Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Arganolie voor de huid: voordelen en toepassingen voor alle huidtypen

Overzicht

 1. Arganolie wordt gemaakt van de korrels die groeien op de arganbomen afkomstig uit Marokko. Het wordt het meest verkocht als pure olie, die direct lokaal (direct op de huid) kan worden aangebracht of kan worden ingenomen om verschillende gezondheidsvoordelen te bieden. Het komt in de vorm van een supplementcapsule die via de mond moet worden ingenomen. Het wordt ook vaak gemengd in een aantal cosmetische producten zoals shampoos, zeep en conditioners.

 2. Arganolie wordt traditioneel zowel lokaal als oraal gebruikt om de gezondheid van huid, haar en nagels te verbeteren. Het bevat een aantal verschillende gunstige eigenschappen en vitamines die een krachtige combinatie vormen om de gezondheid van de huid te stimuleren.

Voordelen van arganolie voor de huid

 1. Marokkaanse vrouwen gebruiken al lang arganolie om hun huid tegen zonneschade te beschermen, een praktijk werd ondersteund door een onderzoek uit 2013.

 2. Uit dit onderzoek bleek dat de antioxidantactiviteit in arganolie de huid hielp beschermen tegen schade door vrije radicalen door de zon. Hierdoor werden brandwonden en hyperpigmentatie voorkomen. Op lange termijn kan dit zelfs helpen bij het voorkomen van de ontwikkeling van huidkanker, waaronder melanoom.

 3. U kunt arganolie supplementen oraal innemen of de olie lokaal op uw huid aanbrengen voor deze voordelen.

 4. Arganolie wordt misschien het meest gebruikt als een vochtinbrengende crème. Dit is waarom het vaak wordt gevonden in lotions, zeep en haarconditioners. Het kan lokaal worden aangebracht of oraal worden ingenomen met dagelijkse supplementen voor een hydraterend effect. Dit is grotendeels te danken aan de overvloed aan vitamine E, een in vet oplosbare antioxidant die kan helpen bij het verbeteren van het vasthouden van water in de huid.

 5. Arganolie bevat een groot aantal helende eigenschappen, waaronder antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen. Beide helpen de symptomen te verminderen voor een aantal verschillende inflammatoire huidaandoeningen zoals psoriasis en rosacea.

 6. Breng voor de beste resultaten pure arganolie rechtstreeks aan op plekken met psoriasis die door de huid zijn aangetast. Rosacea kan het best worden behandeld door orale supplementen te nemen.

 7. Hormonale acne is vaak het resultaat van overtollig talg dat wordt veroorzaakt door hormonen. Arganolie heeft anti-talgeffecten, die de hoeveelheid talg op de huid effectief kunnen reguleren. Dit kan helpen om verschillende soorten acne te behandelen en een gladdere, kalmere teint te bevorderen.

 8. Breng arganolie - of gezichtscrèmes met arganolie - minstens twee keer per dag rechtstreeks aan op uw huid. Na vier weken zou je resultaten moeten zien.

 9. Een van de traditionele toepassingen van arganolie is het behandelen van huidinfecties. Arganolie heeft zowel antibacteriële als fungicide eigenschappen. Dit geeft het de mogelijkheid om zowel bacteriële als schimmelinfecties van de huid te helpen behandelen en voorkomen.

 10. Breng minstens tweemaal per dag lokaal arganolie aan op het getroffen gebied.

 11. Antioxidanten zijn duidelijk een krachtige kracht. De sterke combinatie van antioxidanten en vitamine E in arganolie kan worden gebruikt om wonden en snijwonden sneller te laten genezen. Je kunt regelmatig arganolie-supplementen nemen om dit voordeel in je hele lichaam te ervaren.

 12. Atopische dermatitis is een veel voorkomende huidaandoening met symptomen zoals jeukende, rode huid. Onderzoek heeft aangetoond dat het aanbrengen van arganolie op het getroffen gebied kan helpen bij het behandelen van symptomen. Vitamine E en de natuurlijke ontstekingseigenschappen in arganolie kunnen beide leiden tot dit kalmerende effect.

