Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


60 minuten gestage cardio versus 20 minuten intervallen

Uw dieet aanpassen

 1. Korte burst-trainingen vereisen een geheel andere mentaliteit dan langdurige trainingen. Ze hebben ook verschillende effecten op je lichaam. Afhankelijk van waarom je aan het trainen bent, zal de ene stijl beter zijn dan de andere, zolang je de stress van de training aankan.

 2. Meer en meer leren onderzoekers de voordelen van intervaltraining. Stabiele cardio werd tientallen jaren bestudeerd voordat intervaltraining de aandacht kreeg. Het blijkt nu nuttiger te zijn om vet te verliezen en fit te worden dan een stabiele toestand.

Steady-state cardio

 1. Steady-cardio is wanneer u lange tijd met dezelfde intensiteit traint. Zestig minuten is een redelijke hoeveelheid tijd om te trainen zonder pauzes te nemen. De enige manier om deze hoeveelheid oefening vol te houden, is door het op een lage intensiteit te doen.

 2. Wanneer je een stabiele toestand uitvoert, duw je jezelf nooit naar de rand. Je werkt aan je aerobe energiesysteem, dat zuurstof gebruikt om je spieren te voeden. Je kunt een tijdje op je aerobe energiesysteem blijven. Het enige dat u hoeft te doen, is zuurstof blijven bijvullen.

 3. Deze manier van trainen helpt uw ​​bloeddruk te verlagen en traint uw hart om bloed efficiënter te pompen. Het kan helpen bij het verlagen van LDL- of 'slechte' cholesterolwaarden en het bestrijden van obesitas en diabetes. Voor de algehele gezondheid is het een van de beste soorten oefeningen. Steady-state cardio, vaak genoeg gedaan, heeft zelfs aangetoond dat het uw risico op voortijdige sterfte door natuurlijke oorzaken vermindert.

Intervaltraining

 1. Intervaltraining is een heel ander beest. Je doet korte en snelle bursts, variërend van 10 seconden tot twee of drie minuten lang, en rust dan. U kunt tijdens de rustperioden wisselen op basis van hoe intens u de training wilt hebben.

 2. De meest voorkomende verhouding tussen werk en rust is 1: 1. Dat betekent dat als je 30 seconden sprint, je 30 seconden rust. Anders dan bij steady-state-oefeningen, probeer je elke set sprints een punt van bijna uitputting te raken.

 3. Hoewel 20 minuten van een oefening misschien kort lijkt, moet u na 20 minuten intervaltraining uitgeput zijn. Het is ontworpen om een ​​anaërobe activiteit te zijn, wat betekent dat je chemische verbindingen zoals glucose gebruikt om je spieren te voeden.

 4. Wanneer je anaërobe energie in je trainingen gebruikt, is je werk intenser, maar je kunt het ook niet zo lang volhouden en moet je rustperioden nemen om je energie te regenereren. Je put je energievoorraden ook sneller uit.

Hoe ze vergelijken

 1. In vergelijking met steady-state is intervaltraining op sommige gebieden even goed en beter. Het is eigenlijk veiliger, volgens een artikel uit 2012 gepubliceerd in Sports Medicine. Steady-state oefening duurt langer, waardoor het waarschijnlijker is dat een hartprobleem zich zou manifesteren. Lange periodes van repetitieve activiteit tijdens een steady-state training verhoogt ook de kans op overmatig letsel.

 2. Aerobe trainingen verbeteren uw cardiovasculaire gezondheid, maar anaërobe intervaltrainingen kunnen nog meer helpen. Een onderzoek uit 2012 in de sportgeneeskunde vergeleek mensen die steady-state-oefeningen gebruikten met mensen die intervaltraining deden. Ze ontdekten dat intervaltraining effectiever is voor het verbeteren van je aerobe conditie dan aerobe training.

 3. Het grootste voordeel van anaërobe intervaltraining is dat u uw training in minder tijd kunt doen zonder de voordelen op te offeren. Als je de mentaliteit hebt om jezelf te motiveren voor elke zware sprint, dan kun je er de vruchten van plukken.

 4. Intervaltraining is ook de beste vorm van oefening voor vetverlies, volgens een studie uit 2008 in het International Journal of Obesity. Ze ontdekten dat steady-state workouts verrassend slecht waren in het helpen van mensen om gewicht te verliezen, maar de intensiteit van intervalworkouts hielp hen een extra duwtje te geven en zette specifieke metabolische factoren aan om vet te verliezen.

 5. In vergelijking met steady-state is intervaltraining op sommige gebieden even goed en beter. Het is eigenlijk veiliger, volgens een artikel uit 2012 gepubliceerd in Sports Medicine. Steady-state oefening duurt langer, waardoor het waarschijnlijker is dat een hartprobleem zich zou manifesteren. Lange periodes van repetitieve activiteit tijdens een steady-state training verhoogt ook de kans op overmatig letsel.

 6. Aerobe trainingen verbeteren uw cardiovasculaire gezondheid, maar anaërobe intervaltrainingen kunnen nog meer helpen. Een onderzoek uit 2012 in de sportgeneeskunde vergeleek mensen die steady-state-oefeningen gebruikten met mensen die intervaltraining deden. Ze ontdekten dat intervaltraining effectiever is voor het verbeteren van je aerobe conditie dan aerobe training.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407