Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


3 dingen die te veel bloemkool kunnen doen met je lichaam

Te vermijden voedingsmiddelen

 1. Als je tegenwoordig veel aandacht besteedt aan voedseltrends, heb je waarschijnlijk gemerkt dat bloemkool overal is - van pizzakorst tot aardappelpuree-vervangers. Bloemkool behoort volgens de Oregon State University tot de groep groenten die kruisbloemige of brassica-groenten worden genoemd, waaronder broccoli, spruitjes, kool, boerenkool, rutabaga en rapen. [! 36335 => 1140 = 1!

 2. Het is altijd beter om een ​​rond dieet te eten dan om u op één voedingsmiddel te concentreren. Bloemkool, een over het algemeen gezonde groente met veel vitamine C en vitamine K, weinig calorieën en veel vezels, heeft voor sommige mensen verborgen risico's. Eén kopje bloemkool per week levert de gezondheidsvoordelen op zonder de risico's.

Jodiumabsorptie en bloemkool

 1. Als u er teveel van eet, kunnen kruisbloemige groenten zoals bloemkool de absorptie van jodium verstoren. Ze bevatten cyanogene glucosiden, suikerachtige moleculen die jodiumabsorptie blokkeren wanneer je ze verteren, volgens Tulane University.

 2. Dat is belangrijk omdat jodium een ​​essentiële rol speelt bij het functioneren van de schildklier en lage jodiumgehaltes kunnen leiden tot hypothyreoïdie. Hypothyreoïdie - gekenmerkt door verminderde stofwisseling, gevoeligheid voor kou, droog haar en huid, moeite met denken en gewichtstoename - kan optreden als u een dieet eet dat bijna volledig uit kruisbloemige groenten bestaat.

 3. Bovendien, soms, wanneer u lage jodiumgehaltes heeft, vergroot de schildklier zodat deze meer jodium kan vangen, een aandoening die bekend staat als een struma. [! 36335 => 1130 = 3!

 1. Bloemkool heeft nog een mogelijke bijwerking als je er te veel van eet - gas. Hoewel niet zo ernstig voor je gezondheid als problemen met de schildklier, kan darmgas sociale schaamte veroorzaken. Het opgeblazen gevoel en het ongemak in de buik dat gepaard gaat met gas, kan je ook ellendig maken.

 2. Kruisbloemige groenten bevatten complexe koolhydraten die niet gemakkelijk worden afgebroken voor de spijsvertering. Darmbacteriën verteren ze in de darm, waarbij ze kooldioxide en waterstofgas produceren. Een enzym, alfa-galactosidase genaamd, is vereist om suikers af te breken die dit maagklachten kunnen veroorzaken, zegt Enzyme Education Institute. Sommige mensen produceren niet genoeg van dit enzym, maar het is verkrijgbaar in de vorm van vrij verkrijgbare anti-gaspillen.

Geneesmiddelinteractie met vitamine K

 1. Als u het bloedverdunnende medicijn coumadin gebruikt, kan te veel bloemkool de effectiviteit van het medicijn verstoren. Bloemkool bevat een matige hoeveelheid vitamine K, met ongeveer 15,5 microgram per kopje verse en ongeveer 17,1 microgram indien gekookt, volgens de USDA National Nutrient Database.

 2. Vitamine K helpt uw ​​bloedstolsel, maar coumadin vermindert het vermogen van uw bloed om te stollen. Het eten van grote hoeveelheden voedsel met een hoog vitamine K-gehalte maakt coumadin minder effectief.

 3. Als u al veel bloemkool eet, vertel dit dan aan uw arts voordat u begint met coumadin. Plotseling verminderen van uw inname van vitamine K kan ook de manier veranderen waarop coumadin in uw lichaam werkt. De inname van vitamine K stabiel houden is essentieel wanneer u coumadin gebruikt, zegt Cleveland Clinic.

 4. Als u het bloedverdunnende medicijn coumadin gebruikt, kan te veel bloemkool de effectiviteit van het medicijn verstoren. Bloemkool bevat een matige hoeveelheid vitamine K, met ongeveer 15,5 microgram per kopje verse en ongeveer 17,1 microgram indien gekookt, volgens de USDA National Nutrient Database.

 5. Vitamine K helpt uw ​​bloedstolsel, maar coumadin vermindert het vermogen van uw bloed om te stollen. Het eten van grote hoeveelheden voedsel met een hoog vitamine K-gehalte maakt coumadin minder effectief.

 6. Als u al veel bloemkool eet, vertel dit dan aan uw arts voordat u begint met coumadin. Plotseling verminderen van uw inname van vitamine K kan ook de manier veranderen waarop coumadin in uw lichaam werkt. De inname van vitamine K stabiel houden is essentieel wanneer u coumadin gebruikt, zegt Cleveland Clinic.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407