Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


21 ‘gezond voedsel’ dat u nooit mag eten

Geschiedenis

 1. De meeste mensen die ik ontmoet, denken dat ze behoorlijk gezond zijn. Maar wanneer ik een beetje dieper in hun dieet onderzoek, kom ik er snel achter dat ze veel gezond voedsel eten dat je nooit zou moeten eten. Ik kan ze niet kwalijk nemen. Met alle verwarring rond labels en advertenties, kunnen modewoorden als "suikervrij", "volledig natuurlijk" en zelfs "biologisch" erg verwarrend zijn.

 2. Om het u wat gemakkelijker te maken, is hier een lijst met de beste gezondheidsvoedingsmiddelen die u nooit zou moeten eten. Veel van deze zijn helemaal geen gezondheidsvoedsel. In plaats daarvan zijn veel geheime suikerbommen, voedingsmiddelen die je lichaam in een overdrive brengen van ontstekingen, menu-items die je hormonen in een ongezonde toestand kunnen brengen of ze zijn besmet met ernstige grove verbindingen.

Beste gezondheidsvoedingsmiddelen die u nooit mag eten

 1. In wezen ben je wat ze eten, en als het vee dat je grilt voor het avondeten wordt gevoed met hormonen, medicijnen en een onnatuurlijk dieet dat is gekweekt met chemische pesticiden en meststoffen, nou, dat is niet ook goed nieuws voor jou.

 2. Dit zijn de bevindingen:

 3. Betere optie: mijn aanbeveling is dat u altijd vlees koopt van een vertrouwde lokale bron. Leer uw voedseltelers en veeboeren kennen. Het is de moeite waard om bekend te raken met hoe uw voedsel wordt geproduceerd en bereid. Vraag de boer of de dieren gras gevoerd zijn en hoe ze omgaan met ziekte. (Bijvoorbeeld als ze preventief drugs gebruiken of alleen als het dier het risico loopt te sterven.) Als u op zoek bent naar pluimvee, wordt de gouden standaard verhoogd op geroteerde groene weiden en aangevuld met biologisch voer.

 4. Je zou denken dat de "margarinemythe" jaren geleden naar bed zou zijn gebracht, maar veel mensen gebruiken het nog steeds. Het oorspronkelijke idee was dat margarine minder verzadigde vetten bevat dan boter, dus het zou de gezondheid van het hart beschermen. Maar we weten nu dat dat niet waar is. (20)

 5. Helaas waren transvetten de oorspronkelijke vetten die in margarines werden gebruikt. (21) Dit is tragisch, aangezien we tegenwoordig weten dat transvetten verantwoordelijk zijn voor ongeveer 50.000 fatale hartaanvallen per jaar. (22) Transvet verhoogt ook iemands risico op het ontwikkelen van diabetes type II en verschillende andere ernstige gezondheidsproblemen. (23)

 6. Hoewel transvetten sindsdien uit de meeste margarines zijn verwijderd, is het belangrijk op te merken dat de meeste industriële, sterk bewerkte vetten bevatten die nooit in de natuur te vinden zouden zijn.

 7. Betere optie: kies boter of ghee van koeien met grasvoeding. Of probeer kokosolie.

 8. Is garnalen goed voor u? Niet in mijn boek.

 9. Hier zijn slechts enkele van de gezondheidsredenen waarom ik het niet eet:

 10. Plantaardige oliën vallen ook op de lijst met "gezonde" voedingsmiddelen die u nooit mag eten. Hand in hand met margarine, plantaardige oliën zoals koolzaadolie zijn zeer ontstekingsremmend en niet gezond door enige verbeelding. Ze zijn meestal genetisch gemodificeerd, zijn gedeeltelijk gehydrogeneerd en zijn gekoppeld aan: (29, 30)

 11. Betere optie: ik adviseer pure, koudgeperste, extra vierge kokosolie. Om ervoor te zorgen dat u echt de voordelen van kokosolie krijgt, moet u ervoor zorgen dat het product ruikt naar kokosnoot wanneer u het koopt. Anders is de kans groot dat het gepasteuriseerd is en niet zo gezond voor je is.

