13 Voordelen van grapefruit etherische olie - Beginnend met gewichtsverlies

Hoofdpunten over E. coli

 1. We weten al tientallen jaren dat grapefruit gewichtsverlies kan bevorderen, maar de mogelijkheid om geconcentreerde etherische olie van grapefruit te gebruiken voor dezelfde effecten wordt nu steeds populairder. Grapefruitolie, die wordt gewonnen uit de schil van de grapefruitplant, wordt al eeuwen gebruikt om ontstekingen, gewichtstoename, hunkeren naar suiker en zelfs katerklachten te helpen verslaan. Het wordt ook beschouwd als een natuurlijke stressbestrijder, ontstekingsremmer, antioxidantvoedsel en anticarcinogeen.

 2. Window.onload = function () {hellobar ("contentUpgrades"). Show (506938);};

 3. Hoewel de pulp van grapefruit veel van zijn eigen voordelen heeft - inclusief een populair vetverbrandend voedsel - komt grapefruit etherische olie eigenlijk uit de schil van de vrucht, die een bereik heeft van nuttige vluchtige verbindingen.

 4. Als een van de meest veelzijdige etherische oliën is het aroma van grapefruitolie schoon, fris en een beetje bitter, net als de eigenlijke vrucht zelf. Het heeft de kenmerkende smaak en geur van citrusvruchten, daarom gebruiken veel mensen het graag in natuurlijke huishoudelijke schoonmaakproducten en zelfgemaakte schoonheidslotions, zeep of cosmetica.

Wat is etherische olie van grapefruit?

 1. Essentiële olie van grapefruit is een krachtig extract dat is afgeleid van de grapefruitplant Citrus paradisi.

 2. Voordelen van essentiële olie van grapefruit zijn onder meer:

 3. Grapefruitolie bevat van nature veel antioxidanten en fytochemicaliën die oxidatieve stress en ziekteverwekkende ontstekingen verminderen. Veel van de voordelen van grapefruit etherische olie zijn te wijten aan een van de hoofdbestanddelen genaamd limoneen (dat ongeveer 88 tot 95 procent van de olie uitmaakt). Limoneen staat bekend als een tumorbestrijdende, kankerpreventieve fytochemische stof die DNA en cellen beschermt tegen schade. Naast limoneen bevat grapefruit etherische olie andere krachtige antioxidanten, waaronder vitamine C, myrceen, terpinene, pineen en citronellol. (1)

 4. Meestal wordt grapefruitolie gebruikt om keel- en luchtweginfecties, vermoeidheid, spierpijn en een natuurlijke remedie voor artritis te bestrijden. Het wordt ook consequent gebruikt door mensen die werken om af te vallen. Er wordt gezegd dat het helpt om het energieniveau en de stofwisseling te verhogen, en het kan ook het verlangen naar suiker helpen verminderen.

 5. Als een natuurlijk ontgiftingsmiddel kan grapefruitolie de lever helpen het lichaam van gifstoffen en afval te reinigen, plus het kan uw lymfestelsel activeren en vochtretentie regelen.

11 Voordelen van grapefruit etherische olie

 1. Essentiële oliën van citrus van therapeutische kwaliteit staan ​​bekend om hun vermogen om ontstekingen te helpen verminderen en de bloedstroom te verhogen. De bloedvatverwijdende effecten van grapefruit kunnen nuttig zijn als een natuurlijke remedie voor PMS-krampen, hoofdpijn, een opgeblazen gevoel, vermoeidheid en spierpijn.

 2. Onderzoek suggereert dat de limoneen die aanwezig is in grapefruit en andere essentiële citrusoliën helpt bij het verminderen van ontstekingen en helpt bij het reguleren van de cytokineproductie van het lichaam, of de natuurlijke immuunrespons. (8)

 3. Verhoogd bloed naar de spijsverteringsorganen - inclusief de blaas, lever, maag en nieren - betekent dat grapefruitolie ook helpt bij ontgifting. Het heeft een positief effect op de spijsvertering, kan u helpen vocht vast te houden en bestrijdt microben in de darmen, darmen en andere spijsverteringsorganen.

