Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Als thuis Brain Training Apps Don # x27; t Werk, wat doet?

Hoe het risico te verminderen

 1. Er is niets beters dan de belofte om mentale rijkdom te verkrijgen door eenvoudigweg een paar minuten per dag een game op je computer of smartphone te spelen. Helaas, althans in het geval van senioren, leveren deze hersentraining-apps slechts kleine voordelen op voor de algehele hersengezondheid, en het is onwaarschijnlijk dat de vaardigheden die worden ontwikkeld tijdens mentaal trainen overlopen in het dagelijks leven.

 2. In een onderzoek dat op 18 november online is gepubliceerd in PLOS Medicine, hebben Australische onderzoekers 52 eerdere onderzoeken beoordeeld die hebben gekeken naar de voordelen van geautomatiseerde hersentrainingssoftware voor 4.885 gezonde senioren. Hoewel hersentrainingsprogramma's zoals Lumosity, Cogmed en Posit Science beloven je te helpen je hersenen te versterken, vond de nieuwe studie vooral kleine voordelen.

 3. De grootste impact van de software was op de snelheid van denken, maar de resultaten waren slechts matig. Kleinere voordelen werden gezien voor non-verbaal en verbaal geheugen, werkgeheugen en visuele / ruimtelijke vaardigheden. Aandacht en uitvoerende functie - waaronder essentiële vaardigheden zoals plannen en concentreren - is niet significant verbeterd voor mensen die de hersentraining-apps gebruiken.

 4. Meer informatie: blijf mentaal actief om de ziekte van Alzheimer te voorkomen >>

Brain Training-apps weerspiegelen het echte leven niet

 1. Hoewel de voordelen van de nieuwe studie klein waren, is het concept van het trainen van de hersenen van oudere volwassenen gebaseerd op degelijke wetenschap - wat bekend staat als neuroplasticiteit, of het vermogen van de hersenen om verandering in reactie op nieuwe activiteiten en het milieu.

 2. "Vroeger dachten ze dat neuroplasticiteit vooral bij kinderen voorkomt, wat natuurlijk waar is," zei Dr. Jon Lieff, een psychiater die gespecialiseerd is in geriatrische psychiatrie en informatie over de gezondheid van de hersenen op zijn website deelt Op zoek naar de geest, "maar voor oudere mensen is er nog steeds veel neuroplasticiteit."

 3. Zelfs eerdere studies die enkele mentale verbeteringen van hersentraining thuis aantoonden, tonen aan dat mensen moeite hebben om de voordelen buiten de taak om uit te breiden.

 4. "Voor het grootste deel generaliseren geautomatiseerde cognitieve trainingen niet buiten de activiteiten," zei Sandra Bond Chapman, Ph.D., oprichter van het Center for BrainHealth aan de Universiteit van Texas in Dallas en auteur van "Make Your Brain Smarter: Vergroot de creativiteit, energie en focus van je hersenen." "Individuen worden beter in de computer-getrainde activiteiten, maar niet in de complexe redenering en besluitvorming die de sleutel is tot dagelijkse cognitie."

 5. Wat wilt u weten over geestelijke gezondheid? >>

Sociale hersentraining biedt de meeste voordelen

 1. De Australische onderzoekers merkten op dat senioren in hun studieanalyse die thuis hersentrainingssoftware gebruikten, zeer weinig mentale verbetering vertoonden in vergelijking met degenen die in een groep met een trainer werkten.

 2. De wetenschappers suggereren dat het bij de hand hebben van een trainer kan hebben geholpen door mensen te voorzien van motivatie en eenvoudige technische ondersteuning. Maar er is ook een sociale component voor groepssessies die waarschijnlijk invloed heeft op de hersenen.

 3. "Hoe meer mensen contact hebben met mensen, hoe meer hun hersenen worden gestimuleerd," zei Lieff. "Isolatie is het ergste voor iedereen, maar vooral voor ouderen."

 4. Krijg een overzicht van de gezondheid van de hersenen >>

Real-World activiteiten ondersteunen gezondheid van de hersenen

 1. Hoewel hersentraining-apps een leuke manier kunnen zijn om tijd te verspillen tijdens het wachten op de metro, willen mensen die hun hersenkracht een stapje hoger willen zetten misschien een meer afgeronde - en sociale benadering.

 2. "Een oud videospel doen is prima," zei Lieff, "maar er zijn veel betere activiteiten voor de gezondheid, en voor het immuunsysteem en voor de hersenen."

 3. Dit omvat natuurlijk goed eten, goed slapen en sporten. Maar het omvat ook activiteiten zoals muziek, zegt Lieff, die veel delen van de hersenen tegelijkertijd uitdagen. En sluit niet uit dat pijlers zoals het lezen en spelen van een bordspel, waarvan andere studies hebben aangetoond dat het de hersenen ten goede komt. [! 107721 => 1140 = 4!

 4. Gerelateerd nieuws: muziektraining verhoogt de hersenfunctie bij risicovolle kinderen >>

 5. Hoewel hersentraining-apps een leuke manier kunnen zijn om tijd te verspillen tijdens het wachten op de metro, willen mensen die hun hersenkracht een stapje hoger willen zetten misschien een meer afgeronde - en sociale benadering.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407