Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


17 Vis die u nooit mag eten + veiligere visopties

Gezondere visopties

 1. Vis kan dienen als een krachtvoer ... of een absolute inflammatoire, giftige nachtmerrie voor uw lichaam. Het hangt allemaal af van welke vis je kiest. Daarom is het zo belangrijk om aandacht te schenken aan (en te vermijden) de vissen die je nooit zou moeten eten.

 2. Het is van vitaal belang om voldoende omega-3-vetzuren te krijgen, en bepaalde vissen kunnen als krachtige bronnen dienen. Maar door dingen als fossiele brandstofemissies, komen zware metalen zoals kwik in het water terecht en hopen zich op in onze vissen. Helaas is een lage kwikvergiftiging door besmette zeevruchten een reële bedreiging en kan dit verwoestende gevolgen hebben, vooral bij de zich ontwikkelende foetus. (We leren nu ook dat kwik de harten van volwassenen op zeer zorgwekkende manieren beïnvloedt, inclusief hartaanvallen en hypertensie.)

 3. Er zijn andere redenen om bepaalde soorten op de vis te vermijden, u mag ook nooit een lijst eten. Sommige vissen zijn zo overbevist dat ze op instorten staan. En als je ze verliest, kan dit het oceaanecosysteem beïnvloeden op een manier die kan leiden tot een trapsgewijs effect, dat ook van invloed is op zoveel andere soorten waarop we vertrouwen voor voeding. Gelukkig zijn er gezonde, weinig verontreinigende keuzes met stabiele populaties die evenveel slimmere keuzes bieden.

 4. Laten we eens kijken naar vis die u nooit zou moeten eten, plus gezondere opties. (Natuurlijk zijn de gezonde omega-3 vetzuren die in vis worden gevonden eigenlijk afkomstig van de vis die fytoplankton eet, dus je kunt altijd vis omzeilen en rechtstreeks naar de bron voor je omega 3 vetzuren gaan.)

Vis die je nooit mag eten

 1. Als een veel gezonder en duurzamer alternatief, probeer "arme kaviaar". Het is een van mijn favoriete recepten voor aubergines. Of profiteer van de voordelen van erwten met zwarte ogen door "Texas kaviaar" te maken

 2. Als u absoluut geen kaviaar kunt opgeven, beveelt Seafood Watch kaviaar aan van blauwe steur opgegroeid in recirculerende aquacultuursystemen in de VS Beluga steur, inclusief kaviaar, is een "beste keuze" wanneer gekweekt in gesloten tanks in de VS Dat komt omdat gesloten tanks vaak minder afval, ziekte, ontsnapping en habitateffecten hebben dan andere aquacultuursystemen. (8)

 3. Eigenlijk de Patagonia tandvis genoemd, distributeurs van zeevruchten begonnen deze diepzeediervis als "Chileense zeebaars" op de markt te brengen, omdat het minder intimiderend klonk. Het werkte. Chileense zeebaarsoverbevissing heeft deze soort nu in ernstige problemen gebracht.

 4. Afgezien daarvan beschouw ik dit ook als een vis die je vanwege de hoge kwikspiegels nooit mag eten. Het Environmental Defense Fund merkt op dat het oogsten van deze vis uit Chili bijzonder problematisch is, omdat het goed is voor ongeveer 20 procent van de Amerikaanse import en wordt geplaagd door slecht beheer en bijvangstproblemen. (9, 10)

 5. Monterey Bay Aquarium's Seafood Watch plaatst paling op de lijst "Vermijden" in de sushigids. Een paling, ook wel unagi genoemd op veel sushi-menu's, is langzaam volwassen en is in veel delen van de wereld overbevist, waardoor sommige populaties ineenstorten. (11) Het nieuws van de peilende cijfers van de paling (en informatie over de ongelooflijke migratie ervan) kan hopelijk de vis moeilijker maken om te slikken. (12)

