Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Avocado's en bananen hebben dit verrassende gezondheidsvoordeel gemeen

Vitamine C om collageen te maken

 1. Het is niet zoals dat iemand van ons nog een reden nodig heeft om meer heerlijke avocadotoost te eten, maar voor het geval je dat doet, hebben we goed nieuws: een studie gepubliceerd in het Journal of Clinical Investigation dat kalium, een mineraal dat voorkomt in zowel avocado's als bananen, hartziekte, de grootste moordenaar in de Verenigde Staten, kan voorkomen en helpen behandelen. Geweldig!

 2. Een van de belangrijkste risicofactoren voor hart- en vaatziekten is een verstijving van de slagaders, vaak veroorzaakt door een hoog cholesterolgehalte. Dus wilden onderzoekers van de Universiteit van Alabama erachter komen of kalium, dat wordt geclassificeerd als een elektrolyt, kan helpen om de bloedvaten flexibel te houden. En ja, dat deed het - tenminste in de lichamen van muizen.

 3. Onderzoekers testten hun hypothese met muizen die waren ontworpen om vatbaar te zijn voor hartaandoeningen wanneer ze een vetrijk dieet kregen. Ze verdeelden de muizen in drie verschillende groepen die lage, normale of hoge niveaus kalium in de voeding kregen. Na het scannen van de harten van de muizen, bepaalden ze dat de groep die de minste hoeveelheid kalium kreeg, hardere slagaders had en een verhoogde stijfheid in hun aorta's in vergelijking met die op het kaliumrijke dieet. Onder de microscoop bekeken, merkten ze ook dat muizen met een hoog kaliumdieet minder vernauwde slagaders hadden.

 4. "De bevindingen hebben een belangrijk vertaalpotentieel", verklaarde co-auteur van de studie Paul Sanders, MD, hoogleraar nefrologie aan de UAB-afdeling Geneeskunde, in een persbericht, "omdat ze aantonen het voordeel van voldoende kaliumsuppletie bij de preventie van vasculaire calcificatie bij atherosclerose-gevoelige muizen en het negatieve effect van lage kaliuminname. "

 5. Natuurlijk, studies uitgevoerd op muizen geven niet altijd dezelfde respons wanneer ze op mensen worden getest, dus het is moeilijk om te bepalen of het verwennen van je avocado-gewoonte daadwerkelijk zal helpen bij het bestrijden van hartaandoeningen. Maar volgens de auteurs van de studie kunnen de resultaten leiden tot "ongedekte mechanismen die mogelijkheden bieden om therapeutische strategieën te ontwikkelen om vaatziekten te beheersen."

 6. Maar er zijn veel andere bewezen voordelen aan het eten van avocado's. Naast een overvloed aan kalium (een portie van één kopje bevat 729 milligram, dat is 15 procent van de aanbevolen dagelijkse inname), bevatten ze veel gezond, onverzadigd vet, wat helpt uw ​​cholesterolgehalte in het bloed te verlagen. Ze zitten ook boordevol vitamines en mineralen die een gezonde zenuwfunctie ondersteunen en zijn goede bronnen van vitamine K en B-9 (ook bekend als folaat), die uw bloedcelfunctie ten goede komen. Hun grootste nadeel is dat ze niet bepaald een caloriearm voedsel zijn, met 240 calorieën en 22 gram vet voor een enkele portie.

 7. Avocado's kunnen ook verrassend gevaarlijk zijn als je niet voorzichtig bent - dus verbeter je mesvaardigheden en creëer de avocadokunst waar iedereen geobsedeerd door is.

 8. Bananen bevatten minder calorieën dan avocado's (ongeveer 121 per grote banaan) en bieden 487 milligram kalium (10,4 procent van de dagelijks aanbevolen inname). Ze zijn ook goede bronnen van vezels, een rijke bron van de antioxidant vitamine C en bieden 38 procent van de aanbevolen hoeveelheid voor ziektebestrijdende B-6.

 9. Dus zelfs als deze studie zich niet vertaalt naar mensen, is het geen slecht idee om beide met mate te eten. En als bananen en avocado's niet jouw ding zijn, maar je bent nog steeds geïnteresseerd in het verhogen van je kaliumspiegel, hier is een lijst met andere kaliumrijke voedingsmiddelen.

Wat denk je?

 1. Bent u verrast door de bevindingen van deze studie? Eet je voldoende voedingsmiddelen die veel kalium bevatten? Welke is jouw favoriet?Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407