Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


3 gezondheidsvoordelen die gele mosterd tot een must-have in uw koelkast maken

Verbeter uw visie

 1. Mosterdzaden worden al eeuwen als voedsel en medicijnen gebruikt. Ze komen van de plant met dezelfde naam en kunnen op verschillende manieren worden bereid. Dijon-mosterd, Amerikaanse gele mosterd en honingmosterd behoren tot de meest populaire variëteiten. De gezondheidsvoordelen van mosterd zijn te wijten aan de antimicrobiële, anti-diabetische, ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen.

Mosterdvoedingsfeiten

 1. Deze populaire kruiderij verbetert niet alleen de voedselsmaak, maar biedt ook essentiële vitamines, mineralen en gezonde vetten. Het is een uitstekende bron van omega-3 vetzuren, fosfor en magnesium, naast andere voedingsstoffen.

 2. Eén ons (of 2 eetlepels) gele mosterd heeft slechts 18,8 calorieën en levert 13 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) selenium, 6 procent van de ADH van mangaan, 2 procent van de ADH van calcium en 6 procent van de ADH van thiamine. De levendige gele kleur komt van kurkuma.

 3. Volgens een 2016-studie gepubliceerd door de Universiteit van Manitoba, bevat mosterd fenolische verbindingen en andere fytonutriënten met antioxiderende en antibacteriële eigenschappen. De zaden zijn rijk aan plantensterolen, vetzuren en carotenoïden evenals vitamine E- en B-complexvitaminen.

 4. Traditioneel worden mosterdzaden gebruikt als een natuurlijke remedie voor constipatie, artritispijn en spierkrampen. Sommige mensen gebruiken de olie uit de mosterdplant om de haargroei te stimuleren. Deze specerij kan volgens Drugs.com helpen bij het beheer van diabetes, hartziekten en ontstekingsaandoeningen. Er is echter meer onderzoek nodig om de therapeutische effecten ervan te bevestigen.

Potentiële gezondheidsvoordelen

 1. Net als andere planten in de Brassica-familie bevatten mosterdzaden veel glucosinolaten. Na verwerking worden deze antioxidanten omgezet in zwavelhoudende verbindingen die isothiocyanaten worden genoemd. Een beoordeling uit 2016, gepubliceerd in het International Journal of Molecular Sciences, wijst erop dat isothiocyanaten beschermen tegen oxidatieve stress en ontsteking. Deze plantaardige stoffen kunnen de dood van kankercellen induceren en cardiovasculaire en neurodegeneratieve ziekten voorkomen.

 2. Gele mosterd heeft ook grote doses selenium. Dit mineraal vertoont antioxiderende eigenschappen, ondersteunt DNA-synthese en kan het risico op kanker verminderen, volgens een beoordeling uit 2014 in het tijdschrift Radiation Oncology. Bovendien is aangetoond dat het de bijwerkingen van radiotherapie bij kankerpatiënten compenseert en hun kwaliteit van leven verbetert.

 3. Kalium draagt ​​bij aan de gezondheidsvoordelen van mosterd. Deze voedingsstof is nodig voor een normale celfunctie en reguleert de bloeddruk. Lage kaliumspiegels in de bloedbaan kunnen het risico op hypertensie, nierstenen, verstoorde elektrolyten en cardiovasculaire problemen verhogen.

Hoe wordt gele mosterd gemaakt?

 1. Gele mosterdingrediënten verschillen van merk tot merk. Over het algemeen wordt deze kruiderij gemaakt met gele mosterdzaden, kurkuma, zout, witte azijn en kruiden. Fabrikanten voegen vaak paprika, knoflookpoeder, komijn, cayennepeper of honing toe om de smaak te versterken. Sommigen gebruiken ook honing of ahornsiroop, waardoor mosterdcalorieën toenemen.

 2. Kurkuma, een van de belangrijkste ingrediënten, vertoont krachtige ontstekingsremmende eigenschappen. Volgens een onderzoeksartikel uit 2016 gepubliceerd in BMC Complementary and Alternative Medicine, beschermt dit populaire kruid tegen leverschade door oxidatieve stress in de lever te onderdrukken. Zoals WebMD opmerkt, kan kurkuma ook depressiesymptomen verlichten, bloedlipiden verbeteren en osteoartritispijn verminderen.

 3. De gele mosterd die in de winkel verkrijgbaar is, wordt vaak verwerkt en bevat additieven die op de lange termijn uw gezondheid kunnen schaden. Overweeg om thuis je eigen mosterd te maken, zodat je er ten volle van kunt profiteren. Je hebt slechts een paar eetlepels gemalen mosterdzaad, een snufje gemalen kurkuma, azijn, zout, water en verse kruiden nodig; voor extra smaak, voeg witte peper, chili vlokken en andere kruiden toe. Geniet ervan met vlees en vis, meng het in sauzen en dips, smeer het op sandwiches of gebruik het als vervanging voor saladedressings.

 4. Gele mosterdingrediënten verschillen van merk tot merk. Over het algemeen wordt deze kruiderij gemaakt met gele mosterdzaden, kurkuma, zout, witte azijn en kruiden. Fabrikanten voegen vaak paprika, knoflookpoeder, komijn, cayennepeper of honing toe om de smaak te versterken. Sommigen gebruiken ook honing of ahornsiroop, waardoor mosterdcalorieën toenemen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407