 6. Dit laat zelfs Aziatische landen op zoek naar Amerikaanse paling, die ook onder Amerikaanse populaties wordt bedreigd. Dat is een probleem omdat paling super belangrijk is als het gaat om het beschermen van onze watervoorraden. In Delaware River, de langste onbeschadigde rivier ten oosten van de rivier de Mississippi, zijn palingen een integraal onderdeel van de verspreiding van mosselpopulaties die dienst doen als natuurlijke waterfilters. Zie ze als een belangrijk stuk van de puzzel als het gaat om het Brita-filter van de natuur. (13)

 7. Afgezien van overbevissing problemen, paling hebben de neiging om gemakkelijk verontreinigingen zoals hormoonontregelaars zoals PCB's en vlamvertragers op te nemen en op te slaan. In bepaalde staten zoals New Jersey zijn rivieraaltjes zo besmet dat zelfs een volwassen man wordt geadviseerd om niet meer dan één paling per jaar te eten. (14)

 8. Amerikanen consumeren veel zalm. Helaas is de meerderheid ongezond.

 9. Als er ooit een vis was die je nooit zou moeten eten, dan is dit het wel. En om een ​​aantal redenen. De gevaren van gekweekte vis, met name gekweekte zalm, zijn voldoende om je maag te laten draaien. De meeste zalm die wordt verkocht als "Atlantische" zalm wordt gekweekt, wat betekent dat vissen worden gekweekt in omstandigheden waarvan is aangetoond dat ze worden bereden met pesticiden, uitwerpselen, bacteriën en parasieten. (15)

 10. Het is illegaal om op wilde Atlantische zalm te vissen, omdat ze volgens de Endangered Species Act als bedreigd zijn vermeld. Zelfs met de huidige bescherming en inspanningen om de soort te herstellen, is er zelfs een kans van 75 procent dat de Atlantische oceaanzalm in 2100 zou kunnen uitsterven. verandering, watervervuiling en waterwinning. (16)

 11. Hier zijn nog een reden waarom gekweekte zalm met ontstekingen een vis moet zijn die je nooit zou moeten eten:

 12. Gelukkig is in het wild gevangen zalm uit Alaska een van de beste zeevruchten die je kunt maken, dus je hebt hier een geweldig alternatief.

 13. 8. Geïmporteerde Basa / Swai / Tra / Gestreepte Meerval (vaak gelabeld als "Meerval")

 14. Deze duiken op als trendy nieuwe menu-items in heel Amerika, maar je krijgt waarschijnlijk een vis genaamd pangasius, een vis die groothandel is voor $ 2 per pond. (25) Ik beschouw dit als de # 1 smerigste vis op het menu.

 15. Een onderzoek uit 2016 wees uit dat 70 tot 80 procent van de pangasius-monsters besmet waren met Vibriobacteria - de microben achter de meeste gevallen van schelpdiervergiftiging. De rauwe of niet gaar pangasius, waarschuwden de auteurs, zou een gevaar kunnen vormen voor de consument. (26)

 16. Afgezien van de ick-factor hebben deze pangasiusvijvers in Vietnam het "meest intensieve en productieve voedselproductiesysteem ter wereld" opgeleverd. Afgezien van het vernietigen van belangrijk rivierleven en wetlands, resulteert deze manier van kweken van visfabrieken in vissen zwemmen in afval en slib. Ze worden ook behandeld met een breed scala aan antibiotica, naast pesticiden en ontsmettingsmiddelen.

 17. De gebruikte antibiotica omvatten een aantal die volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) als kritisch en zeer belangrijk voor de menselijke gezondheid worden gekenmerkt. In 2017 heeft Europa minstens 17 pangasius-zendingen afgewezen vanwege nitrofuran-antibioticaresiduen. (27) Al dit antibioticummisbruik maakt het veel moeilijker om superbugs te stoppen.

