Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


4 soorten voedsel dat u moet vermijden als u waterpokken krijgt

Consumptie van bepaald vlees verminderen

 1. Bedekt worden met jeukende rode bultjes is niet iemand's idee van een goede tijd, maar zelfs met de komst van het waterpokkenvaccin komen er nog steeds gevallen voor. Hoewel het meest voorkomt bij kinderen jonger dan 12 jaar, kan dit virus ook volwassenen treffen, soms met ernstige resultaten.

 2. Er is geen specifiek dieet voor waterpokken, dus als je eenmaal de diagnose hebt gekregen, kun je de jeuk alleen lokaal behandelen en eruit rijden. Toch zijn er bepaalde voedingsmiddelen die je misschien wilt vermijden, en een paar comfortabele voedingsmiddelen die je kunnen helpen er doorheen te komen.

Basisfeiten over waterpokken

 1. Waterpokken wordt veroorzaakt door het varicella-zoster-virus of VZV, leggen de gezondheidsexperts van de Mayo Clinic uit. Vóór de ontwikkeling van een vaccin was het zeldzaam dat iemand volwassen werd zonder waterpokken te hebben opgelopen. Het eerste zichtbare teken van waterpokken zijn de clusters van kleine rode blaren die zich manifesteren op je romp, armen, benen en gezicht. Hoewel ze meestal voorkomen bij kinderen van 15 jaar en jonger, kunnen volwassenen ze ook krijgen.

 2. Waterpokken begint meestal met hoofdpijn, buikpijn en / of keelpijn, wat allemaal gepaard kan gaan met lage koorts in het bereik van 101 tot 102 graden F of 38,3 tot 38,8 graden C, volgens Brenner Kinderziekenhuis. Deze symptomen kunnen één voor één of allemaal tegelijk optreden en kunnen meerdere dagen aanhouden. De uitslag van blaren kan op elk moment verschijnen, met of zonder andere symptomen.

 3. De met vocht gevulde blaren jeuken vaak, en omdat ze in je mond kunnen verschijnen, kan het samenstellen van een waterpokkendieet, vooral voor een jong kind, een uitdaging zijn.

Te vermijden voedingsmiddelen met waterpokken

 1. De belangrijkste zorg voor eten tijdens waterpokken zijn de blaren die zich in de mond kunnen vormen. Deze kunnen erg gevoelig zijn, dus het is het beste om zout voedsel te vermijden; die knapperig en droog zijn, zoals pretzels en chips; zeer gekruid voedsel; en zure voedingsmiddelen, zoals ananas- of citrussap.

 2. Volgens de zorgverleners van ACC Adult Home Care kan het ook nuttig zijn om voedingsmiddelen te vermijden die veel L-arginine bevatten, een aminozuur dat virussen graag eten. Hoewel er geen echt bewijs is dat L-arginine ervoor zorgt dat waterpokken langer meegaan of de effecten ervan verergert, zal het vermijden van voedingsmiddelen die veel niveaus bevatten u geen pijn doen.

 3. Voedingsmiddelen rijk aan L-arginine omvatten de meeste soorten schelpdieren, samen met noten, zaden en spinazie - waarvan de meeste waarschijnlijk niet aantrekkelijk zullen zijn voor een kind dat zich niet goed voelt en dus ook redelijk eenvoudig te vermijden.

Beste voedingsmiddelen tijdens waterpokken

 1. De beste voedingsmiddelen voor waterpokken zijn zachte, geruststellende voedingsmiddelen. Aardappelpuree is gemakkelijk te eten en levert koolhydraten voor energie. Noedelsoep met kip is rustgevend en gemakkelijk te kauwen als je het kippenvlees hakt of helemaal weglaat. Yoghurt koelt af tot een jeukende mond, net als ijs.

 2. Het is ook belangrijk om veel vloeistoffen te drinken, adviseren de experts van WebMD. Sappen, bouillon en water zijn beter dan suikerhoudende dranken of light frisdrank. Thee en kruidentisanes zijn goed voor volwassenen, en het is prima om melk op te nemen in waterpokken maaltijdplannen voor zowel volwassenen als kinderen.

 3. Als uw kind maagklachten heeft, kunt u haar een dag of twee op het BRAT-dieet houden. Dit bestaat uit bananen, rijst, appelmoes en toast, die allemaal een soort bindvezel bevatten die bijzonder zacht is voor het spijsverteringsstelsel.

 4. De beste voedingsmiddelen voor waterpokken zijn zachte, geruststellende voedingsmiddelen. Aardappelpuree is gemakkelijk te eten en levert koolhydraten voor energie. Noedelsoep met kip is rustgevend en gemakkelijk te kauwen als je het kippenvlees hakt of helemaal weglaat. Yoghurt koelt af tot een jeukende mond, net als ijs.

 5. Het is ook belangrijk om veel vloeistoffen te drinken, adviseren de experts van WebMD. Sappen, bouillon en water zijn beter dan suikerhoudende dranken of light frisdrank. Thee en kruidentisanes zijn goed voor volwassenen, en het is prima om melk op te nemen in waterpokken maaltijdplannen voor zowel volwassenen als kinderen.

 6. Als uw kind maagklachten heeft, kunt u haar een dag of twee op het BRAT-dieet houden. Dit bestaat uit bananen, rijst, appelmoes en toast, die allemaal een soort bindvezel bevatten die bijzonder zacht is voor het spijsverteringsstelsel.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407