Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Autofagie: definitie, dieet, vasten, kanker, voordelen en meer

Wat is autofagie?

 1. Autofagie is de manier van het lichaam om beschadigde cellen op te ruimen, om nieuwere, gezondere cellen te regenereren, volgens Priya Khorana, PhD, in voedingseducatie van de Columbia University.

 2. "Auto" betekent zelf en "phagy" betekent eten. Dus de letterlijke betekenis van autofagie is 'zelfeten'.

 3. Het wordt ook wel "zelfverslindend" genoemd. Hoewel dat klinkt als iets dat je nooit met je lichaam wilt overkomen, is het eigenlijk wel goed voor je algehele gezondheid.

 4. Dit komt omdat autofagie een evolutionair zelfbehoudmechanisme is waardoor het lichaam de disfunctionele cellen kan verwijderen en delen ervan kan recyclen voor cellulaire reparatie en reiniging, volgens de gecertificeerde cardioloog, Dr. Luiza Petre.

 5. Petre legt uit dat het doel van autofagie is om vuil te verwijderen en zelfregulerend terug te keren naar een optimale soepele functie.

 6. "Het is tegelijkertijd aan het recyclen en schoonmaken, net zoals het drukken op een resetknop op uw lichaam. Bovendien bevordert het de overleving en aanpassing als reactie op verschillende stressoren en toxines die zich in onze cellen hebben verzameld. ," zij voegt toe.

Wat zijn de voordelen van autofagie?

 1. De belangrijkste voordelen van autofagie lijken te komen in de vorm van anti-verouderingsprincipes. Petre zegt zelfs dat het het best bekend staat als de manier van het lichaam om de klok terug te draaien en jongere cellen te maken. [! 107180 => 1140 = 2!

 2. Bovendien, geregistreerde diëtist, Scott Keatley, RD, CDN, zegt dat in tijden van uithongering autofagie het lichaam in stand houdt door cellulair materiaal af te breken en te hergebruiken voor noodzakelijke processen.

 3. "Natuurlijk kost dit energie en kan het niet eeuwig doorgaan, maar het geeft ons meer tijd om voeding te vinden," voegt hij eraan toe.

 4. Op cellulair niveau zegt Petre dat de voordelen van autofagie zijn:

 5. Autofagie krijgt ook veel aandacht voor de rol die het kan spelen bij het voorkomen of behandelen van kanker.

 6. "Autofagie neemt af naarmate we ouder worden, dus dit betekent dat cellen die niet meer werken of schade kunnen toebrengen zich mogen vermenigvuldigen, wat de MO van kankercellen is," legt Keatley uit.

 7. Terwijl alle vormen van kanker beginnen met een soort defecte cellen, zegt Petre dat het lichaam die cellen moet herkennen en verwijderen, vaak met behulp van autofagische processen. Daarom onderzoeken sommige onderzoekers de mogelijkheid dat autofagie het risico op kanker kan verlagen.

 8. Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is om dit te ondersteunen, zegt Petre dat sommige onderzoeken suggereren dat veel kankercellen kunnen worden verwijderd via autofagie.

 9. "Dit is hoe het lichaam de kankerschurken controleert", legt ze uit. "Het herkennen en vernietigen van wat er mis is gegaan en het herstelmechanisme activeren draagt ​​bij aan het verlagen van het risico op kanker."

Dieetveranderingen die autofagie kunnen stimuleren

 1. Vergeet niet dat autofagie letterlijk 'zelfeten' betekent. Het is dus logisch dat intermitterend vasten en ketogene diëten autofagie veroorzaken.

 2. "Vasten is [!de

 3. "Ketose, een vetrijk en koolhydraatarm dieet heeft dezelfde voordelen van vasten zonder vasten, zoals een snelkoppeling om dezelfde gunstige metabolische veranderingen teweeg te brengen," voegt ze eraan toe. "Door het lichaam niet te overweldigen met een externe belasting, geeft het het lichaam een ​​pauze om zich te concentreren op zijn eigen gezondheid en reparatie."

 4. In het keto-dieet krijg je ongeveer 75 procent van je dagelijkse calorieën uit vet en 5 tot 10 procent van je calorieën uit koolhydraten.

 5. Deze verschuiving in caloriebronnen zorgt ervoor dat uw lichaam zijn metabole routes verschuift. Het begint vet te gebruiken als brandstof in plaats van glucose dat is afgeleid van koolhydraten.

 6. Als reactie op deze beperking begint uw lichaam ketonlichamen te produceren die veel beschermende effecten hebben. Khorana zegt dat studies suggereren dat ketose ook door honger veroorzaakte autofagie kan veroorzaken, die neuroprotectieve functies heeft.

 7. "Lage glucosespiegels komen in beide diëten voor en zijn gekoppeld aan lage insuline- en hoge glucagonspiegels," legt Petre uit. En glucagonniveau is degene die autofagie initieert.

 8. "Wanneer het lichaam suikerarm is door vasten of ketose, levert dit de positieve stress op die de overlevingsreparatiemodus wakker maakt," voegt ze eraan toe.

 9. Een niet-dieetgebied dat ook een rol kan spelen bij het induceren van autofagie is lichaamsbeweging. Volgens een dierstudie kan lichaamsbeweging autofagie veroorzaken in organen die deel uitmaken van metabole regulatieprocessen.

 10. Dit kunnen de spieren, lever, alvleesklier en vetweefsel zijn.

De onderste regel

 1. Autofagie zal aandacht blijven trekken naarmate onderzoekers meer onderzoek doen naar de impact ervan op onze gezondheid.

 2. Voorlopig wijzen voedings- en gezondheidsexperts zoals Khorana erop dat we nog veel moeten leren over autofagie en hoe dit het beste kan worden aangemoedigd.

 3. Maar als u geïnteresseerd bent in het proberen autofagie in uw lichaam te stimuleren, raadt ze aan om te beginnen met vasten en regelmatige lichaamsbeweging toe te voegen aan uw routine.

 4. U moet echter uw arts raadplegen als u medicijnen gebruikt, zwanger bent, borstvoeding geeft of zwanger wilt worden of een chronische aandoening heeft, zoals hartaandoeningen of diabetes.

 5. Khorana waarschuwt dat u niet wordt aangemoedigd om te vasten als u in een van de bovenstaande categorieën valt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407