Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 Balsamico-azijn Voordelen voor de gezondheid voor gewichtsverlies, huid en meer

Overzicht

 1. Balsamicoazijn is een donkerbruine azijn die is gemaakt van ongefermenteerd druivensap. Het staat bekend om zijn onderscheidende, gedurfde, complexe smaken en een scherpe nasmaak. Echte balsamicoazijn rijpt maanden of zelfs jaren in vaten en het kan behoorlijk duur zijn. Balsamico-azijn is een populair ingrediënt geworden in voedselbereidingen, vooral saladedressings en marinades. Mensen gebruiken het als een vetarm additief en onderdeel van een hart-gezond dieet.

 2. Sommige mensen geloven dat balsamicoazijn op zichzelf al goed voor je is. Er is gesuggereerd dat balsamico-azijn kan bijdragen aan gewichtsverlies, laag cholesterolgehalte en zelfs een stralende teint.

 3. Van alle voordelen van balsamico-azijn is deze misschien wel de meest goed gedocumenteerde. Balsamico-azijn is een uitstekende keuze voor mensen die hun cholesterolgehalte willen behouden of verlagen. De antioxidanten in balsamico azijn richten zich op de "aascellen" die giftig zijn voor uw lichaam en uw LDL-waarden (ongezond cholesterol) opblazen. Door balsamico-azijn als dressing of glazuur te consumeren, kunt u voldoende consumeren om uw lichaam te helpen zichzelf te beschermen tegen verstopte slagaders.

 4. De belangrijkste actieve stof in balsamicoazijn is azijnzuur, dat stammen van probiotische bacteriën bevat. Deze probiotica behouden niet alleen voedsel - ze kunnen ook een gezonde spijsvertering mogelijk maken en de darmgezondheid verbeteren. Er zijn ook positieve voordelen voor het immuunsysteem voor het hebben van deze gezonde bacteriën die darmbioom worden genoemd. De probiotische verbindingen in azijnzuur kunnen een deel zijn van de reden waarom sommige mensen zweren dat balsamico-azijn ze een vol gevoel geeft.

 5. De azijnfamilie staat bekend om zijn eigenschappen tegen obesitas en balsamicoazijn is geen uitzondering. Zoals hierboven vermeld, bevat balsamico-azijn probiotische verbindingen die je helpen om je langer en voller te voelen. In tegenstelling tot andere smaakstoffen zoals boter en mayonaise, is balsamico-azijn vetvrij. Hoewel het geen magisch drankje voor gewichtsverlies is, is er reden om te geloven dat het opnemen van balsamico-azijn in je dieet je zal helpen je doelstellingen voor gewichtsverlies te bereiken. [! 9162 => 1140 = 1!

 6. Balsamico-azijn bevat polyfenolen, die worden onderzocht op hoe ze uw cardiovasculaire systeem helpen. Je denkt er misschien niet vaak over na, maar balsamicoazijn is een fruitproduct omdat het van druiven is gemaakt. Druiven blijken uw bloedplaatjes niet te laten aggregeren, wat hartziekten kan voorkomen. Dit kan een deel van de reden zijn waarom mediterrane culturen balsamico-azijn al eeuwen gebruiken als een "genezend" en "anti-verouderend" ingrediënt.

 7. De voordelen van balsamicoazijn voor uw cardiovasculaire systeem zijn ook van toepassing op uw bloeddruk. Een laboratoriumstudie uit 2001 liet zien dat ratten met hypertensie een betere bloeddruk hadden na langdurig gebruik van azijn. Door 1 tot 2 theelepels balsamicoazijn als dressing of marinade te consumeren, maak je je voedsel niet alleen lekkerder - je helpt ook je hartgezondheid.

 8. Andere soorten azijn, zoals appelazijn, kunnen meer aantrekkelijk zijn als actuele acne-remedies omdat de geur van balsamicoazijn vrij scherp is. De donkere, vlekgevoelige kleur van balsamico-azijn kan je er ook van weerhouden het rechtstreeks op je gezicht aan te brengen. Maar balsamico-azijn bevat zowel azijnzuur als antimicrobiële verbindingen, evenals antioxidanten. Als u balsamico-azijn gebruikt als onderdeel van uw normale dieet, kan uw huid er helderder uitzien en uw teint helderder.

Risico's en bijwerkingen

 1. De risico's van balsamico-azijn zijn laag in vergelijking met de potentiële gezondheidsvoordelen, volgens een literatuuroverzicht.

 2. Als u rauwe balsamico-azijn drinkt, kan uw keel ontstoken raken en kan uw slokdarm beschadigd raken. Er zijn gevallen waarin het drinken van azijn maagpijn kan veroorzaken of de maagwand kan beschadigen. Let goed op hoeveel azijn je verbruikt. Stop meteen met het gebruik van balsamico als u denkt dat dit bijdraagt ​​aan brandend maagzuur of maagproblemen.

Recepten

 1. Een balsamico-glazuur is een gemakkelijke manier om te beginnen met het opnemen van balsamico-azijn in uw dieet. Het enige dat je nodig hebt is suiker, zout en een fles balsamico-azijn van hoge kwaliteit.

 2. Meng 16 oz balsamico-azijn in een steelpan met een 1/2 kopje suiker en 1 theelepel gemalen zeezout. Zet de pan op middelhoog vuur en laat hem koken. Het mengsel moet tot ongeveer 8 oz koken. terwijl je het af en toe roert. Het resulterende glazuur zal dik en stroperig zijn. Laat het afkoelen en bewaar in een luchtdichte container.

 3. Voor een dosis antioxidanten, vitamine C en vitamine K, probeer dit klassieke antipasto-recept. Je hebt nodig:

 4. Snijd de biefstuktomaten in de lengte. Voeg tussen de plakjes tomaat dun gesneden verse mozzarellakaas toe. Laag basilicum over de tomaten en mozzarella. Besprenkel met olijfolie, zeezout en balsamicoazijn naar smaak.

Takeaway

 1. Balsamicoazijn is een veilig additief voor levensmiddelen dat geen vet en heel weinig natuurlijke suiker bevat. Het is bewezen effectief om cholesterol te verlagen en de bloeddruk te stabiliseren. Sommige onderzoeken suggereren dat het ook kan werken als een eetlustremmer, en het bevat stammen van probiotische bacteriën. Het is ook eenvoudig om aan je eten toe te voegen en smaakt heerlijk.

 2. Hoewel de gezondheidsvoordelen van balsamico-azijn nog steeds worden bestudeerd en niet volledig worden begrepen, is er weinig reden om niet te proberen balsamico-azijn aan uw dieet toe te voegen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407