Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


5 voordelen van ontkoppelen voor de feestdagen + 5 tips

 1. De aanval van familie, vrienden en sociale evenementen die tijdens de vakantie plaatsvindt, is genoeg om zelfs de meest sociale persoon weg te laten sluipen en wat tijd voor zichzelf te hebben. Maar als je idee om te ontspannen tijdens de feestelijke waanzin zich vertaalt in het inchecken op Facebook, kwijlen over Insta-waardige foto's of een marathon-videogamesessie spelen, is het misschien tijd om je terug te trekken uit de elektronica en in plaats daarvan de stekker uit het stopcontact te halen voor de vakantie.

5 voordelen van ontkoppelen voor de feestdagen

 1. Hoewel teveel tijd samen misschien jou drijft om het comfort van technologie te zoeken, is het misschien tijd om gezellig te worden. Tijd doorbrengen met je vrienden en familie verbetert eigenlijk je gezondheid.

 2. Hoe meer verlegen en eenzaam je je voelt, hoe waarschijnlijker je verslaafd bent aan je smartphone. (3) En mensen zonder sterke relaties verhogen hun risico om voortijdig te sterven met 50 procent, wat groter is dan het effect van obesitas of lichamelijke inactiviteit. (4)

 3. Ontkoppelen voor de feestdagen biedt u de mogelijkheid om de relaties te onderhouden die voor u belangrijk zijn en opnieuw verbinding te maken, terwijl de levensduur wordt verlengd. Niet slecht!

 4. Ontkoppelen voor de vakantie is meer dan alleen je smartphone of andere technische apparaten een paar uur in een andere kamer steken. In plaats daarvan gaat het erom een ​​gezamenlijke inspanning te leveren om je hersenen een pauze te geven en jezelf te laten genieten van de kleinere geneugten van het leven: het gezelschap van geliefden, echt genieten van een maaltijd zonder eerst foto's ervan te maken of zelfs gewoon wat mentale downtime te hebben.

 5. Als dat een beetje vervelend voor u klinkt, zijn er eigenlijk wetenschappelijke voordelen aan het loskoppelen en weer aansluiten op "IRL" of in het echte leven:

 6. 1. Zeg vaarwel tegen nomofobie

 7. Biedt u het neerzetten van uw telefoon FOMO? Als dat zo is, ben je niet alleen. Ongeveer de helft van de Amerikaanse volwassenen controleert hun telefoon meerdere keren per uur - in feite heeft bijna 1 op de 10 Amerikanen hun telefoon gebruikt tijdens seks! Welkom in de wereld van nomofobie, of de angst om zonder je smartphone te zijn.

 8. Door uw schermtijd te verkorten, hoeft u minder tijd te verspillen aan dingen zoals kattenvideo's en meer te besteden aan dingen die u hebt opgezet omdat u 'geen vrije tijd' hebt, zoals meer bakken, een nieuwe hobby uitproberen of gewoon ontspannen met een goed boek. Het kan enige tijd duren om eraan te wennen, maar al snel zul je merken dat je telefoon meer uitgeschakeld is dan ingeschakeld.

 9. 2. Angst verminderen

 10. Als je al gestrest bent, kan te veel technische tijd je angstiger maken en depressies verhogen (1). De druk van het wachten op een nieuwe like, de schijnbaar eindeloze sociale media die scrollen - het kan uiteindelijk allemaal een negatieve invloed hebben op onze geestelijke gezondheid. Gelukkig kan het loskoppelen deze effecten omkeren.

 11. Omdat angst kan leiden tot tal van bijwerkingen, van hoofdpijn en slaapproblemen tot een verhoogde hartslag, wat kan leiden tot hartaandoeningen, grijp elke kans (of deze handige natuurlijke stressverlichters) om het te verminderen! Je zult je beter voelen en je lichaam zal je ook bedanken - net als je familieleden, die waarderen hoe vrolijker je bent!

