Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Afvallen: ontbijt met eiwitten

De onderste regel

 1. Weten wat te eten is veel ingewikkelder dan simpelweg kijken naar een voedselgids.

 2. Neem bijvoorbeeld eiwitten.

 3. Toen het Atkins-dieet trending was, werd eiwit geprezen als de macronutriënt waarvan iedereen meer nodig had. Ons werd verteld om meer eiwitten en minder koolhydraten te eten.

 4. Toen, met de opkomst van plantaardige diëten, veranderde ons begrip van eiwitten opnieuw. Plots werd gezegd dat we teveel eiwitten aten, en dat eiwit uit dierlijke bronnen een boosdoener was in een hele reeks gezondheidsproblemen: osteoporose, nierziekte, calciumstenen in de urinewegen en zelfs sommige vormen van kanker.

 5. Sommige artsen - zoals de Canadese cardioloog Dr. Shane Williams - begonnen zelfs een plantaardig, lager eiwitdieet voor te schrijven voor diegenen die hun gezondheid probeerden te verbeteren en af ​​te vallen.

 6. En nu? We zijn misschien al vroeg in de ochtend terug op eiwit.

 7. Een nieuwe studie betoogt dat eiwit een krachtige macronutriënt is die moet worden gegeten voor het ontbijt om het verlangen naar suiker in de middag te beteugelen.

 8. Onderzoekers suggereren ook dat het eten van eiwitten mensen helpt zich verzadigd te voelen, wat betekent dat ze minder snel te veel eten.

 9. Lijkt een trefzekere manier om uw gezondheid te verbeteren en u aan gewichtsverlies of managementdoelen te binden, niet?

 10. Nou, we hebben van voedingsdeskundigen gehoord dat ze hun perspectief op eiwitten - en vooral eiwitten voor het ontbijt - moesten krijgen. Dit is wat we hebben geleerd.

Eiwit- en gewichtsverlies

 1. Tim Ferriss, een pleitbezorger van welzijn en de bestsellerauteur van de New York Times, beweert dat het eten van het juiste ontbijt iemand kan helpen een aanzienlijke hoeveelheid gewicht te verliezen.

 2. "Als u ontbijt nagelt, zelfs als u uw andere gedragingen niet verandert, is dat vaak genoeg om 10 tot 20 pond per maand vet te verliezen ... Vetverlies is 99 procent dieet, "zegt Ferriss in een van zijn wellnessvideo's.

 3. Zijn ideale ontbijt is gebaseerd op een 30/30 plan: 30 gram eiwit eten binnen 30 minuten na het wakker worden.

 4. We spraken met Kristin Kirkpatrick, MS, RD, LD, een erkende, geregistreerde diëtist, wellnessmanager bij het Cleveland Clinic Wellness Institute en auteur van het boek "Skinny Liver."

 5. Hoewel ze haar patiënten niet de 30/30-regel laat volgen, is ze het ermee eens dat het eten van eiwitten voor het ontbijt kan helpen de trek in de middag te beteugelen en de verzadiging te verhogen, waardoor het gewichtsverlies of de managementdoelen worden verbeterd.

 6. "Onderzoekers geloven dat het vroeg op de dag eten bij het ontbijt kan helpen bij het beheersen van beloningscentra in de hersenen en hersensignalen die de voedselmotivatie beheersen, waardoor je later vaak wilt genieten," voegde ze eraan toe. "Eiwit heeft vullende aspecten die honger wegnemen en ervoor zorgen dat je minder eet."

 7. Mitzi Dulan, RD, oprichter van simplyFUEL, zei dat om de grootste voordelen te ervaren, eiwitconsumptie niet beperkt moet blijven tot alleen ontbijt.

De beste soort eiwitten om te eten

 1. Eiwit is echter een brede categorie die alle voedselgroepen omvat.

 2. Dus, wat is de beste manier om uw eiwit te krijgen?

 3. Ferris suggereert een ontbijt met eieren, linzen, zwarte bonen en donkergroene groenten.

 4. Kirkpatrick zei "zowel dieren als planten kunnen van hoge kwaliteit zijn, maar [!ik vraag mijn

 5. Dulan nam Griekse yoghurt en eiwitballetjes op in haar ideale ontbijtsprei met eiwitten.

 6. "Je kunt 's ochtends een verscheidenheid aan eiwitten eten. Eieren, Griekse yoghurt of eiwitbollen zijn allemaal prima opties," zei ze.

Kunt u teveel consumeren?

 1. Kan er teveel van het goede zijn?

 2. Is er een optimaal aantal gram eiwitten dat we moeten proberen te consumeren bij het ontbijt, zoals Ferris suggereert?

 3. Kirkpatrick verzekert ons dat er echt niet zoiets is als teveel eiwitten, tenzij u al bestaande nierproblemen heeft.

 4. Over het algemeen is balans cruciaal.

 5. "Als het doel is om het grootste deel van je eiwit voor de dag te laten ontbijten, dan kun je het later op de dag ook afbouwen met andere maaltijden," zei ze.

 6. Dulan suggereert iets minder eiwitten voor het ontbijt dan Ferris (20 gram in plaats van 30), maar voegt er ook aan toe dat, tenzij iemand eet met lepels eiwitpoeder, overconsumptie waarschijnlijk een niet-uitgifte is.

 7. Kan er teveel van het goede zijn?

 8. Is er een optimaal aantal gram eiwitten dat we moeten proberen te consumeren bij het ontbijt, zoals Ferris suggereert?Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407