 12. Standaard tafelzout maakt absoluut mijn lijst met topgezondheidsvoedingsmiddelen die u nooit mag eten. Vrijwel iedereen heeft gehoord dat wit tafelzout hypertensie veroorzaakt, maar dat heeft niet voorkomen dat meer dan 95 procent van de restaurants in de natie het op elke tafel en eetbar opslaat. (31)

 13. Oorspronkelijk geproduceerd uit gedolven zout, begint geraffineerd tafelzout technisch als een "echt" voedsel en wordt dan snel nep. Fabrikanten gebruiken oogstmethoden die het ontdoen van al zijn natuurlijk voorkomende mineralen en gebruiken vervolgens een aantal additieven om het te drogen en te verwarmen tot temperaturen van ongeveer 1.200 graden.

 14. Omdat het werd vernietigd, wordt het natuurlijk voorkomende jodium vervolgens vervangen door kaliumjodide in potentieel giftige hoeveelheden. Het zout wordt vervolgens gestabiliseerd met dextrose, waardoor het paars wordt. Eindelijk is het wit gebleekt. (32)

 15. Betere optie: een veel geschiktere vervanging is helemaal geen vervanging, maar het originele product! Er zijn meer dan 10 gezondheidsvoordelen van Keltisch zeezout en Himalayazout, en ik raad u aan om beide in uw keuken te gaan gebruiken.

 16. Omdat het 'kunstmatig' is, zou je denken dat nep-zoetstoffen door mensen voorzichtig zouden worden gebruikt. Helaas bevelen veel artsen hen aan omdat ze zogenaamd veilig zijn voor diabetici omdat ze laag op de glycemische index staan.

 17. Ironisch genoeg heeft nieuw onderzoek aangetoond dat kunstmatige zoetstoffen een verstoring van de darmflora veroorzaken en daadwerkelijk diabetes kunnen veroorzaken. (33)

 18. Nog erger: suikervervangers zijn klinisch gekoppeld aan: (34)

 19. Het is tijd om te stoppen met bang te zijn voor volle zuivelproducten. Een studie uit 2016, gepubliceerd in The American Journal of Nutrition, pleit sterk voor het eten ervan in plaats van de vetarme zuivelproducten. Onderzoekers bestudeerden meer dan 18.000 vrouwen en ontdekten dat degenen die meer volle zuivel consumeerden, 8 procent minder kans hadden op overgewicht of obesitas in vergelijking met de vetarme zuivelgroep. (35)

 20. Een theorie is dat het eten van volle zuivelproducten mensen helpt zich langer vol te voelen. Afgezien van dat, zijn vetarme en vetvrije zuivelproducten vaak beladen met toegevoegde suiker, een krachtige risicofactor voor diabetes type 2, hartaandoeningen en zelfs kanker.

 21. Vruchtensap is net zo gevaarlijk als frisdrank, of bijna net zo erg, als je het in overvloed drinkt. Zie het op deze manier: als je gaat zitten om een ​​glas sinaasappelsap van 8 ounce te drinken, consumeer je het sap van vier middelgrote sinaasappels in letterlijk seconden - of maximaal een paar minuten. Vergelijk dit met hoe lang het zou duren om vier sinaasappels te eten, en je kunt snel zien hoe het eten van fruit in zijn hele vorm het beste is. (Voor een groot deel dank aan al die gezonde vezels.)

 22. Vruchtensap is zo gevaarlijk grotendeels te wijten aan de fructosefactor. In juni 2014 bleek uit een studie gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition dat de fructoseconcentratie van het gemiddelde vruchtensap 45,5 gram per liter is. Voor frisdrank is het 50 gram. Onze lichamen zijn niet ontworpen om met dat soort fructose-overbelasting om te gaan. Terwijl glucose als brandstof voor ons lichaam dient, wordt fructose bijna uitsluitend in de lever verwerkt, waar het wordt omgezet in vet. (1, 2)

 23. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn sojaproducten niet gezond voor u; althans, ongefermenteerde soja. Gefermenteerde soja is één ding. Maar het eten van edamame, sojamelk en soja-eiwit is iets heel anders.

