Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Begin uw dag goed met ideeën voor gezond ontbijt

Het komt erop neer welk type gezond maaltijdplan het beste werkt:

 1. [!Hieronder staat mijn transcriptie van mijn video over gezonde ontbijtideeën, samen met aanvullende informatie over het onderwerp.

 2. Een van de meest voorkomende vragen die ik regelmatig krijg is: "Is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag?" Mijn antwoord op jou is, ja, ik denk dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is.

 3. Soms kan het overslaan van het ontbijt eigenlijk goed voor u zijn, en als u ontbijt, waaruit bestaat die maaltijd dan precies om de gezondste maaltijd van de dag te maken?

Gezonde ontbijtideeën

 1. Dit is waarom het ontbijt zo belangrijk is: laten we zeggen dat de laatste keer dat je at 18:00 was. of 19.00 uur s avonds. Je wordt 12 uur later wakker, een hele halve dag, en je lichaam heeft brandstof nodig - het heeft brandstof nodig om de hele dag door te herstellen en energie te hebben, dus je lichaam moet zich ergens van voeden. Om die reden is het ontbijt echt de belangrijkste maaltijd van de dag omdat het je hele dag begint en je lichaam die voedingsstoffen nodig heeft.

 2. Nu, wanneer u deze supergezonde maaltijd voor het ontbijt maakt, raad ik een superfood-smoothie aan. Voor sommige ideeën kun je een aantal gezonde smoothierecepten proberen. Er zijn natuurlijk nog andere opties. Je kunt een gezonde omelet maken met geitenkaas en groenten. Je kunt gekiemde havermout of sommige van mijn andere gezonde ontbijtrecepten eten, maar een van de gezondste opties is een superfood-smoothie.

 3. Dit is wat je moet maken om een ​​superfood-smoothie te maken.

 4. Kokosmelk

 5. Nee. 1, je hebt wat kokosmelk of een soort vloeibare basis nodig. Kokosmelk, amandelmelk, kefir en kokoswater zijn de vier die ik het meest gebruik. Meestal kies ik voor kokosmelk omdat voeding met kokosmelk zijn heilzaam is.

 6. Toen bijvoorbeeld 60 gezonde vrijwilligers gedurende acht weken vijf dagen per week kokosmelkpap (CMP) kregen, ontdekten onderzoekers dat hun lage dichtheid lipoproteïne (LDL) -waarden afnamen terwijl hun "goede "hoge dichtheid lipoproteïne (HDL) niveaus stegen aanzienlijk. Zij concludeerden dat "kokosvet in de vorm van kokosmelk geen schadelijk effect heeft op het lipidenprofiel in de algemene bevolking, en in feite gunstig is vanwege de afname van LDL en stijging van HDL-cholesterol."

 7. Dat maakt kokosmelk gunstig voor de gezondheid van het hart en een natuurlijke manier om de bloeddruk te verlagen.

 8. Het volgende dat u nodig hebt, is een goede, hoogwaardige eiwitbron. Ik raad meestal eieren, weiproteïnepoeder aan, zoals een met gras gevoede wei, rundvleeseiwit of collageenpoeder. Er zijn andere eiwitrijke voedingsmiddelen die je kunt toevoegen, en het is belangrijk omdat eiwit kritieke aminozuren levert.

 9. Hoewel aminozuren afzonderlijke chemische verbindingen zijn die worden opgeslagen in een reeks verschillende voedingsmiddelen, worden ze in het lichaam samengehouden door peptidebindingen. Zonder voldoende diverse eiwitbronnen in uw dieet, loopt u het risico een tekort aan bepaalde aminozuren te krijgen, daarom wilt u eiwitten aan uw ontbijt toevoegen.

 10. Dus we hebben gezond vet in meestal uw kokosmelk, we hebben de gezonde eiwitten in uw eiwitpoeder en dan wilt u vezels toevoegen. Je kunt dat doen door iets toe te voegen zoals chiazaad en lijnzaad.

