Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Bench Presses vs. Flyes

"Buff" en lichaamsvet

 1. Wanneer u snel de sportschool in en uit wilt, helpt het om te weten welke oefeningen u het meest bang maken voor uw spiergroei. Squats zijn belangrijk voor je kont, krullen bouwen je geweren en voor het toevoegen van dikte, kracht en definitie aan je borst, de absolute koning is het bankdrukken, volgens ACE Fitness. Maar sluit de vlieg niet helemaal af - het voegt ook veel waarde toe aan je trainingen.

 2. De bankdrukken en de vlieg verschillen duidelijk in hun uitvoering, maar ook in hun focus. Elk richt zich op de pectoralis major, de primaire borstspier, maar de bankdrukken profiteert ook van een aantal aangrenzende spieren die de vlieg verwaarloost.

 3. Je kunt het beste beide in je borsttrainingen opnemen. Als u er echter slechts één kunt kiezen, zou dit de bankdruk moeten zijn.

Samengestelde oefeningen voor spieren

 1. De bankdrukken staat bekend als een samengestelde oefening omdat het werk vereist van meerdere verschillende gewrichten - voornamelijk de schouder en elleboog. Hierdoor zie je direct spieropbouwend voordeel voor de schouders en triceps, evenals de borst. Hoe meer spieren u in één beweging opneemt, hoe efficiënter uw training.

 2. De vlieg is een isolatie-oefening omdat deze gericht is op één gewricht: de schouder. Terwijl je borstspieren afhankelijk zijn van de voorkant van de schouders en de biceps tijdens de vlieg, is het echt een oefening alleen op de borst.

Afzonderlijke kistacties

 1. De vlieg en de pers richten zich op afzonderlijke acties van de borst. Daarom zijn beide waardevol als het gaat om het trainen van de algehele borst- en schouderfunctie.

 2. De bankdrukken traint het vermogen van uw spieren om op gewicht te duwen; de vlieg traint je vermogen om te adducten, of breng de schouders en borst naar het midden van het lichaam. Je ellebogen worden in een vaste hoek gehouden, die licht gebogen is, tijdens de oefening, zegt ExRx.net.

 3. Vliegen kunnen ook worden uitgevoerd op een helling, maar uw schouders zullen minder bewegingsbereik hebben.

Doelanalyse van beide oefeningen

 1. Het is aan jou om te bepalen welke actie voor jou belangrijker is. Als je op zoek bent naar maat, dan helpt de pers je om sneller groter te worden. Maar als u een gebalanceerde, functionerende borstwand wilt, kunt u geen flyes uit uw trainingen laten. Zelfs als grootte je primaire doel is, helpt het werken met de borstspieren vanuit meerdere hoeken je om een ​​algehele borstspier op te bouwen.

 2. Wanneer u beide oefeningen in een routine opneemt, moet u zich realiseren dat de volgorde waarin u ze uitvoert een verschil zal maken. Voor een training die maximaal voordeel haalt uit het bankdrukken, zou dit de eerste oefening moeten zijn die je hebt gedaan, bleek uit een studie gepubliceerd in het decembernummer van het Journal of Human Kinetics.

 3. Bodybuilders weten dit en gebruiken de vlieg vaak als een "laatste" oefening aan het einde van hun borstroutine, zodat ze kunnen werken aan het optillen van het grootst mogelijke gewicht en het meest vers voor de bank.

 4. Het is aan jou om te bepalen welke actie voor jou belangrijker is. Als je op zoek bent naar maat, dan helpt de pers je om sneller groter te worden. Maar als u een gebalanceerde, functionerende borstwand wilt, kunt u geen flyes uit uw trainingen laten. Zelfs als grootte je primaire doel is, helpt het werken met de borstspieren vanuit meerdere hoeken je om een ​​algehele borstspier op te bouwen.

 5. Wanneer u beide oefeningen in een routine opneemt, moet u zich realiseren dat de volgorde waarin u ze uitvoert een verschil zal maken. Voor een training die maximaal voordeel haalt uit het bankdrukken, zou dit de eerste oefening moeten zijn die je hebt gedaan, bleek uit een studie gepubliceerd in het decembernummer van het Journal of Human Kinetics.

 6. Bodybuilders weten dit en gebruiken de vlieg vaak als een "laatste" oefening aan het einde van hun borstroutine, zodat ze kunnen werken aan het optillen van het grootst mogelijke gewicht en het meest vers voor de bank.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407