 24. De meeste soja die in de VS wordt geteeld, is genetisch gemodificeerd om bestand te zijn tegen toepassingen van glyfosaat, het actieve ingrediënt in de onkruidverdelger. Een recente Noorse studie vond "extreme" glyfosaatgehaltes in Amerikaanse soja, wat betekent dat we onkruidverdelgers eten als we niet-organische soja eten. Dat is een probleem, gezien het feit dat glyfosaat verband houdt met veel gezondheidsproblemen, waaronder de dood van menselijke cellen. (3, 4)

 25. Het is algemeen aanvaard dat langdurig gebruik van soja-voedingssupplementen zoals soja-eiwit onveilig is omdat het is gekoppeld aan het volgende: (5)

 26. Al deze redenen zijn goede redenen waarom soja absoluut een van de gezonde voedingsmiddelen is die je nooit zou moeten eten.

 27. Betere optie: als u van sojasaus houdt, kies dan in plaats daarvan kokosnootamino's. Als je af en toe voor soja kiest, ga dan voor gefermenteerde soja. Dit omvat natto, tempeh en echte misosoep.

 28. Suikeralcoholen worden vaak aangetroffen in suikervrije kauwgom en suikervrije gebakken producten en suikervervangers. Xylitol is een van de meest populaire vormen. Anderen omvatten: erythritol, isomalt, lactitol, maltitol, mannitol, sorbitol. Hoewel ze vaak als natuurlijk op de markt worden gebracht, ondergaan deze zoetstoffen een intense verwerking en zijn ze vaak afgeleid van GGO-ingrediënten zoals maïs. Sommige van deze producten zijn ook gekoppeld aan allergische reacties, hoofdpijn, SIBO-symptomen, huiduitslag, gas en een opgeblazen gevoel.

 29. Betere optie: probeer groene stevia, monniksfruit of rauwe honing (met mate) voor het zoeten.

 30. Nog een gezondheidsvoedsel dat je nooit zou moeten eten: gekweekte vis. Ik heb uitgebreid geschreven over gekweekte vis. En in feite is tilapia op sommige manieren erger dan spek eten. Zorg ervoor dat je ook gekweekte zalm vermijdt. Het wordt vaak 'Atlantische' zalm of gewoon zalm genoemd.

 31. Hier zijn nog een reden waarom gekweekte zalm met ontstekingen een vis moet zijn die je nooit zou moeten eten:

 32. Betere optie: wilde zalm uit Alaska, Pacifische sardines, Atlantische makreel (en vermijd deze andere vissen die u nooit zou moeten eten)

 33. Nog een van mijn beste "gezondheids" voedingsmiddelen die je nooit zou moeten eten is magnetron popcorn. Gevuld met dubieuze ingrediënten, het is gewoon het gemak niet waard. Het hoofdprobleem? De voor de magnetron geschikte zakjes zijn bedekt met anti-aanbakperfluorchemicaliën zoals perfluoroctaansulfonaat (PFOS) en perfluoroctaanzuur (PFOA), chemische stof die graag bij kanker voorkomt. (14, 15)

 34. Een andere grote zorg is diacetyl. Deze nepbotersmaakstof veroorzaakt in feite ernstige longziekte wanneer deze in grote hoeveelheden wordt ingeademd. (16)

 35. Betere optie: knip de volgende keer dat u naar popcorn snakt, gewoon uw eigen pop. Koop gewone, biologische popcornpitten in een natuurvoedingswinkel. Gebruik kokosolie of biologische boter en giet 3 eetlepels in een zware, roestvrijstalen pan.

 36. Leg twee korrels in de pan en wacht tot er een knalt, giet dan 1/3 kopje popcorn in de pan en dek deze af. Zorg ervoor dat je tijdens het ploffen de pan schudt zodat de stoom kan ontsnappen en de popcorn niet kan verbranden. Haal uit de pan als het knallen stopt en kruid naar wens. Sommige grote bovenste laagjes omvatten voedingsgist, knoflookpoeder en cayennepeper.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407