 4. Een wetenschappelijke beoordeling gepubliceerd in het Journal of Nutrition and Metabolism heeft aangetoond dat het drinken van grapefruitsap helpt om metabolische ontgiftingsroutes te bevorderen. Grapefruit kan op dezelfde manier werken als het intern in kleine hoeveelheden met water wordt ingenomen, maar er zijn nog geen menselijke studies om dit te bewijzen. (9)

 5. Als een van de meest populaire oliën die in de aromatherapie worden gebruikt, kan grapefruitolie uw mentale focus vergroten en u een natuurlijke oppepper geven. Bij inademing maken de stimulerende effecten het ook effectief voor het verminderen van hoofdpijn, slaperigheid, hersenmist, mentale vermoeidheid en zelfs slechte buien.

 6. Grapefruitolie kan zelfs gunstig zijn voor het genezen van bijniermoeheidssymptomen zoals lage motivatie, pijn en traagheid. Sommige mensen gebruiken grapefruit graag als een mild, natuurlijk antidepressivum, omdat het de alertheid kan verhogen en ook de zenuwen kan kalmeren.

 7. Citrusgeuren hebben bewezen dat ze helpen bij het herstellen van stress-geïnduceerde immunosuppressie en kalm gedrag induceren, zoals waargenomen in onderzoeken met muizen. Bijvoorbeeld, in één onderzoek met ratten die gedwongen werden een zwemtest te ondergaan, verkortte citrusgeur de tijd dat ze immobiel waren en maakte ze ze reactiever en alerter. Onderzoekers geloven dat de toepassing van citrusgeuren voor depressieve patiënten kan helpen de benodigde dosis antidepressiva te verminderen door hun humeur, energie en motivatie op natuurlijke wijze op te heffen. (10)

 8. Uit onderzoek blijkt ook dat etherische olie van grapefruit acetylcholinesterase-activiteit remt, ook bekend als AChE, volgens een studie van de afdeling Toegepaste Chemie aan de Kinki University in Japan. AChE hydrolyseert de neurotransmitter acetylcholine in de hersenen en wordt voornamelijk aangetroffen bij neuromusculaire knooppunten en hersensynapsen. Omdat grapefruit remt dat AChE acetylcholine afbreekt, neemt zowel het niveau als de werkingsduur van de neurotransmitter toe - wat resulteert in een beter humeur. Dit effect kan symptomen van vermoeidheid, hersennevel, stress en depressie helpen bestrijden. (11)

 9. Veel commercieel gemaakte lotions en zepen bevatten citrusoliën vanwege hun antibacteriële en anti-veroudert eigenschappen. Essentiële olie van grapefruit kan niet alleen helpen bij het bestrijden van bacteriën en vettigheid die acne-vlekken kunnen veroorzaken, maar het kan ook nuttig zijn om de immuniteit van uw huid sterk te houden tegen luchtvervuiling binnenshuis en buitenshuis en schade aan UV-licht - en het kan u zelfs helpen om zich te ontdoen van cellulitis. Essentiële olie van grapefruit is ook gevonden om wonden, snijwonden en beten te genezen en huidinfecties te voorkomen.