 18. Wist je dat tilapia in sommige opzichten erger is dan spek eten? Volgens een onderzoek uit 2008, gepubliceerd in het Journal of the American Dietetic Association, leidt de verschuiving naar het eten van meer gekweekte vis zoals tilapia tot zeer inflammatoire diëten. (1)

 19. Onderzoekers van Wake Forest University School of Medicine zeggen dat tilapia een van de meest geconsumeerde vis in Amerika is. Het probleem daarmee? Het bevat zeer lage niveaus van nuttige omega-3-vetzuren en, misschien nog erger, zeer hoge niveaus van omega-6-vetzuren. Dat betekent dat de voordelen van natuurlijke visolie in deze vis waarschijnlijk niet voldoende zijn om je omega 3 vetzuren te stimuleren.

 20. De lage omega-3 / hoge omega-6-verhouding is een potentieel gevaarlijk voedsel voor mensen met hartaandoeningen, artritis, astma en andere symptomen van allergische en auto-immuunziekten die kwetsbaar zijn voor een overdreven ontsteking respons. Deze ontsteking beschadigt bloedvaten, het hart, de long en het gewrichtsweefsel, de huid en het spijsverteringskanaal.

 21. En krijg dit. Wake Forest-onderzoekers ontdekten dat tilapia op de boerderij, evenals gekweekte meervallen, "verschillende vetzuurkenmerken hebben die in het algemeen door de wetenschappelijke gemeenschap als schadelijk worden beschouwd." Tilapia herbergt hogere niveaus van potentieel schadelijke lange-keten omega-6 vetzuren dan 80 procent mager hamburger, donuts en zelfs varkensspek. (2)

 22. 2. Atlantische kabeljauw

 23. Historisch gezien is Atlantische kabeljauw een soort die van vitaal belang is gebleken voor het voeden van de beschaving van de Nieuwe Wereld en de vroege kolonisatie van de Caribische Zee. Maar het zware vissen in de afgelopen duizend jaar heeft zijn tol geëist. Eind jaren negentig sloeg de ramp toe: de visserij stortte in.

 24. Hoewel de vrouwelijke kabeljauw meer dan honderd miljoen eieren afgeeft, kunnen slechts enkele overleven tot volwassenheid. Volgens Oceana zijn wetenschappers het erover eens dat de Noord-Atlantische voedselwebben fundamenteel zijn veranderd als gevolg van de instorting van de Atlantische kabeljauw en dat de soort momenteel als kwetsbaar wordt beschouwd voor uitsterven. (3)

 25. Als je een fan bent van levertraan, zorg er dan voor dat deze niet afkomstig is van Atlantische kabeljauw. De beste kabeljauwbron is afkomstig van kabeljauw uit Alaska, gevangen met een beuglijn, pot of mal. (Bel de fabrikant en vraag hoe de vis wordt gevangen als deze niet zichtbaar is.) Houd er rekening mee dat andere soorten kabeljauw matig veel kwik kunnen bevatten. (4)

 26. 3. Atlantische platvis (Atlantische heilbot, bot en tong)

 27. Vanwege historische overbevissing en besmettingsniveaus is het het beste om deze vissen in de zee te laten. Hoewel sommige organisaties zeggen dat heilbot in de Stille Oceaan een betere optie is, zijn daar enkele problemen mee.

 28. Om te beginnen heeft Oceana, de grootste oceaanbeschermingsgroep ter wereld, in 2014 een onderzoek uitgevoerd met behulp van gegevens van de National Marine Fisheries Service. Het identificeerde de negen slechtste visserijen in de VS op basis van "verspilde bijvangst." Ja, de gegevens toonden aan dat commerciële vissers in de VS elk jaar ongeveer 2 miljard pond "bijvangst" overboord gooien. Dat komt overeen met ongeveer een half miljard zeevruchtenmaaltijden. De kieuwnettenvisserij in Californië die zich op heilbot richt, werd geïdentificeerd als een van de ergste. Als je Amerikaanse heilbot hebt gegeten, is de kans groot dat het afkomstig is van deze schadelijke visserij, volgens het rapport. (5, 6)

