Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Als partij voor technische medewerkers worden contractwerkers weggelaten

 1. Tijdens het kantoorfeest vieren medewerkers het afgelopen jaar en kijken ze uit naar het volgende. Het kan een tijd zijn om te roddelen en contact te maken met collega's en verhalen en swag thuis te brengen. En bij grote technologiebedrijven die berucht zijn om zowel hun royale vakantiepartijen als het wijdverbreide gebruik van contractmedewerkers, is het nog een extra voordeel dat werknemers niet kunnen delen.

 2. Vergeleken met gewone fulltime werknemersvoordelen zoals hoogwaardige ziektekostenverzekeringen, betaald gezinsverlof en werkgeversbijdragen voor pensioenregelingen, lijkt een partijuitnodiging misschien een kleine zaak, maar het is moeilijk om - jaarlijkse indicatie van de tweederangs status van aannemers. En het ontvouwt zich publiekelijk.

 3. In veel gevallen werken technische aannemers in dezelfde gebouwen, werken ze aan dezelfde projecten en eten ze hetzelfde voedsel als voltijdwerknemers, zonder dezelfde voordelen en voordelen. Een Apple-aannemer zei dat hij dit jaar niet eens op de hoogte was van het vakantiefeest van het bedrijf totdat het plaatsvond. Jaime, een voormalige Google-aannemer die vroeg of we haar achternaam niet wilden gebruiken, zei dat aannemers niet waren uitgenodigd voor het feest tijdens haar verblijf bij het bedrijf. Ze zei dat het evenement, dat plaatsvond in meerdere kamers en meerdere verdiepingen van een gehuurde ruimte, een van de meest flitsende voordelen is die Google biedt. Aannemers konden alleen aanwezig zijn als ze de gast van een directe medewerker waren.

 4. Door te vragen en te wachten op een bereidwillige en bekwame werknemer om een ​​uitnodiging uit te breiden, kan een aannemer zich 'als een goed doel' voelen, zei Jaime, die geen uitnodiging kon scoren.

 5. Twee Google-aannemers, die weigerden te worden geïdentificeerd uit angst hun werk in gevaar te brengen, zeiden dat het partijbeleid voor aannemers doorgaat. Google's 2018 feestjes in de Bay Area van Californië vonden plaats in het stadhuis van San Francisco, het Contemporary Jewish Museum, het Palace of Fine Arts, de M.H. de Young Memorial Museum en de Galleria in het San Francisco Design Center, onder andere volgens mensen die aanwezig waren.

 6. "Toen we er eenmaal waren, was het prima," zei een Google-aannemer die op locatie werkt en een plus-één scoorde. "Maar de hele aankoop van het kaartje voelde veel zwaarder dan het moest zijn. Het voelde wanhopig [!om te vragen

Het vagevuur van contractwerk

 1. Contractanten waren vorig jaar voor het eerst bij Google in aantal, volgens een Bloomberg-rapport in juli. Een huidige Google-contractant met toegang tot de cijfers schat dat er wereldwijd ongeveer 97.400 fulltime werknemers en 97.300 contractanten zijn bij het moederbedrijf van Google, Alphabet, zonder rekening te houden met werknemers in voorzieningen, voedselvoorziening, beveiliging, transport, reizen en bepaalde wellnessdiensten.

 2. Zulke aanneming is geen tijdelijke ergernis; het kan een tweederangs burgerschap zijn dat jaren kan duren. En leden van deze schaduwwerkers worden steeds ontevredener over hun behandeling en eisen onder andere betere lonen en toegang tot alle personeelscommunicatie.

 3. "Voor de meeste [!uitzendkrachten, leveranciers en aannemers

 4. "Het is vanzelfsprekend om het gevoel te hebben dat je als aannemer een voet tussen de deur hebt, maar TVC's worden niet gezien als een pijplijn naar werk bij Google", zei een Google-aannemer.

 5. Yana Calou is de directeur van training en betrokkenheid bij non-profit Coworker.org, die werknemers ondersteunt bij het verbeteren van de arbeidsvoorwaarden. Calou spreekt met werknemers en aannemers van Google, Apple, Facebook en anderen en zei dat werknemers kunnen worden ontmoedigd om met aannemers te communiceren.

 6. Bij Google bijvoorbeeld zijn er strikte richtlijnen voor hoe werknemers met aannemers moeten omgaan, meldde The Guardian. Aannemers krijgen mogelijk geen eenvoudige voordelen zoals bedrijfs-T-shirts. Ze mogen niet worden uitgenodigd voor off-site evenementen of all-hands bijeenkomsten. En ze moeten badges met verschillende kleuren dragen die hen identificeren als aannemers.

 7. Nicole Sanchez, de CEO van Vaya Consulting, die met bedrijven aan inclusie werkt, schetste het hiërarchische systeem waarin technologiearbeiders zich kunnen schikken: bovenaan staan ​​werknemers met volledige voordelen, vervolgens professionele -niveau aannemers, dan de servicemedewerkers.

 8. "Er zijn zoveel aanwijzingen binnen een bedrijfscultuur van waar je staat in dit kastensysteem, en ze worden versterkt door dingen zoals de kleur van je badge, waar je kunt parkeren, waar je staat gaan eten, en het feest is een van die dingen, "zei Sanchez.