 13. Eén studie werd uitgevoerd om dermatitispatiënten te behandelen met placebo of orale vitamine E, die in overvloed aanwezig is in arganolie. De onderzoekers ontdekten dat deelnemers die vitamine E kregen een significante vermindering van de symptomen zagen.

 14. Arganolie wordt al lang gebruikt als anti-verouderingsbehandeling. Hoewel het alleen ooit werd ondersteund door anekdotisch bewijs, kon een recente studie met postmenopauzale deelnemers deze bewering ondersteunen. Onderzoekers ontdekten dat een combinatie van orale en cosmetische arganolie leidde tot een significante toename van de elasticiteit van de huid. Dit zorgde voor een effectieve anti-verouderingsbehandeling.

 15. U kunt deze voordelen krijgen door arganolie rechtstreeks op de huid aan te brengen, regelmatig orale supplementen in te nemen of beide.

 16. Sommigen van ons hebben van nature een olieachtige huid dan anderen. Degenen die vaak hun best doen om zich te ontdoen van de vettige glans die kan optreden. Dankzij de talgverminderende eigenschappen van arganolie, kan het de totale talg verminderen en de vettigheid van de huid verminderen.

 17. Eén onderzoek wees uit dat een tweemaal daagse toediening van crème met arganolie de talgactiviteit en vettigheid binnen slechts vier weken verminderde.

 18. Striae zijn vooral gebruikelijk tijdens de zwangerschap, maar iedereen kan ze ervaren. Een onderzoek uit 2016 wees uit dat een water-in-oliecrème met arganolie de elasticiteit van de huid verbeterde. Dit hielp vroeg om striae te voorkomen en te behandelen.

 19. Breng arganolie minstens twee keer per dag rechtstreeks aan op het getroffen gebied. Doe dit zodra je vermoedt dat je striae ziet of begint te zien voor het beste resultaat.

Bijwerkingen en risico's

 1. Arganolie wordt over het algemeen als veilig beschouwd voor de meeste mensen om te gebruiken. Sommige personen kunnen echter kleine bijwerkingen ervaren als gevolg van het gebruik.

 2. Bij topisch gebruik kan arganolie de huid irriteren. Dit kan huiduitslag of acne veroorzaken. Dit kan een meer voorkomende reactie zijn bij mensen met boomnootallergieën. Hoewel arganolie uit steenfruit komt, kan het mensen met dergelijke allergieën verergeren. Om dit te voorkomen, moet u arganolie op een kleine, gemakkelijk verborgen plek op de huid testen om ervoor te zorgen dat het uw huid niet irriteert.

 3. Wanneer oraal ingenomen, kan arganolie spijsverteringsstoornissen veroorzaken, waaronder misselijkheid, gas of diarree. Het kan ook verlies van eetlust of een opgeblazen gevoel veroorzaken en sommige mensen kunnen huidreacties zoals huiduitslag of acne-uitbraken ervaren.

 4. In zeer zeldzame gevallen kunnen mensen meer ernstige bijwerkingen van het orale supplement arganolie ervaren. Deze omvatten verwarring, slaapproblemen, algemene malaise, overmatige opwinding, depressie en agitatie. Als u een van deze symptomen ervaart, stop dan onmiddellijk met het innemen van arganolie.

De afhaalmaaltijden

 1. Of het nu lokaal wordt gebruikt of oraal wordt ingenomen, arganolie is veilig voor de meeste mensen. Het heeft krachtige huidvoordelen dankzij verschillende helende eigenschappen en vitamines die het bevat.

 2. Als u echter enkele weken arganolie gebruikt en geen veranderingen ziet in de aandoening die u probeert te behandelen, kunt u een afspraak maken met uw arts. Ze kunnen andere behandelingsopties aanbevelen - waaronder voorgeschreven medicijnen - om eventuele aandoeningen die u ervaart, op te lossen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407