 29. Beluga-steur zijn oude vissen die zeer gewild zijn vanwege hun viseieren, ook bekend als kaviaar. In feite wordt deze vis erg groot en kan hij 100 jaar oud worden. Een enkele vis kan enkele honderden ponden kaviaar vervoeren, waardoor de kaviaar tot $ 3.500 per pond waard is. Oceana zegt dat dit de Beluga-steur tot de meest waardevolle vis ter wereld voor vissers maakt. (7)

 30. Volgens Oceana zit de vis die deze gewaardeerde kaviaar produceert in grote problemen:

 31. Het is volledig verdwenen uit verschillende zeeën / rivieren waarin het vroeger leefde, en wetenschappers vrezen dat het ernstig bedreigd is. Met andere woorden, het is zeer kwetsbaar voor uitsterven over zijn hele bereik. Zonder verdere bescherming en handhaving van bestaande inspanningen, kunnen we voor altijd een van de grootste, meest interessante vissen ter wereld verliezen.

 32. 5. Chileense zeebaars

 33. 7. Gekweekte zalm (Atlantische of wild gevangen)

 34. 11. Orange Roughy

Gezondere visopties

 1. De beste visopties zijn die van duurzame visserij, minder verontreinigingen en veel omega-3-vetzuren. Monterey Bay Aquarium's Seafood Watch noemt dit de "Super Green List". (54) (Let op, de andere zeevruchtengidsen van Monterey Bay houden rekening met duurzaamheid, maar niet noodzakelijk met contaminanten die van invloed kunnen zijn op uw gezondheid.)

 2. De vissen die aan deze gezondste visrekening voldoen, zijn:

 3. In het wild gevangen zalm uit Alaska

 4. Wanneer u voor wild gevangen zalm uit Alaska kiest, profiteert u van de echte voordelen voor de gezondheid van zalm.

 5. Pacific Sardines

 6. Sardinesvoeding dient als een van de hoogste omega-3-vetzuurbronnen op de planeet. Omdat het een vis lager in de voedselketen is, zijn de verontreinigingsniveaus laag.

 7. Atlantische makreel

 8. Deze vette vis heeft ook veel omega-3 vetzuren. Het wordt vaak geconserveerd verkocht in tonnen zout, dus zorg ervoor dat je het weken en goed afspoelt voordat je het kookt en eet om het natriumgehalte te verlagen.

 9. Betere viskeuzes

 10. Hoewel ze matige hoeveelheden kwik bevatten, bieden ze tussen 100 en 250 milligram per dag in omega-3 vetzuren. Seafood Watch classificeert ook deze goede keuzes.

 11. Laatste gedachten over vis die u nooit mag eten

 12. Het vinden van veiliger visgerechten kan u naar een verward, verwarrend web leiden. De ene soort kan veilig zijn als ze in de ene oceaan wordt gevangen, maar de andere niet. Eén soort kan veilig zijn als hij wordt gevangen met een duurzamere methode, terwijl dezelfde vis die op een andere manier wordt gevangen, extreme oceaan- en riviervernietiging kan veroorzaken die rimpeleffecten veroorzaakt die andere dieren en zelfs mensen treffen. Andere soorten kunnen sterk verontreinigd zijn door menselijke activiteiten zoals het verbranden van steenkool (hoog kwik) en chemische verontreinigingen (dioxines en pesticiden).

 13. Het is zeker frustrerend dat we niet duurzaam en gezond elke vis kunnen kiezen die we willen, maar we leven in een wereld waarin een vis die je nooit moet eten lijst nodig is. Hopelijk zullen onze oceanen en rivieren op een dag veel gezonder zijn. Tot dan ...

 14. Hier zijn enkele manieren om slimmere viskeuzes te maken:

 15. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407