 9. Lilly Irani, een Google user experience designer van 2003 tot 2007, zei dat zelfs een decennium geleden, "het contractorsysteem een ​​hiërarchisch systeem creëerde waar aannemers werd beloofd opname in de fulltimers in ruil voor het nemen van depressieve lonen, zwaar concurrerende arbeidsomstandigheden en strikte disciplinaire structuren. Fulltime Google-werknemers zoals ik op dat moment waren meestal niet op de hoogte van dit gedifferentieerde systeem tenzij we vrienden waren met mensen aan de andere kant. "

 10. "Ik denk dat dat echt het soort interacties dat je hebt beperkt en het soort vriendschappen dat je zou maken waar je zelfs zou kunnen zijn in een positie waar iemand zou vragen: 'Wil je zijn mijn plus-een? '' zei Calou. "Ik denk dat er bij de werknemers een angst heerst dat ze zichzelf of die aannemer in gevaar zouden kunnen brengen door zich in te zetten zoals een andere collega."

 11. Google weigerde commentaar te geven over de vraag of aannemers zijn uitgenodigd voor vakantiefeesten. Een Google-woordvoerder zei: "Temps, leveranciers en aannemers zijn een belangrijk onderdeel van ons uitgebreide personeelsbestand, maar ze zijn in dienst van andere bedrijven, niet van Google." Facebook en Apple - twee andere bedrijven die naar verluidt op een groot aantal schaduwpartijen van aannemers vertrouwen voor hun producten - reageerden niet op vragen over hun beleid voor vakantiefeestjes.

 12. Elk van deze bedrijven verscheen op een Glassdoor-lijst van 2019 met de beste plaatsen om te werken, gebaseerd op beoordelingen van alle soorten werknemers.

De partij nodigt uit wie wordt gewaardeerd en wie niet

 1. De sociale vernedering om buitengesloten te raken, is minder een kwestie van naar het chique kantoorfeest zelf gaan dan wat die uitnodiging symboliseert: waardering aan het einde van het jaar voor het harde werk van de werknemers. "Het is een sociale activiteit die een indicatie is van uw recht als volwaardig lid van die gemeenschap," zei Sanchez.

 2. Regelmatige uitsluiting van vergaderingen en off-site evenementen bevordert wrok en een gevoel van verdeeldheid voor veel aannemers. Jaime noemde haar ervaring als aannemer "moreel verpletteren."

 3. "Je hebt het gevoel dat er iets is waar je toegang toe moet hebben. Je doet fulltime werk voor dit bedrijf op de site, en het voelt nogal willekeurig en wreed aan in zijn uitvoering, "Jaime zei. "Ik wou dat ze zouden zien dat ze dezelfde verantwoordelijkheid hebben tegenover hun leveranciers en aannemers als bij hun fulltime werknemers."

 4. De alledaagse dingen en verwaandheden die aannemers ervaren, kunnen oplopen. "Uw bedrijf, als u besluit uw aannemers niet op te nemen, geeft duidelijk aan uw personeel aan wie wij waarderen en wie niet," zei Sanchez.

 5. Die demoraliserende boodschap kon worden geleverd door ontwerp. Sommige juridische experts suggereren dat de regel kan worden gedragen door een extreme angst om contractanten als werknemers verkeerd te classificeren.

 6. Over het algemeen onderscheiden werkgevers en aannemers in de Verenigde Staten zich door de hoeveelheid controle en richting die een werkgever over de werknemer uitoefent. In 2000 ontdekte Microsoft dit op de harde manier en moest $ 97 miljoen betalen in een schikking met de permatemps van het bedrijf, die vaak meer dan twee jaar bij het bedrijf werkte en hetzelfde werk verrichtte als werknemers zonder dezelfde voordelen te krijgen.

 7. Als Google een gezamenlijke werkgever van zijn aannemers zou blijken te zijn, zou het bedrijf aansprakelijk kunnen worden gehouden voor hen als werknemers. Silicon Valley-bedrijven proberen deze dure verplichting mogelijk te vermijden. Bob See, een voormalige recruiter van Google Engineering, zei hetzelfde in een Quora-bericht uit 2015. "Aannemers worden inderdaad niet uitgenodigd voor bedrijfsskivakanties, het bedrijfsfeest en andere soortgelijke door het bedrijf gefinancierde sociale evenementen ... om misclassificatie van medewerkers die ernstige, negatieve wettelijke, fiscale en andere financiële implicaties kunnen hebben op de bedrijf, "schreef hij.

 8. Terri Gerstein, een fellow in het Harvard Law School Labour and Worklife Program, suggereerde dat contractant uitsluiting van vakantiepartijen kan gebeuren omdat deze bedrijven "extra voorzichtig zijn om elke gelegenheid te benutten om onderscheid te maken tussen werknemers en mensen die werken voor aannemers of uitzendbureaus. "

 9. Voor Veena Dubal, universitair hoofddocent aan de University of California, Hastings, kunnen de redenen voor uitsluiting strategischer zijn.

 10. "Meer dan een juridische angst is een angst voor collectieve actie," zei ze. "Ze willen niet dat de aannemers zich werknemers voelen. Ze willen niet dat ze gemotiveerd zijn om het gevoel te hebben dat ze dezelfde voordelen kunnen hebben als de reguliere werknemers."

 11. De plaats kennen is ook van toepassing op werknemers.

 12. "Ze willen niet dat werknemers relaties aangaan met aannemers," zei Dubal en merkte op dat die "banden die tot een grootschalige mobilisatie zouden kunnen leiden."

De blijvende verdeling van niet uitgenodigd worden

 1. Als werkgevers werknemers met vergelijkbare functies niet dezelfde voordelen en voordelen geven, kunnen werknemers dezelfde ongelijkheden weerspiegelen als mensen die buiten het kantoor worden gezien, zei Sanchez.

 2. "Ik begrijp nog steeds niet waarom dit zo moeilijk is voor mensen om te erkennen dat leiders, hoezeer we allemaal klagen over hoe we als land verdeeld zijn, hetzelfde doen in hun bedrijven en dan hun handen wringen en gaan: 'Waarom zijn we zo verdeeld?' Dit is hoe mensen verdeeld raken, "zei ze.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407