 10. Een studie uit 2016 gepubliceerd in Food and Nutrition Research evalueerde de werkzaamheid van grapefruitpolyfenolen bij het verminderen van de gevoeligheid van een individu voor ultraviolette straling en het verbeteren van de gezondheid van de huid. Onderzoekers ontdekten dat de combinatie van grapefruitolie en rozemarijnolie door UV-straling veroorzaakte effecten en ontstekingsmarkers kon remmen, waardoor de negatieve effecten van blootstelling aan de zon op de huid konden worden voorkomen. (12)

 11. Uit laboratoriumonderzoek is gebleken dat grapefruitolie antibacteriële effecten heeft en de gevoeligheid van micro-organismen verhoogt die normaal resistent zijn. Om deze reden kan grapefruitolie helpen om je haar en hoofdhuid grondig te reinigen wanneer het aan je shampoo of conditioner wordt toegevoegd. Je kunt ook grapefruitolie gebruiken om vettig haar te verminderen, terwijl het volume en glans toevoegt. Plus, als je je haar kleurt, kan grapefruitolie mogelijk ook strengen beschermen tegen zonlichtschade. (13)

 12. Grapefruitolie kan worden gebruikt om op natuurlijke wijze een vleugje citrussmaak toe te voegen aan uw maaltijden, seltzer, smoothies en water. Dit helpt om je verzadiging na het eten te verhogen, het verlangen naar koolhydraten en snoepjes te beteugelen en het verbetert de spijsvertering na een maaltijd.

 13. Ooit verteld dat grapefruit een van de beste vruchten is om te eten voor gewichtsverlies en vetverbranding? Nou, dat komt omdat sommige actieve ingrediënten van grapefruit je metabolisme stimuleren en je eetlust verminderen. Van grapefruitolie is bekend dat het bij inhalatie of topicaal het verlangen en de honger vermindert, waardoor het een geweldig hulpmiddel is om snel op een gezonde manier gewicht te verliezen. Het gebruik van grapefruitolie alleen zal natuurlijk niet het verschil maken - maar wanneer het wordt gecombineerd met voedings- en levensstijlveranderingen, kan het gunstig zijn.

 14. Essentiële olie van grapefruit werkt ook als een uitstekende diuretische en lymfestimulator. Dit is een reden waarom het is opgenomen in veel cellulitiscrèmes en -mengsels die worden gebruikt voor droog borstelen. Bovendien kan grapefruit zeer effectief zijn voor het afwerpen van overtollig watergewichtsverlies, omdat het helpt een traag lymfestelsel op te starten.

 15. Onderzoekers van de Nagata University School of Medicine in Japan ontdekten dat grapefruit een "verfrissend en opwindend effect" heeft bij inademing, wat een activering van sympathische zenuwactiviteit suggereert die helpt het lichaamsgewicht te beheersen.

 16. In hun dierstudie ontdekten de onderzoekers dat de activering van grapefruit van sympathische zenuwactiviteit een effect heeft op wit vetweefsel in het lichaam dat verantwoordelijk is voor lipolyse. Toen ratten de grapefruitolie inhaleerden, ervoeren ze verhoogde lipolyse, wat resulteerde in een onderdrukking van de toename van het lichaamsgewicht. (2)

 17. Grapefruitolie heeft antimicrobiële effecten die helpen schadelijke bacteriën van bacteriën die het lichaam binnendringen via besmet voedsel, water of parasieten, te verminderen of te elimineren. Onderzoek toont aan dat grapefruitolie zelfs sterke bacteriestammen kan bestrijden die verantwoordelijk zijn voor door voedsel geboren ziekten, waaronder E. Coli en salmonella. (3)

 18. Grapefruit wordt ook gebruikt om de huid of interne bacteriën en schimmels te doden, schimmelgroei te bestrijden, parasieten in diervoeders te doden, voedsel te conserveren en water te desinfecteren.

 19. Een laboratoriumstudie gepubliceerd in het Journal of Alternative and Complementary Medicine ontdekte dat wanneer grapefruitzaadextract werd getest tegen 67 verschillende biotypes die zowel grampositieve als gramnegatieve organismen waren, het antibacteriële vertoonde eigenschappen tegen allemaal. (4)

 20. De geur van grapefruit is opbeurend, rustgevend en verhelderend. Het is bekend dat het stress verlicht en gevoelens van vrede en ontspanning teweegbrengt.