 11. Chiazaden zijn gunstig omdat ze een van de beste vezelrijke voedingsmiddelen zijn en rijk aan omega-3-vetzuren, eiwitten, vitamines en mineralen. De voordelen van lijnzaad zijn onder andere een van de hoogste bronnen van alfa-linoleenzuur ter wereld en zijn bovendien de nummer 1 bron van lignanen in de voeding van mensen!

 12. Lignanen zijn unieke vezelgerelateerde polyfenolen die ons antioxiderende voordelen bieden voor anti-veroudering, hormoonbalans en cellulaire gezondheid. Polyfenolen ondersteunen de groei van probiotica in de darm en kunnen ook helpen bij het elimineren van gist en candida in het lichaam. Lignanen staan ​​ook bekend om hun antivirale en antibacteriële eigenschappen, daarom kan het regelmatig eten van vlas helpen bij het voorkomen van verkoudheid of griep.

 13. Antioxidanten

 14. Vervolgens zijn de volgende dingen die u wilt toevoegen antioxidanten, die cruciaal zijn voor herstel en het verouderingsproces vertragen. Voeg ook een kopje bessen toe, een van de beste voedingsmiddelen met veel antioxidanten.

 15. Dus nogmaals, je wilt gezond vet en eiwit, vezels en antioxidanten in die smoothie voor het ontbijt - en dan, uiteraard, vitaminen en mineralen, die veel voorkomen in elk van de ingrediënten hierboven genoemd.

 16. Als je je superfood-smoothie naar een heel ander niveau wilt brengen en het ontbijt de gezondste maaltijd van de dag wilt maken, kun je een handvol spinazie of boerenkool binnensmokkelen - of een schep toevoegen van groen superfood poeder. Ik beloof dat je het niet eens zult proeven, en dat maakt het de gezondste maaltijd van de dag. Bovendien kunnen de toegevoegde gezondheidsvoordelen van boerenkool en spinazie je dag echt op gang brengen.

Ontbijt overslaan

 1. Nu, er is tegenwoordig een trend die intermitterend vasten heet, waarbij u het ontbijt overslaat. Is dat gezond Het antwoord is ja, het kan gezond zijn.

 2. Eén studie gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition ontdekte bijvoorbeeld dat er, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, geen metabolische toename was na het ontbijt, geen onderdrukking van eetlust of calorie-inname later op de dag , en geen verschil in gewichtstoename of -verlies tussen mensen die ontbijt aten en mensen die dat niet deden. Hoewel de totale lichaamsmassa, bloedsuikerspiegel en vetgehalte (vetniveaus) niet verschilden tussen ontbijt-eters en ontbijt-schippers, leken degenen die ontbijten op natuurlijke wijze de hele ochtend door meer te bewegen. Maar deze toename van lichamelijke activiteit had geen effect op gewicht, cardiovasculaire gezondheid, insulineresponsiviteit of andere markers.

 3. Bovendien tonen sommige onderzoeken aan dat de gezondheidsvoordelen van intermitterend vasten het vermogen omvatten om de gevoeligheid voor insuline / leptine te verbeteren, de bloedsuikerspiegel in evenwicht te brengen, vet gemakkelijker te verbranden voor brandstof, de bloeddruk en cholesterol te verbeteren, verminder het hunkeren naar, verbeter de hersenfunctie en verlies gewicht of behoud een gezond gewicht zonder calorieën te tellen.

 4. Ik denk niet dat het gezond is om elke dag de hele tijd te doen, maar gedurende een bepaalde periode kan het overslaan van het ontbijt echt goed voor je zijn. Het laat je lichaam rusten en herstellen. Dit is dezelfde reden waarom vasten gezond is, of het nu water snel, Daniel snel of groentesap snel is, omdat het het lichaam echt laat genezen en herstellen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407