Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Arganolie voor psoriasis: een effectieve behandeling?

Takeaway

 1. Psoriasis is een chronische auto-immuunziekte die de huid, hoofdhuid, nagels en soms de gewrichten aantast (een vorm die artritis psoriatica wordt genoemd). Psoriasis zorgt ervoor dat nieuwe huidcellen sneller op het oppervlak van de huid groeien. De cellen vormen grijze, jeukende plekken die pijnlijk kunnen zijn, barsten en bloeden. Het is een chronische aandoening, maar symptomen zijn niet altijd duidelijk. De pleisters kunnen een tijdje genezen of veranderen in grootte, dikte en locatie.

 2. Psoriasis wordt veroorzaakt wanneer het immuunsysteem zichzelf aanvalt, maar waarom dit gebeurt is onduidelijk. Flares kan worden veroorzaakt door zonnebrand, virale infecties, stress of overmatig alcoholgebruik (meer dan één drankje per dag voor vrouwen, twee voor mannen). Mensen met een familiegeschiedenis van psoriasis hebben meer kans op de aandoening. Stress, roken en overgewicht kunnen psoriasis erger maken.

Behandeling vinden

 1. Er is geen remedie voor psoriasis. Het kan moeilijk zijn om de combinatie van behandelingen te vinden die het beste voor u werkt, wat depressie, angst en verlies van dagelijkse productiviteit en plezier kan veroorzaken.

 2. Geneesmiddelen voor psoriasis zijn bedoeld om de storing van het immuunsysteem te stoppen. Sommige medicijnen verminderen ontstekingen en stoppen de overmatige groei van cellen. Veel mensen met psoriasis zoeken over-the-counter-behandelingen zoals vochtinbrengende middelen om huidpijn, jeuk en ontsteking te verzachten. Het is belangrijk om te onthouden dat er geen remedie is voor psoriasis, maar u kunt symptomen behandelen.

Voordelen van arganolie

 1. Arganolie wordt geperst uit de zaden van de Argania spinosa-boom in het westen van Noord-Afrika. Culturen uit die regio gebruiken al duizenden jaren arganolie, zowel bij het koken als voor cosmetische doeleinden. Het wordt geprezen om zijn vermogen om een ​​gezonde glans aan haar en huid toe te voegen. Het is ook de duurste eetbare olie ter wereld.

 2. Arganolie bevat vitamine E, squaleen en vetzuren. Onderzoekers hebben de voordelen voor de gezondheid van het hart bestudeerd. Studies tonen aan dat de voordelen voor de huid gemengd zijn. Eén studie vroeg om meer bewijs ter ondersteuning van claims van de anti-aging voordelen van arganolie voor de huid. Een andere studie merkte op dat het het vermogen van de huid om zich uit te rekken verhoogt bij postmenopauzale vrouwen. Een derde onderzoek wees uit dat het de huidhydratatie verbeterde.

 3. Uitbraken van psoriasis zorgen ervoor dat de huid droog en broos aanvoelt. De hydraterende effecten van arganolie kunnen ertoe leiden dat de huid zich beter voelt. Vitamine E is de essentiële stof in arganolie die de huid gezond maakt. Squaleen komt ook voor in arganolie en wordt gebruikt als smeermiddel en vochtinbrengende crème in cosmetica.

 4. Arganolie is slechts een van de vele oliën die deze ingrediënten bevatten. Olijfolie is bijvoorbeeld een andere goede bron van vitamine E en squaleen. Dit suggereert dat plantaardige oliën die goedkoper zijn dan arganolie ook pijn kunnen bieden aan de pijn.

De afhaalmaaltijden

 1. Terwijl u samen met uw arts psoriasisopflakkeringen onder controle houdt, moet u actuele vrij verkrijgbare behandelingen vermelden. Uw arts kan crèmes met corticosteroïden voorstellen. Deze producten kunnen roodheid, droge huid en irritatie verlichten. Ook kunnen hypoallergene moisturizers helpen uw huid te kalmeren.

 2. U kunt ook helpen stress te verlichten door ontspanningstechnieken of meditatie te oefenen. En minder alcohol gebruiken kan de symptomen van psoriasis verminderen. Belangrijker nog, geef de hoop niet op en blijf werken om de juiste behandeling te vinden.

 3. Terwijl u samen met uw arts psoriasisopflakkeringen onder controle houdt, moet u actuele vrij verkrijgbare behandelingen vermelden. Uw arts kan crèmes met corticosteroïden voorstellen. Deze producten kunnen roodheid, droge huid en irritatie verlichten. Ook kunnen hypoallergene moisturizers helpen uw huid te kalmeren.

 4. U kunt ook helpen stress te verlichten door ontspanningstechnieken of meditatie te oefenen. En minder alcohol gebruiken kan de symptomen van psoriasis verminderen. Belangrijker nog, geef de hoop niet op en blijf werken om de juiste behandeling te vinden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407