 21. Onderzoek suggereert dat het inademen van grapefruitolie of het gebruiken voor aromatherapie in uw huis kan helpen ontspanningsreacties in de hersenen in te schakelen en zelfs uw bloeddruk op natuurlijke wijze te verlagen. Het inademen van grapefruitdampen kan snel en direct berichten verzenden naar je hersenregio die betrokken zijn bij het beheersen van emotionele reacties.

 22. Een studie uit 2002, gepubliceerd in het Journal of Japanese Pharmacology, onderzocht de effecten van grapefruitolie-geurinhalatie op sympathische hersenactiviteit bij normale volwassenen en vond dat grapefruitolie (samen met andere essentiële oliën zoals pepermuntolie, essentiële oliën van dragon, venkel en rozen) hadden een significante invloed op de hersenactiviteit en ontspanning.

 23. De volwassenen die de oliën inhaleerden, vertoonden een 1,5- tot 2,5-voudige toename van relatieve sympathische activiteit die hun humeur verbeterde en stressvolle gevoelens verminderde. Ze ondervonden ook een merkbare verlaging van de systolische bloeddruk in vergelijking met het inademen van een geurloos oplosmiddel. (5)

 24. Grapefruitolie is een krachtige galblaas en leverstimulans, dus het kan helpen hoofdpijn, hunkeren naar en traagheid te stoppen na een dag alcohol drinken. Het werkt om de ontgifting en het plassen te verhogen, terwijl het de onbedwingbare trek in de mond houdt als gevolg van hormonale en bloedsuikerniveaus als gevolg van alcohol. (6)

 25. Heb je het gevoel dat je altijd op zoek bent naar iets zoets? Grapefruitolie kan helpen het verlangen naar suiker te verminderen en die suikerverslaving te schoppen. Limoneen, een van de primaire componenten in grapefruitolie, heeft aangetoond dat het de bloedsuikerspiegel in evenwicht brengt en de eetlust vermindert in onderzoeken met ratten. Dierstudies tonen ook aan dat grapefruitolie het autonome zenuwstelsel beïnvloedt, dat werkt om onbewuste lichaamsfuncties te reguleren, inclusief functies die verband houden met hoe we omgaan met stress en spijsvertering. (7)

9 Gebruik van etherische olie van grapefruit

 1. Zorg er tenslotte voor dat u misleidende informatie op internet vermijdt over het gebruik van grote hoeveelheden grapefruitolie voor gewichtsverlies, vooral merken van lage kwaliteit die gevaarlijke additieven en vulstoffen kunnen bevatten. Sommige bronnen beweren dat tot een halve fles per dag moet worden ingenomen voor het beste resultaat - maar dit is gevaarlijk, potentieel giftig en zal zeer waarschijnlijk negatieve reacties veroorzaken. Overmatig consumeren van grapefruitolie kan de galblaas overstimuleren en spasmen en ernstige spijsverteringsproblemen zoals galstenen of veranderingen in de galwegen veroorzaken, dus wees voorzichtig en gebruik alleen grapefruit of etherische olie in kleine aanbevolen doses.

 2. Essentiële olie van grapefruit kan aromatisch, lokaal en intern worden gebruikt. Hier is een kort overzicht van de beste manieren om grapefruitolie veilig en effectief te gebruiken:

 3. Dit zijn de belangrijkste toepassingen van grapefruit etherische olie:

 4. 1. Verminder onbedwingbare trek: voeg 1-2 druppels grapefruitolie toe aan je water, inhaleer het rechtstreeks uit de fles, diffuus 5 druppels op kantoor of thuis, of masseer 2-3 druppels in je borst en polsen wanneer een verlangen toeslaat.

 5. 2. Ontlast stress: voeg 2-3 druppels toe aan een steriele wattenbolletje samen met een vleugje kokosolie. Wrijf het mengsel vervolgens in je polsen, nek of borst. Je kunt ook 5 druppels grapefruit verspreiden of het rechtstreeks uit de fles inhaleren.

