Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


3 Voordelen voor de gezondheid van het eten van rauwe bieten

Andere recepten voor zeewier

 1. Bieten staan ​​vooral bekend om hun felrode tint en een overvloed aan voedingsstoffen. Maar de wortelgroente groeit ook in verschillende kleuren die kunnen variëren van geel tot gestreept rood en wit. Hoewel de meeste mensen weten dat het vlees van de biet kan worden gegeten - gedroogd, gebeitst, geroosterd of rauw, om maar een paar voorbereidingen te noemen - zijn de bladeren ook eetbaar als salade groen.

 2. Niet alleen kun je rauw bietvlees eten - of probeer het gedroogd, gebeitst, geroosterd of geperst - maar bietenbladeren zijn ook eetbaar als salade groen.

Welke delen van bieten kunt u rauw eten?

 1. Zowel de bladeren als de wortel van bieten zijn eetbaar. Ondanks aanhoudende mythen is rauwe rode biet niet giftig, zelfs niet voor dieren.

 2. Rode bietbladeren zijn qua smaak het meest vergelijkbaar met snijbiet of spinazie, met een licht bittere smaak, en worden meestal gebruikt als salade groen of gebakken als spinazie. Het wortelgedeelte van bieten is echter heel zoet. Om deze zoetheid te verminderen, wordt rode biet vaak gekookt of gebeitst.

 3. Rauwe rode biet is de meest voedzame vorm van deze groente. Hoe meer warmte wordt toegepast, hoe minder antioxidanten en voedingsstoffen worden vastgehouden. Dit is ook het geval voor andere technieken voor voedselverwerking.

 4. Een onderzoek uit 2016 in het Journal of Current Research in Nutrition and Food Science toonde aan dat bieten doorgaans voedingsstoffen verliezen, met uitzondering van vitamine C, wanneer ze worden ingelegd. Rauwe bieten en bietensap bevatten de meeste antioxidanten en voedingsstoffen. Bieten zijn een bijzonder goede bron van foliumzuur, mangaan en kalium.

Beste manier om bieten te eten

 1. Rauwe bieten kunnen een heerlijke manier zijn om een ​​beetje crunch en kleur aan je maaltijd toe te voegen. Rauwe bieten kunnen worden geschild en geraspt en worden gebruikt om roze variaties van koolsalade te maken of in salades te verwerken.

 2. Een populaire manier om rauwe bieten te eten is om er smoothies van te maken die rijk zijn aan antioxidanten, zoals frambozen en bosbessen. Je kunt ook sapbieten in hun geheel (huid en zo!) Samen met zoet en kruidig ​​voedsel, zoals appel en gember, maken om smakelijke dranken te maken.

 3. Op zoek naar een aantal creatieve manieren om bieten in uw keuken op te nemen? Probeer een van deze recepten.

De gezondheidsvoordelen van rauwe bieten

 1. Het eten van rauwe bieten is in verband gebracht met een breed scala aan voordelen, zoals het potentieel verbeteren van de prestaties van atleten, met name in omgevingen met lage zuurstofniveaus.

 2. Bovendien hebben verschillende onderzoeken, waaronder een onderzoek uit 2012 in het Nutrition Journal, een onderzoek uit 2012 in het British Journal of Nutrition en een onderzoek uit 2016 in het Journal of the American College of Cardiology: Heart Failure, aangetoond dat bietensap de bloeddruk kan verlagen. Dit is het geval voor zowel gezonde mensen als mensen met een voorgeschiedenis van hartproblemen.

 3. En volgens een 2015-overzicht van de gezondheidsvoordelen van rode biet in het Journal of Nutrients, is rode biet gekoppeld aan een verbeterde hartfunctie en verminderde ontsteking. Rode biet kan van invloed zijn op een breed scala aan ziekten, waaronder atherosclerose, dementie, diabetes en hypertensie.

 4. Het eten van rauwe bieten is in verband gebracht met een breed scala aan voordelen, zoals het potentieel verbeteren van de prestaties van atleten, met name in omgevingen met lage zuurstofniveaus.

 5. Bovendien hebben verschillende onderzoeken, waaronder een onderzoek uit 2012 in het Nutrition Journal, een onderzoek uit 2012 in het British Journal of Nutrition en een onderzoek uit 2016 in het Journal of the American College of Cardiology: Heart Failure, aangetoond dat bietensap de bloeddruk kan verlagen. Dit is het geval voor zowel gezonde mensen als mensen met een voorgeschiedenis van hartproblemen.

 6. En volgens een 2015-overzicht van de gezondheidsvoordelen van rode biet in het Journal of Nutrients, is rode biet gekoppeld aan een verbeterde hartfunctie en verminderde ontsteking. Rode biet kan van invloed zijn op een breed scala aan ziekten, waaronder atherosclerose, dementie, diabetes en hypertensie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407