 12. 3. Je hersenen zullen beter focussen

 13. Zie je jezelf schakelen tussen apps, praten aan de telefoon tijdens het spelen van computerspelletjes of gewoon proberen te luisteren naar dat verhaal dat je partner je vertelt terwijl je het weer van morgen bekijkt? Het enige dat multitasking doet, doet dingen in je hersenen, en ze zijn niet goed.

 14. Zie, onze hersenen zijn niet echt ontworpen om te multitasken, en dat doen we eigenlijk niet. Wat er in plaats daarvan gebeurt, is dat onze geest de focus super snel verplaatst en daarbij de cognitieve functie verliest. Mensen die multitasken, hebben de neiging om meer gestrest en impulsief te zijn dan hun tegenhangers met één track, waarschijnlijk omdat multitasking de productie van het stresshormoon cortisol en adrenaline kan verhogen. (2)

 15. 4. Krijg meer slaap

 16. Netflix in bed kijken of nog een laatste keer je e-mail checken, verpest je ogen. De schermen op uw favoriete gadgets stralen een blauw licht uit. Voor uw hersenen is blauw licht hetzelfde als daglicht en werkt het om de productie van melatonine te onderdrukken. Dat is heel belangrijk, omdat melatonine het hormoon is dat verantwoordelijk is voor het instellen van onze slaap-waakcyclus of ons circadiane ritme. Dit maakt het niet alleen moeilijk om in slaap te vallen, maar ook in de diepe slaap te vallen die ons lichaam nodig heeft om zich op te frissen.

 17. Het belang van slaap kan niet genoeg worden benadrukt. Het missen van slaap kan zelfs jaren van je leven duren. Het kan ook leiden tot meer gewichtstoename, je kansen om ziek te worden en je humeur negatief beïnvloeden.

 18. Gelukkig kan het loskoppelen je slaap verbeteren. Je zou je geheugen kunnen verbeteren, omdat slapen lijkt te helpen nieuwe concepten in de hersenen te "zetten". Het krijgen van voldoende zzz's vermindert ook ontstekingen in het lichaam, waardoor uw risico op alles, van hartaandoeningen tot diabetes, vermindert.

 19. 5. Voel je gelukkiger en gezonder met dierbaren

5 tips voor het loskoppelen voor de feestdagen

 1. Klaar om te ontkoppelen, maar weet niet zeker hoe? Deze tips helpen je om een ​​tech-vrije vakantie te hebben.

 2. 1. Breng iedereen aan boord. Het is een stuk eenvoudiger om weg te blijven van uw smartphone als iedereen waar u mee bent dit voorbeeld volgt. Laat familie en vrienden weten dat je tijdens je tijd samen een digitale detox wilt doen. Laat iedereen hun telefoon uitzetten, verzamel ze en bewaar ze in een aparte ruimte.

 3. 2. Activiteiten vooraf plannen. De dag lijkt misschien saai als de telefoon van iedereen wordt bezet en er geen entertainmentplan is. Houd hier rekening mee en ontwerp een lijst met activiteiten waaraan iedereen kan deelnemen. Van het maken van popcorn en het bekijken van een film, wandelen, koekjes bakken of bordspellen spelen, je zult verrast zijn hoe leuk je samen kunt zijn.

 4. 3. Houd uw telefoon 's nachts uit de slaapkamer. Investeer in een wekker en houd je telefoon uit de kamer wanneer je klaar bent om te slapen - idealiter schakel je hem minstens een uur van tevoren uit. Je blijft uit de buurt van het blauwe licht dat je wakker kan houden en begint je dag niet met een blitz op sociale media.

 5. 4. Neem de tijd om te ontspannen. Of het nu gaat om het lezen van een boek of het nemen van een warm bad met etherische oliën, neem de tijd om te genieten van de kleine geneugten zonder technologie.

 6. 5. Oefen yoga. Yoga verandert je hersenen op verschillende manieren, en ze zijn allemaal ten goede! Met alle extra tijd die je hebt van je digitale detox, heb je tijd om een ​​mat uit te rollen en je namaste aan te trekken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407