 6. 3. Gemakkelijke kater: diffuus 5 druppels etherische olie van grapefruit in uw huis, voeg 1-2 druppels toe aan een glas water, of breng 1-2 druppels lokaal aan op uw slapen en nek.

 7. 4. Verbeter de gezondheid van de huid: combineer als natuurlijke acne-behandeling of huidzalf 1 [!?

 8. 5. Elimineer geuren: Om onaangename geuren in uw keuken, apparaten en badkamers te verwijderen, diffundeer 5 druppels grapefruitolie samen met andere citrusgeuren zoals etherische olie van citroen en sinaasappelolie. Terwijl uw huis zich vult met een schone geur, verwijdert u ook geur veroorzakende bacteriën uit de lucht. Bovendien kunt u een kleine hoeveelheid essentiële grapefruitolie op houten oppervlakken, werkbladen, vloeren of in huishoudelijke apparaten gebruiken om bacteriën en geuren op natuurlijke wijze te doden.

 9. 6. Boostcirculatie: voeg 2-3 druppels grapefruitolie toe aan een nachtelijk bad, doe er wat op de kraag van je shirt of doe 1-2 druppels op je polsen.

 10. 7. Aid Digestion: Maak een zelfgemaakte massagelotion met 3-5 druppels grapefruitolie en gelijke delen kokosnoot of jojoba-olie. Wrijf het mengsel vervolgens op je buik om de spijsvertering te bevorderen.

 11. 8. Geef energie en stemming een boost: inhaleer grapefruitolie rechtstreeks uit de fles, diffuus 5 druppels thuis of op het werk, of wrijf 2-3 druppels op je polsen.

 12. 9. Haargezondheid verbeteren: voeg 2-3 druppels grapefruitolie toe aan je shampoo of conditioner en masseer het in je hoofdhuid en haar. Je kunt ook 1-2 druppels grapefruit toevoegen aan een kleine hoeveelheid kokosolie en het mengsel na het baden in je schone, vochtige haar wrijven.

 13. Essentiële olie van grapefruit werkt goed met veel andere oliën, afhankelijk van waar u het voor gebruikt. Probeer het te kammen met basilicumolie, sinaasappelolie, pepermuntolie, bergamotolie, eucalyptusolie, tea tree olie of citroen etherische olie. Houd er rekening mee dat alle essentiële oliën van citrusvruchten zeer geconcentreerd zijn en vol gezonde zure eigenschappen hebben. Daarom raden we u aan om glazen containers te gebruiken om ze op te slaan, zodat ze geen plastic opeten.

 14. Essentiële olie van grapefruit wordt als veilig beschouwd, maar het kan een wisselwerking hebben met bepaalde medicijnen, waaronder antidepressiva en bloeddrukmedicatie. Voordat u grapefruit aan uw dieet toevoegt of grapefruitolie als een natuurlijke medicinale remedie gebruikt, moet u contact opnemen met uw zorgverlener als u medicijnen gebruikt of een gevoelige huid heeft.

 15. U wilt ook directe blootstelling aan de zon vermijden direct nadat u grapefruitolie lokaal gebruikt, omdat sommige citrusoliën de lichtgevoeligheid kunnen verhogen. Wacht minstens een uur voordat je de zon in gaat als je de olie op je huid gebruikt. Houd er ook rekening mee dat sommige mensen met een gevoelige huid irritatie of een allergische reactie kunnen ervaren bij het aanbrengen van grapefruit etherische olie, dus een test op de huidpleister moet eerst worden uitgevoerd om te controleren op uw reactie (hetzelfde geldt voor het begin van het gebruik met nieuwe etherische olie sinds etherische oliën verschillen allemaal qua ingrediënten en chemische eigenschappen).Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407