Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


5 zelfgemaakte recepten voor babyvoeding met wortelen

The Takeaway

 1. Eerste vaste voedingsmiddelen bieden een geweldige kans om uw baby aan verschillende smaken te laten wennen. Dit kan hen meer bereid maken om nieuwe dingen te proberen, waardoor ze uiteindelijk een gevarieerd en gezond dieet krijgen.

 2. Wortelen zijn van nature zoet en zacht, precies goed voor het eenvoudige gehemelte van de baby. Bovendien zitten ze boordevol essentiële voedingsstoffen en zijn ze gemakkelijk te gebruiken als ingrediënt voor babyvoeding.

 3. Wortelen bevatten veel vitamine A, wat nodig is om het immuunsysteem te ondersteunen, evenals je hart, longen en nieren. Het ondersteunt ook de gezondheid van het oog, met name het netvlies, het oogmembraan en het hoornvlies. Baby's jonger dan zes maanden hebben 400 mcg vitamine A per dag nodig, en baby's tussen zes maanden en een jaar oud hebben 500 mcg per dag nodig.

 4. Wortelen zijn ook een goede bron van andere vitamines, zoals vitamine K, die de bloedstolsel goed helpt, en vitamine B6, die nodig is voor de gezondheid van huid, haar, ogen en lever.

 5. Ze zijn een goede bron van vezels, die je baby misschien meer nodig heeft als je hem veel vezelarm voedsel zoals babygraan geeft.

Wanneer kunnen baby's beginnen met het eten van wortelen?

 1. Je baby kan na ongeveer zes maanden beginnen met wortelen te eten, en de opties zijn onbeperkt! De jury is nog steeds uit of je biologisch moet kopen. De American Academy of Pediatrics stelt dat het belangrijk is voor kinderen om een ​​verscheidenheid aan voedingsmiddelen te eten, of ze nu biologisch of conventioneel geteeld zijn, hoewel ze opmerken dat biologische voedingsmiddelen minder pesticiden en resistente bacteriën bevatten.

 2. Kook zelf rauwe wortelen. Was en schil ze, kook vervolgens in water tot ze zacht zijn. Pureer grondig met een vork of voedselmolen. Voeg een beetje water toe om de consistentie voor je baby te krijgen, en voila!

 3. Misschien wilt u de wortels roosteren in plaats van koken. Geroosterde groenten ontwikkelen een intensere smaak, zoals in dit eenvoudige recept voor geroosterde wortelpuree.

 4. Vanwege hun sterke smaak zijn wortelen een goede dekking voor voedsel dat uw baby anders niet lekker vindt. Deze soep van puree van kip, appel en wortel serveert een volle ons kip. Dat levert je baby 8 gram eiwit op, bijna de volledige dagelijkse behoefte voor baby's tussen 7 en 12 maanden.

 5. De meeste baby's kunnen ongeveer 6 maanden rechtop zitten en kunnen na ongeveer 10 maanden met vinger en duim grijpen. Dan kun je beginnen met het introduceren van voedsel dat baby's zelf kunnen houden. Deze wortelgehaktballetjes combineren een hele maaltijd voedingsstoffen in één handvol voedsel. Het zout is niet nodig en als je je baby laat genieten van zoutvrij voedsel kan dit helpen een natriumarm dieet voor het leven op te zetten. [! 6036 => 1140 = 2!

Een wortelallergie herkennen

 1. Wortelallergieën komen niet vaak voor. Als uw baby echter allergisch is voor berkenpollen of bijvoetpollen, kan hij of zij ook allergisch zijn voor wortelen. Wanneer u een nieuw voedingsmiddel aan uw baby introduceert, meng het dan niet met een ander nieuw voedingsmiddel en wacht ook drie tot vijf dagen om te zien of er een allergische reactie ontstaat. Let op symptomen zoals braken en diarree, maar ook subtielere symptomen zoals huiduitslag. Let vooral op als u of iemand anders in uw familie een voedselallergie heeft.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407